exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
12:25, Вторник
15 Октомври 2019г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

15 фокуса за щастие

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
Доверие
Не ми стана
Колко съм наивен

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Лесни, интересни и съвсем истински. За тях нямате нужда от специален курс, нито от вълшебен плащ, нито от магьосническа пръчица. Трябва ви само добро желание.

Щастлива ли си? Точно този въпрос ме поля като неочакван пролетен дъжд само преди няколко дни. Не че не намерих какво да отговоря. Просто се оказах леко неподготвена пред самата себе си по темата „Що е то щастието и има ли почва у нас?“.
____________________Какво и колко ни трябва, за да сме щастливи, успехът ли е задължителният ключ към щастието или тъкмо обратното, защото, казват, обичаме ли онова, което правим, значи вече сме успели? Казват още, че само ако спрем с непрекъснатите си опити да бъдем щастливи, всъщност ще си живеем много по-добре. А за десерт – поредната хубава мисъл – когато една врата на щастието се затвори, друга се отваря, но често ние сме така вторачени в първата, че изобщо не забелязваме втората. Е? Обърках ли ви? Или направих нещата с щастието малко по-лесни?

Истината е, че дали усещаме щастието или не, е въпрос на избор. И всъщност отношението ни към живота е онова, което ни прави щастливи или нещастни. Вярно, че ежедневно и ежечасно ни се случват неща, след които ни се иска да се хвърлим от най-високата скала. Ако обаче сами си наложим да не мислим за лошите моменти, след като са вече зад гърба ни, светът ще ни се стори доста по-хубав. Защото - вярвам ще се съгласите - щастието е преди всичко усещане за някакво вътрешно спокойствие и хармония със себе си. Обикновено го изпитваме, когато няма какво да ни тревожи, плаши или обсебва, когато се занимаваме с нещо или някого, което/когото обичаме, когато придобиваме, печелим или постигаме онова, към което сме се стремили. Казано иначе, то е усещане, което идва отвътре, задействано от външни механизми. А най-хубавото е, че не е задължително да чакаме да ги задейства някой друг. Този “друг” спокойно можем да сме и самите ние. Как точно? Като например можем...*Да се опитаме да променим начина, по който гледаме на нещата. Да търсим положителната страна на всичко, което ни се случва, нищо че съзнанието ни често ни тегли в обратна посока, към пораженческо мислене и песимизъм. Нека не му доставяме това удоволствие. Ако можем да извлечем по нещо, макар ей-толкова малко, положително от всяка ситуация, значи сме с една крачка напред.
*Да мислим за решенията, а не за проблемите.


*Да слушаме релаксираща, вдъхновяваща музика.


*Да гледаме филми, които ни карат да се смеем.


*Да отделяме по малко време всеки ден и да прочитаме по няколко страници (или дори по няколко реда), които да ни вдъхновят.


*Да се опитаме да контролираме мислите си и всеки път, щом се уловим да мислим за нещо лошо, да им наложим строго вето и да започнем да мислим за положителни неща.


*Да отчитаме какво сме постигнали, а не все онзи дълъг, досаден и в повечето случаи самоналожен от нас си списък с какво не сме изпълнили. Ако в края на деня се поздравим за малките неща, които сме отхвърлили, ще се чувстваме много по-добре, отколкото все да се критикуваме, че не сме свършили работа за пет стотинки.


*Да си подаряваме нещо хубаво всеки ден. Може да е много малко и дори изобщо да не се измерва в пари. Може да е гледане на любимия ни сериал, парче от разтапящата ни шоколадова торта, билет за кино, нова книга или просто кратка разходка в парка.


*Да се усмихваме по-често.


*Да се опитаме да направим поне един човек щастлив всеки ден. Лесно е - една усмивка, виц или просто похвала са достатъчни. Трябва ни толкова малко! Защото подарявайки щастие на другия, от него се зареждаме и ние, и така кръгът на щастието се затваря. А ако се опитаме да погледнем на кръга като на спирала, която няма край (или поне ние не го виждаме), се завихря едно такова спираловидно щастие, че чак свят да ти се завие.


*Да очакваме щастието да ни сполети.


*Или пък да не го очакваме целенасочено, като единствен смисъл в живота, но да сме някъде дълбоко в себе убедени, че то ще ни сполети. Защото точно когато най-малко го очакваме, то се стоварва върху нас с цялата си мощ.


*Да не завиждаме на щастливите хора. Тъкмо обратното - да се опитаме да се зарадваме искрено на щастието им. Току-виж ни се случило.


*Да се обграждаме с щастливи хора и да се научим да бъдем щастливи. И да не забравяме, че щастието е заразно!
*Да се опитваме да останем безпристрастни, когато нещата не са се стекли точно така, както сме ги очаквали и/или планирали. Безпристрастността само може да ни помага да запазим спокойствие и контрол над чувствата и настроенията си и съвсем не значи безчувственост и безразличие. Тя е по-скоро приемане на доброто и лошото, което ни се случва и откриване на баланса. И благодарение на нея можем да постигнем вътрешна хармония, която е най-верния път към щастието.

Източник:
Блясък
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia