exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
9:56, Петък
22 Февруари 2019г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

Суинг – често задавани въпроси

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
Доверие
Не ми стана
Колко съм наивен

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Суинг – както вече писахме, това е форма на обществено-сексуална развлекателна активност. Известен е още като вид стил на живот. Като цяло включва движение на двойките (мъж/жена), по изключение и епизодично, могат да бъдат включени и необвързани в двойка мъж или жена. Женската бисексуалност в този стил на живот е доста широко разпространена и общоприета, за разлика от мъжката която се среща по-рядко.

Съществуващи определения

Речник на Уебстър: суингър – това е човек, който се занимава свободно със секс.

Речник “American Heritage”: суингър – човек, който проявява свободна и рискована сексуална активност; суинг – практика на обмен на сексуални партньори.

Индивидуални правила

Много двойки установяват за себе си индивидуални правила на поведение в суинга, така както всеки партньор разбира приемливостта в секса за себе си. Освен това за младите двойки важи правилото за липсата на любовност в отношенията с партньорите от другите двойки, което гарантира запазването на тяхната връзка (въпреки, че изключения се наблюдават достатъчно често). Правилата могат да са всякакви – от “без орален секс” до “без причиняване на болка”. Всичко зависи от това, кое сексуално действие причинява дискомфорт на всеки от партньорите. Правилата се споделят от всеки участник в двойката и другите участници в двойките следва да се съобразят с тях, тъй като е редно да се знае какво се иска, очаква от тях, и какво те следва да дадат. Болшинството двойки започват с определени правила, които могат да бъдат сменяни по взаимно съгласие в последствие.

Общи правила и етикет

“Не” означава “НЕ”!

Това е първото правило на суинга. Ако вие не можете да уважите желанията на другите хора, или не можете да изкажете своите собствени желания, то суингът не е за вас. “Не” – това не е обида и оскърбление, или обвинение в сексуална непълноценност, а уважение. “Не” може да бъде обвързано с настроения, религиозни съображения, правила, морални предразсъдъци, или може да означава, че просто другият човек или двойка, не е готов за дадено сексуално действие. “Не” е право на всеки суингър, и не следва да се тълкува като особено отношение, а като лично желание, подлежащо на уважение и разбиране.

Беседа

Не всички срещи стават винаги в леглото. Болшинството хора предпочитат отначало да се опознаят предварително, да споделят своите възгледи и разбирания, и едва след това да пристъпят към сексуалните занимания.

Общуване

Суингърите следна да се приучат да общуват открито, т.е. да не премълчават отговорите на въпроси, които ще зададат другите участници. В този тип общуване следва да се разкрият картите на масата, за да не настъпят нежелани усложнения в отношенията.

Поведение на ръцете

В суингът е прието при общуването ръцете да не са толкова активни, когато се провежда предварителен разговор или приятелска среща и общуване, т.к. това изглежда грубо, и подобно поведение безспокои хората, и отключва настроения на антипатия, още повече, ако до момента не е имало сексуално общуване.

Напоризъм

В отношенията на суингърите напоритостта не е приета. Не следва да има натраплива настойчивост, още повече ако се забелязва отрицание или липса на какъвто и да било интерес в отсрещната двойка.

Видове суинг

Мек суинг – представлява прелюдия с другите партньори, като понякога включва орален секс, но без вагинално проникване. Много двойки започват именно с мек суинг. Не следва да се смята обаче, че всички поклонници на мекия суинг в последствие преминават към пълен обмен на партньорите.

Закрит суинг – партньорите се разменят, като заемат различни стаи по време на сексуалното общуване. Закритият суинг предоставя на партньорите по-интимна обстановка. Някои считат, че това им дава по-голяма свобода и по-малко отвличащи от удоволствието фактори на присъствието и средата.

Открит суинг – партньорите се разменят и се занимават със секс в едно помещение, или в едно легло. Като правило, откритият суинг включва в себе си елементите на оргията, и преди всичко се предпочита от ексхибиционистите и воайорите, които могат да демонстрират своята наслада или да наблюдават как околните се наслаждават на тях и на това, което правят. Някои считат, че откритият суинг позволява пълно освобождаване на сексуалните желания и фантазии. Не е присъщ обаче за ревнивите и срамуващите се двойки.

С какво суингът привлича хората?

Много двойки в хода на своето сексуално развитие споделят мисли за сексуални преживявания с няколко партньори. Изследвайки тези мисли, те намират, че суингът може да се превърне за тях в импулс, който да разшири връзките помежду им, както сексуално, така и емоционално. Суингът може да открие и доста аспекти на съпружеските отношения – от дружбата до романтиката. Развитието на отношенията с хората, разделящи интересите и позициите, освежава съпружеските отношения. Някои изследователи на проблема съобщават, че съпрузите от двойката споделят, че след заемането със суинг, отношенията в двойката са укрепнали, а самите съпрузи са станали по-близки, в сравнение с момента преди заниманията със суинг. Оказва се, че те нямат нужда да държат при себе си своите чувства или желания. Всеки аспект на техните предпочитания може да бъде разделен с техните партньори. Такива двойки споделят още, че не само е настъпило подобряване на сексуалните отношения между тях, а и стабилизация на емоционалните отношения и психоклимата в двойката. Много двойки усещат, че разделянето с партньора в интимните актове и фантазии се явява огромна възбуждаща сила. Други двойки и самотни хора, просто считат секса за естествена и приятна част от човешкото битие. По този начин, сексът се явява естествена част от приятелството между такива хора без предубеждения.

Десет заповеди на суинга

1. Никога не се опитвайте да разрушите нечий брак, вкл. и вашият.

2. Винаги съблюдавайте условията на срещата, и винаги подробно съобщавайте за промяна в обстоятелствата на срещата.

3. Винаги първата среща е опознавателна, като трябва да сте готови и в нея за суинг, ако се окажете взаимноприемливи, или към честен отговор, ако нещо не ви хареса.

4. Никога, при никакви обстоятелства не оказвайте влияние на партньорите.

5. Ограничавайте обсъждането на суинга в кръга на суингърите.

6. Защитавайте анонимността на суингърите, въздържайки се от произволно съобщаване на имена и участници.

7. Винаги се придължайте към стандартите на хигиената и приятния външен вид.

8. Не намесвайте противозаконни неща, които могат да дискредитират участниците в суинг-двойките.

9. Бъдете дружелюбни и благоразположени към участниците в двойката.

10. Винаги демонстрирайте уважение към личните позиции на суингърите, чувствата, навиците и поведението им.

Българска сексология
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia