exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
13:33, Сряда
17 Август 2022г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

В трето лице

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
Дигитален маркетинг и SEO оптимизация
Imam seriozen problem
Доверие

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Съществува поверие, че успееш ли да минеш под дъгата, автоматично сменяш пола си. Говори се, че в днешно време е модерно да обичаш представител от своя пол. Приказки много, но... Авантюра ли е да бъдеш различен в едно общество, в което различните са заклеймявани?!

Хомосексуализмът отдавна не е тема табу, особено когато се говори за любов между мъже. Това понятие обаче често се асоциира с определени негативни поведенчески модели и е един вид „етикет“, който се лепва с лекота и с който голямата част от хомосексуалните хора не се идентифицират. Терминът „хомосексуалност“ води началото си от древногръцката дума „homos“ (еднакъв) и латинското „sex“ (пол) и означава „от еднакъв пол“.

До Броукбек и обратно
За съжаление повечето хора произнасят думите „нямам нищо против хомосексуалните” едва след като са разбрали, че тяхното дете/брат/сестра е такъв. Нека бъдем откровени: какво знаем всъщност за живота на хомосексуалните? Не много, защото повечето от нас не познават различно ориентирани, тъй като те са едва 5-10 процента от обществото. Не е много, но не е и малко.

Откриването на факта, че си различен, започва още през пубертета: тялото се променя, а заедно с него и чувствата. Едва открили своята сексуалност, подрастващите започват да експериментират. Можеш ли да си абсолютно сигурен, че си хомосексуален? В това ще се увериш чак след като се влюбиш. По принцип момчетата много по-рано от останалите осъзнават точната си ориентация, но по-често за доста дълго време не са убедени в своята различност.

„Различен” ставаш, когато откриеш, че хората от твоя пол ти действат еротично и те привличат. Тази фаза на „самоосъзнаване” е свързана с вътрешна борба, с колебание и самоомраза. Впускаш се в плашещи връзки с противоположния пол само защото искаш да бъдеш „нормален“, защото не искаш да бъдеш разграничаван. По принцип за това не се говори открито. При подобно противопоставяне на вътрешните потребности и очакванията на останалите е естествено да се чувстваш разкъсан/а и да се страхуваш да покажеш истинското си Аз.

Не се притеснявай. Хомосексуалните се различават от хетеросексуалните само по едно – по сексуалната си ориентация. А това по принцип е нещо интимно. Ти интересуваш ли се от сексуалните практики на твоите приятели? Вероятно не. Затова за тях не би трябвало да има значение какви ги вършиш в леглото.

Да бъдеш хомосексуален...
...означава да обичаш много по-силно представители на твоя пол, отколкото такива на противоположния.
...е свързано на първо място с любовта, а едва след това със секса.
...е част от теб, а не отделно същество.
...е нормално, грях е да живееш в лъжа.
...е нещо, което не може да се промени, но с което може да се живее.
...означава да се приемеш, дори ако другите не могат.
...означава да бъдеш себе си, а няма нищо по-важно от това.
...означава да бъдеш различен, но „различен” не означава „лош”.

Маршът на хормоните
Връзката между половите хормони и сексуалната ориентация е доказана и експериментално. След инжекция с премарин (вид естроген) при хетеросексуалните жени се наблюдава отделяне на хормона на жълтото тяло, какъвто (но в много по-ниска степен) отделят и хетеросексуалните мъже. Телата на хомосексуалните мъже отделят нива на хормона на жълтото тяло в степен, която е междинна на тази, наблюдавана у хетеросексуалните жени и мъже.

Въпреки големия брой изследвания и до днес се водят дебати по въпроса дали хомосексуалността е генетично заложена, или е придобито поведение (или пък е комбинация от двете). Под придобито поведение се разбира или поведение, генерирано под въздействието на биохимични фактори по време на вътреутробното развитие, или поведение под въздействието на разнообразни фактори след раждането.

Макар основните клонове на световните религии (християнство, юдаизъм, ислям) все още да осъждат хомосексуалните контакти и връзки, някои по-прогресивни техни течения заявяват своето несъгласие с дискриминацията над сексуалните малцинства и открито изказват подкрепа за узаконяване на еднополовите бракове. В някои протестантски църкви например открито се назначават хомосексуални свещеници. В България може да се отбележи напредък в отношението към хомосексуалните, но определено все още толерантността е дефицитна стока...

Блясък
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia