exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
1:32, Неделя
05 Юли 2020г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

За връзката между обонянието и еротичните емоции

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
Доверие
Не ми стана
Колко съм наивен

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Всяка неприятна миризма може да се прикрие с помощта на дрехите и честата смяна на бельото, но "обонятелният тип" винаги ще открие индивидуалните миризми04.06.2008
Връзката между обонянието и еротичните емоции, независимо дали става дума за възприемането на миризмите или тяхното отделяне, има различно значение за различните хора. Тези способности са по-развити при жените, отколкото при мъжете, като важна роля играят и расовите различия.

Възприемането на миризмите силно се различава при всеки човек. Някои хора са слабо възприемчиви към тях и дори не подозират какво значение имат те за половия им живот, а ако имат обонятелно възприемане, то действа единствено на подсъзнателно ниво.

При други обонянието е силно развито. Тях учените отнасят към т.н. "обонятелен тип", при който от сексуална гледна точка миризмата властва над зрението.

Разбира се, тук не става въпрос за миризмите, предизвикани от мръсни дрехи, нечистоплътност, газове или от употребата на определени хранителни продукти като чесън например. Болният стомах, кариесите в устата или болести на носа могат да изиграят гибелна роля при сексуалното сближаване.

Тук става дума за аромата на кожата на любимия човек. Нима тя не е източник на наслада?! Не е ли целувката страстното желание да вдишаш частица от любимото същество?

При първите опити за сближаване първостепенна роля играе миризмата на пот. Тя е крайно индивидуална, трудно може да се нарече привлекателна и доста често е източник на сексуално отблъскване.

Само в много редки случаи отделянето на пот може да предизвика еротични емоции. Всяка неприятна миризма може да се прикрие с помощта на дрехите и честата смяна на бельото, но "обонятелният тип" винаги ще открие индивидуалните миризми - не само половите секрети, но и тези при менструация, които действат на инстинкта за сближаване.

Първоначално миризмата може да бъде отблъскваща, но постепенно да стане привлекателна, ако вече е достигната определената степен на възбуда.

Миризмата на половите органи е специфична както при мъжете, така и при жените. Тя има строго индивидуална по своите нюанси и интензивност. Естествената полова миризма, ако не е твърде силна, действа възбуждащо на противоположния пол с нормална чувствителност и то тогава, когато между партньорите вече е установена степен на близост.

Когато естествената миризма обаче се допълва от странични усещания за недостатъчна чистоплътност, това предизвиква полово отвращение.

Половата миризма е повече изразена при жените, отколкото при мъжете

Тя се засилва под влияние на желанието, което се проявява в по-обилното отделяне на жлезите в половите органи. При някои жени в този процес участват жлезите на цялото тяло и тогава миризмата е особено привлекателна и възбуждаща.

Миризмата на сперма също се отнася към сексуалните аромати и има цяла гама оттенъци. Преди всичко тя зависи от расовата принадлежност, като е по-силна и по-рязка при мъжете от Изтока.

Оттенъците при мириса на семенната течност удивително наподобява спектъра аромати на цветовете на кестена, който зависи от качеството на дървото и времето и бива ту чист и благовонен, ту силен, рязък и дори отблъскващ. Наблюденията показват, че миризмата на един и същ мъж в определени условия може да се различава.

След психическа възбуда спермата има остра миризма, след физическия акт - ароматна, а след няколко акта, извършени в кратък промеждутък от време - по-прясна и неприятна.

Един лабораторен анализ на спермата не би открил разлика, а ако открие, то тя ще е в интензивността на миризмата. Но опитните жени нито за миг няма да се усъмнят в съществуването на специфични различия.

Доста връзки се разпадат защото жената не може да понесе миризмата на спермата. Аромата на любимия мъж може да бъде източник на по-голяма наслада и да доведе до ново възбуждане, а на нелюбимия - да предизвика отвращение. Все пак, като цяло може да се каже, че тази миризма привлича жените и потиска мъжете.

Голяма част от спермата, попаднала във влагалището, изтича навън, а останалата вътре губи своята типична миризма. Женските и мъжките секрети се смесват и семенната течност придобива особена миризма, която веднага ще се улови от "обонятелния тип" дори през дрехите.

Има случаи, макар и редки, когато мъжете усещат лекия аромат на сперма от устата на жените 1-2 часа след акта и това ги възбужда отново. При тези случаи възбуждащият ефект е постигнат чрез съчетаването на образи и психически усещания, а миризмата само предизвиква тези асоциации.

Мирисът е тясно свързан със сексуалните емоции както при цивилизования, така и при по-примитивния човек. У първия половите миризми при началните опити за сближаване предизвикват основно негативни чувства, създавайки или засилвайки сексуалната апатия. Но когато първите крачки към доближаването са намерени, се наблюдава обратното действие - същите миризми предизвикват или засилват еротичната възбуда.


tyk
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia