exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
12:58, Петък
22 Март 2019г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

Зеленината в офиса носи удоволствие в работата

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
Доверие
Не ми стана
Колко съм наивен

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Позитивната настройка и работоспособността са в пряка зависимост от живописния пейзаж през прозореца и количеството зеленина в офиса. До този извод са достигнали американските учени Тина Кейд от университета в Тексас и Андреа Дравин от природния център Сан Маркос.

В доклад, публикуван в списание HortScience, се посочва, че подробно анкетиране на сътрудници на компании, проведено в няколко щата, показало наличие на устойчива зависимост между индекса на удовлетвореност от работата и броя на растенията в работното пространство.

Резултатите показват, че удовлетворението е много по-малко при неозеленените офиси, отколкото при служители, които работят в помещения, където има декоративни растения или прозорецът гледа към зеленина.

Значителни разлики в отговорите на “зелените” и “обикновените” служители били забелязани в категории като “характер на работата”, “отношение към ръководството”, “отношение с колегите” и други показатели.

Изследването изяснило още, че сътрудниците, които работят в озеленени офиси, показват по-високо възприемане на качеството на живота като цяло. 82% от запитаните са заявили, че се чувстват “напълно удовлетворени” или “щастливи”.
При служителите, които нямат хубава гледка от прозореца, този показател е 69%, а при онези, които изобщо нямат прозорец – 58%.

Допълнителният анализ на статистическите данни показал, че отговорите не зависят от възрастта, заплатата, образованието или заеманата длъжност. Оказало се обаче, че жените ценят зеленината по-малко от мъжете, които поставили по-висока оценка на работата си при наличие на растения.

Ако вярваме на получените резултати, зеленината в офиса трябва да се планира още в началото, коментира Тина Кейд. В много компании декоративните растения се разглеждат или като излишен разкош или като нещо ненужно, смята тя.

hicomm.bg
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia