exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
5:19, Сряда
27 Март 2019г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

Агресивни ли сме?

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
Доверие
Не ми стана
Колко съм наивен

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Всички крием агресивност в себе си, тя ни служи, за да се защитаваме или... да нападаме, казва YOLANDA BARBERÁN

Допустимата агресивност ни позволява да канализираме онези чувства на незадоволеност пред една преодоляна несправедливост, помага ни да се защитаваме от едно нападение, било то физическо или вербално.Но, внимание, много пъти объркваме „да не се оставим да ни „стъпчат” с „да се противопоставим на „противника”, който често е човек на наша страна, когото обичаме. Тази нужда да запазим и утвърдим нашето вътрешно „аз” обикновено крие началото си още в детството. Например, за онези, които още от малки са получили едно много строго възпитание или са имали жестоки родители, е нормално като възрастно да прилагат тези модели ид а се превърнат в онова, което са мразели най – много. Но защо се повтаря същата история? Същите възрастни, в своето девтство, не са имали възможността да развият своят Аз по самостоятелен начин, не са били научени как да канализират гнева или фрустрациите от живота. Всъщност, можем да кажем, че колкото по – силен е Аз – ът, вътрешното „аз” на един човек, толкова по – малко агресивен е той.

Важно е да се научим да пренасочваме гнева или озлоблението, които чувстваме, събрани, тези емоции могат да бъдат база за бъдещи конфликти, конфликти, които бихме избегнали лесно, ако изразяваме открито мислите и чувствата си в една определена ситуация, която ни потиска. Не трябва да забравяме, че агресивността е нещо неродено, неосъществено в „човешкия космос” и едно продължително възпиране във времето, може да ни накара да платим висока цена. Съществуват хора, които бягат от всякакъв вид опониране, избягвайки на всяка цена споровете. Точно тази „тишина”, това потискане, което самите те си налагат, което им оставя вътрешно неприятно състояние, ги кара да живеят с едно вътрешно напрежение, което предизвиква нещастие, чувство за вина, включително професионални/ сексуални задръжки.

Но също така съществува обратният случай, този на онези двойки, които непрекъснато се карат, дотигайки формирането на този факт в неразделна част от връзката им. Въпреки че това не е идеалният модел за двойка, те мислят, че е по – добре да спорят, отколкото да комуникират, разбира се, има начини и начини за дискутиране. Ако този е Вашият случай, това, което трябва да направите е да откриете начин да избегнете този тип сблъсъци по разумен начин на комуникация.Как да избегнем спор?

Когато започвате да се карате, мислете преди да говорите. Понякога казваме неща, които всъщност не мислим и чувстваме или се караме за дребнави неща, които нямат смисъл.

Ако вие сте половинката, която е започнала спора, можете да опитате да не говорите и спорите в един благоразумен период от време, понякога това е нужно вашият партньор да поправи своята грешка и да не достигате до по – големи.

• Това, че се съгласявате с другото мнение /ако е правилно/, това не означава, че сте по – глупав, помислете! Понякога да се поставиш на мястото на другия може да те накара да видиш нещата по различен начин.

Трябва да се научите да разговаряте и да приемате другия такъв, какъвто е, без да се опитвате да променяте начина му на живот.

Ако партньорът ви прави нещо, което не ви харесва, кажете го, не затваряйте вътре в себе си лоши чувства, които биха могли да бъдат база на бъдещи конфликти.

Не бъдете озлобени и не търсете отмъщение, това е много опасна игра с разрушителни за всички резултати.

И... Избягвайте да се карате пред децата си /ако има такива/, защото те ще имитират вашето поведение и всичко ще се повтаря, когато пораснат и имат свое семейство.


aditu
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia