exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
7:53, Вторник
10 Декември 2019г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

Митове за женския фитнес - част II

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
Доверие
Не ми стана
Колко съм наивен

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Вече се опитахме да развенчаем няколко мита, свързани с женския фитнес. Продължаваме с темата, за да ви стане ясно, че не е нужно да бягате от тежестите.

Мазнините не стават на мускули, както и обратното

Да, това са напълно различни тъкани. Чисто биологически са несъвместими и е невъзможно да се превръщат една в друга. Та дори ако тренирате с голееееми тежести.

Ако сте решили да спортувате, за да отслабвате, не си мислете, че мазнините ви ще се превърнат в мускули. Феята-орисница от приказките им е отредила друга съдба.

Те ще намалеят постепенно, ако към програмата добавите и съответния хранителен режим.

Ако тренирате от доста време и ви се налага да прекъснете по някаква причина, не се притеснявайте. Дори да спрете за по-дълго време, мускулите ви имат памет.

Те може да намалят обема си, но няма да се превърнат в мазнини. А и като подновите заниманията си, бързо ще възвърнете предишната си форма.

Не само с кардио се отслабва, трябват и тежести

Знаем, че интензивното кардио спомага за изгарянето на мазнини и равномерното отслабване. Но тренировките с тежести са необходими, защото укрепват тялото изобщо.

Развитата мускулна система означава здрави кости. Ако отслабвате бързо и не спортувате, не сваляте само мазнини, но и мускулна маса. Този процес е нездравословен за цялото тяло.

А и кожата се отпуска, след като редуцирате мазнините. При неправилен режим на хранене тя губи еластичността си и не може да се възстанови. Ако тренирате паралелно с диетата, мускулатурата се развива и компенсира до известна степен изгубения подкожен слой.

Над определена възраст не трябва да се тренира

Според съвременните градски легенди спортът и особено фитнесът са си направо опасни за жени над 45-50 години. И те заобикалят залите отдалеч.

Истината е, че тренировките с тежести доказано помагат за по-лесното преодоляване на менопаузата. Участват в подобряването на хормоналния баланс при този процес. А и помагат за изразходването на негативната енергия.

Според редица изследвания от последните няколко години, именно движението помага на организма да се бори с остеопорозата. Както знаем, тя поразява най-вече жените и то след 40-те.

Балансираното хранене и движението в по-късна възраст намаляват симптомите не само на тази болест, но и на много други.

Подобряват кръвообращението, чрез което полезните вещества стигат до всяка точка на тялото. Така се забавя стареенето на кожата и тя остава стегната и по-гладка за повече време.

Всеки мускулест мъж в залата е компетентен инструктор

О, не, не се доверявайте на всеки, който ви доближи, само защото напомня на главния герой от „Хълк“. Той може би знае доста за фитнеса и как да тренира собственото си тяло. Това обаче не означава, че може да помогне на вас.

Вашето тяло е уникално. То се нуждае от индивидуален подход и от специалист, който да го определи. Ако сега започвате, е най-добре да се консултирате с професионален фитнес инструктор.

Той ще ви покаже правилното изпълнение на упражненията, за да не получите неприятни травми. Ще ви даде насоки и за храненето, без което ефект от тренировките няма.

И така, опитахме се да повдигнем малко завесата над женския фитнес. Радвайте се на своята физическа сила и енергия, докато можете. Не бързайте да остарявате, има време за това. Сега - хайде по-смело към залата.

Петя Дикова
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia