exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
3:06, Понеделник
22 Април 2019г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

Тайнствените линии на ръката

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
Доверие
Не ми стана
Колко съм наивен

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
В наши ръце ли е съдбата ни, или е определена предварително и е изписана на дланта ни? Вероятно днес вече никой разумен човек не си задава този въпрос.

Все пак хиромантията, гледането на ръка, има невероятно дълга история, защото на тайнствените линии на ръката се е вярвало безрезервно от древността до миналия век.

Дали старите гадатели са разчитали само на човешката глупост, на суеверието и на извечното желание да се надникне в бъдещето? Или може би сред прочутите хироманти е имало и добри психолози, и прозорливи наблюдатели - хора, способни да извлекат опит от дългогодишната си практика и през булото на поверията и астрологическите символи да проникнат до първите подозирани взаимозависимости между физиономия и психика?

Съдете сами. Следващите редове обобщават някои основни правила и теории на изкуството на хиромантията. Може и да не ги приемате сериозно, а само като идея за нетрадиционно забавление.

Предварителна уговорка: Лявата ръка издава „спиритуалната, душевната конструкция на личността", а дясната е само „отражение на тази конструкция" в практическия живот.
Затова насочете вниманието си главно към лявата ръка

ВЪНШЕН ВИД НА РЪКАТА

Правилните пропорции на ръката означават цялостно равновесие. Твърде късата ръка издава, че не сте преизпълнен с добродетели, дългата показва, че често могат да ви разгневят дори дреболии.
А ако ръката ви е и тясна, сигурно сте егоист или саможив човек.
Голямата ръка /в съотношение с тялото/ предполага сръчност или лукавство.

Не по-малко важна е и формата на ръката. Според приетата традиция ръцете се делят на остри, четириъгълни, конични, лопатковидни и елементарни.

Острата ръка принадлежи на мечтатели, поети и идеалисти от всякакъв вид, но издава и известно несъобразяване с действителността; ,,не е предопределена за житейски битки и голямо напрежение". Нейният собственик може да бъде човек на изкуството или изобретател, но също така мързеливец и сноб. Ако имате такова подозрение за себе си, не губете надежда: всичко може да се поправи от удебелените стави на пръстите, особено на вторите (броят се от ноктите надолу). Ако са разширени и отекли, идеализмът и пасивността се коригират от положителни качества.

При четириъгълната ръка краищата на пръстите са равни — тя говори за равновесие на характера и емоциите. Става дума за „командна ръка на разума и задълженията". Евентуалните удебелени стави са признак на последователност и разсъдък. От останалите качества обикновено изпъкват методичността, точността и дисциплинираността.

Коничната ръка е преход от острата ръка към четириъгълната. Това е ръка на ,,разума и интуицията" в почти идеална комбинация, „умее всичко да обича и всичко да разбира". Символизира ласкав характер, изобщо натура, хармонична от всяка гледна точка.

Лопатковидната ръка с разширени надолу пръсти е ръка на инстинкта и бунтарството. Говори за активност, която обаче в много случаи не е предшествана от размисъл, за прекалена доверчивост и опасно самочувствие.
„Лопатковидните" хора по правило обичат свободата, пътешествията и ръчния труд.

Елементарната ръка е с широки, масивни пръсти, това е т. нар. зародишна, рудиментарна ръка. В „чист вид" се среща най-малко от всички типове ръце, защото става дума за „не особено сполучлива ръка, чиито корени трябва да се търсят в наследственото робство".

ЛИНИИТЕ НА РЪКАТА
Линиите на дланта са ,,най-лесно поддаващите се на прочитане черти на характера, на минали, сегашни и бъдещи неща". Колкото са повече и колкото са по-изразителни, толкова по-силно показват индивидуалността, толкова по-добре предсказват съдбата и определят характера. Наред с не особено важните черти и знаци /кръстчета, звездички или триъгълници/ на дланта се разпознават главни и странични линии. Илюстрацията показва трите главни линии - на живота, на главата и на сърцето, четирите странични - на съдбата, на Слънцето, на интуицията и Венериния пръстен, и т. нар. линии на китката.(1) ЛИНИЯТА НА ЖИВОТА започва между палеца и показалеца. Означава продължителността на живота, но според други тълкувания по-скоро отразява нашата жизненост. Когато и на двете ръце се раздвоява в две линии, говори за смъртна опасност. Ако самата линия е двойна, свидетелства за голяма жизнена сила, а при жените за „безгранична страст". Когато е прекъсвана, предполага живот, пълен с промени или чести болести. И обратното - ако линията е дълга, непрекъсната и добре очертана, можете да живеете без опасения за бъдещето си.

(2) ЛИНИЯТА НА ГЛАВАТА се отнася за умствените способности. Дълга и права означава душевно равновесие, накъсана - контузия на главата, лоша памет или глупост.
Прекалено дългата линия символизира „вредно умуване", ако е извита към корена на малкия пръст, означава пресметливост. В случай че завършва с вилица, чийто един клон е насочен надолу към китката, издава способност да се сътворяват убедителни, макар и често нереални картини. Когато цялата линия е насочена надолу, свидетелства за изключително въображение'и фантазия.

(3) ЛИНИЯТА НА СЪРЦЕТО също започва от показалеца и свършва под корена на малкия пръст. Става дума преди всичко за път „на радостта и на любовните терзания", затова е по-важен за жените. Непрекъснатата линия означава семейно щастие, а кланите от двата края - прекалена чувствителност. Ако линията свършва под средния пръст, сочи неспокоен живот, а под показалеца - голяма доброта. Ако другите линии я пресичат няколко пъти, очевидно сте с непостоянен характер. Ако един неин клон върви към показалеца, значи сте много предан човек.

(4) ЛИНИЯТА НА СЪДБАТА обикновено тръгва от китката или от линията на живота и свършва под средния пръст. През живота непрекъснато се мени. Мястото, където пресича линията на главата, означава трийсетгодишна възраст. Дългата и добре очертана линия подсказва добра и спокойна съдба, гарантиран успех и добра старост; когато е неясна, символизира непостоянна, променлива съдба. Ако „влезе" чак в пръста, става дума за „голяма съдба", била тя добра или лоша.

(5) ВЕНЕРИНИЯТ ПРЪСТЕН е полукръг, който свързва средния пръст с безименния. Ако е силно изразен, можете да избирате: или сте човек на насилието, или еротоман, или поне буен човек. Когато жените имат такъв пръстен, никой не може да им устои.

(6) СЛЪНЧЕВАТА ЛИНИЯ или линията на щастието тръгва от неопределено място и стига до основата на безименния пръст. Който я има, може да се надява на голям успех. Колкото е по-дълга и по-изразителна линията, толкова по-добре, защото означава силен дух и жизненост, желание за действие.

(7) ЛИНИЯ НА ИНТУИЦИЯТА - свършва при основата на малкия пръст. Ако е чиста, дълга и правилна, означава добро здраве, памет и блестяща интуиция.

(8) ЛИНИИТЕ НА КИТКАТА приличат на верижка и са два или три реда, рядко повече. Когато ги има, подсказват щастлив и дълъг живот.

Какво повече бихме могли да желаем ...

03.05.2007/rozali.com

tyk
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia