exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
19:34, Сряда
23 Януари 2019г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

За или против – противозачатъчните?

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
Доверие
Не ми стана
Колко съм наивен

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Всяка жена се чуди какъв по- удобен начин да използва за да се предпази от нежелана бременност. Най-сигурният начин, безспорно си остава презервативът, който ни предпазва и от болести. И все пак ако сме с постоянен партньор, защо трябва да се мъчим с гуми, да го стягаме и тормозим, а по този начин да дразним и себе си, пък и секс без презерватив с любимия на който вярваме си е друга работа.

Има няколко мита свързани с противозачатъчните, ние както винаги се опитваме да Ви даваме цялата истина. И тя е , че противозачатъчните –таблетките не предизвикват рак, а напротив предпазват Каквото е мнението на д-р. Маргарет Поланежки, която отхвърля притесненията относно връзката между противозачатъчните и рака на гърдата: “Принципното заключение е, че таблетките не повлияват риска от рак на гърдата при повечето жени” – казва тя.
Друго притеснение, свързано с употребата на противозачатъчни, е рискът от образуване на тромби. Този въпрос е малко по-комплициран, но отново, казват лекарите, не е проблем за повечето жени.
Рискът от образуването на тромби, като например тромби в краката или белите дробове, е около 1 на 1000 за всички жени. Този риск се увеличава до 3 на 1000 при жените, които вземат таблетки, така че е ясно, че този проблем не е нещо, за което болшинството може да се притеснявате.

Какво трябва да знаете, ако използвате спирала?

Употребата на спирала против забременяване също е свързана с много погрешни схващания. Първоначално спиралата е била изтеглена от пазара заради притеснения относно безопасността на един определен модел, който се е използвал между 1971-1974 г. Всички съвременни спирали са еднакво безопасни и ефективни. Въпреки това, някои от най-често изказваните притеснения относно приложението им са, че пречат на употребата на тампони, че могат да се извадят по време на секс или да причинят болка, че могат да бъдат усетени от партньора. Експертите казват, че отговорът на всички тези твърдения е “НЕ” .“Спиралата не пречи на употребата на тампони и когато е поставена правилно, не би могла да се извади по време на секс, да причини болка или да се усеща от партньора.

Митове:

1. Мит: Ако пропусна една таблетка, рискът от забременяване се увеличава.
Факт: Не е вярно. Просто вземете две таблетки следващия ден. Препоръчително е да вземате таблетките си по едно и също време всеки ден. По този начин се намалява рискът от внезапно кръвотечение. Таблетките, базирани единствено на прогестерон, е необходимо да се вземат по едно и също време всеки ден. В противен случай ефективността им като противозачатъчно средство намалява.

2. Мит: Антибиотиците намаляват ефективността на таблетките
Факт: Въпреки че е имало индивидуални случаи на жени, при които такава връзка е забелязана, докторите казват, че направените медицински проучвания не са успели да го докажат.

3. Мит: От противозачатъчните таблетки се напълнява
Факт: Повечето жени не напълняват, докато вземат таблетки. Но ако това се случва на Вас, по-вероятно е да задържате вода. Въпреки всичко, някои жени забелязват, че таблетките увеличават апетита им, което ги кара да ядат много и да пълнеят. Ако таблетките, които вземате, увеличават апетита Ви, сменете ги с други.

4. Мит: Безопасно е да се махне диафрагмата веднага след приключване на половия акт
Факт: Ако патньорът ви е еякулирал, трябва да оставите диафрагмата на мястото й от 6 до 8 часа след това – това е времето, което е необходимо на спермицидът да убие сперматозоидите. Освен това всеки път, когато имате полов контакт, трябва да слагате нова доза спермицид – без това сте почти незащитена.

5. Мит:Тялото ми се нуждае от почивка от всички видове противозачатъчни средства поне веднъж годишно.
Факт: Независимо от вида на използваното средство, организмът ви не се нуждае от прекъсване на контрацепцията.
Спирала, която не съдържа хормони, трябва да се сменя веднъж на 10 години, а тези, които съдържат хормони, трябва да се сменят на период, по-малък от 10 години.
Ако отслабнете или напълнеете значително, може да се наложи да промените размера на диафрагмата.
Жените, приемащи противозачатъчни таблетки продължително време е добре да почиват веднъж на 6 месеца, макар че не е задължително, особено ако взимат леки таблетки.

7. Мит: Използването на противозачатъчни средства може да означава, че когато реша да забременея, ще имам затруднения.
Факт: Таблетките не водят до безплодие, не са причина за нередовен цикъл и не биха попречили да забременеете в бъдещ период. Също така не е необходимо да чакате някакво подходящо и безопасно за забременяване време, след като сте прекратили употребата им. Причината, поради която някои лекари препоръчват да не се приемат противозачатъчни 3 месеца преди зачеване е, че толкова време би могло да е необходимо за регулиране на цикъла. По принцип не е вредно да се опита по-рано.

8. Мит: Не е безопасно да се употребяват противозачатъчни таблетки за изместване на цикъла.
Факт: Абсолютно безопасно е и лекарите от десетилетия ги използват по този начин. Всъщност, тъй като липсва овулация, докато приемате таблетки, няма и необходимост от “изчистване” на матката с менструация. На практика, кървенето, което получавате, докато вземате таблетки, не е менструален цикъл изобщо, а реакция на тялото срещу намаляване на хормоналното ниво, което се предизвиква от приемането на седемте “плацебо” таблетки от блистера ви в края на всеки месец. Не съществува никаква опасност за Вашето здраве, дори ако прескочите плацебо-таблетките и продължите да вземате останалите, без да изчаквате месечното кървене.

9. Мит: Всички противозачатъчни таблетки са еднакви, само дозата е различна.
Факт: Всички противозачатъчни таблетки използват същия вид естроген, но може да се различават във формулата на прогестерона. Ако имате проблеми след приемането на някои таблетки, като например внезапно кървене, засилено чувство на глад или намалено желание за секс, смяна на марката таблетки или формулата на прием често е решението на проблема.

NonBlond
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia