exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Новини

Отговори по темата

Пуснато на: Нед Сеп 10, 2006 12:16 pm

stidam
Гуру


От: София
Мнения: 798
семеен
25-35
мъж

Мъжът и жената ревнуват различно


Мъжът и жената ревнуват различно

Природата и проявите на ревност при двата пола са съвсем различни, твърди изследване на германски учени от Университета в Билефелд.

Жените най-често изпитват ревност, когато усещат прояви на изневяра у партньора, докато мъжете са по-конкретни - те ревнуват, когато има признаци на прелюбодеяние.

Изследователите смятат, че причините за разликата е заложена в еволюцията. Жените на първо място ревнуват зараждащи се у партньора чувства към друга жена, а мъжете - когато жената вече е избрала друг партньор.

Немските психолози са интервюирали няколко хиляди доброволци от двата пола, като са им задавали въпроси за това кои ситуации биха определили като най-непоносими.

Така жените са окачествили като най-трудно преодолима ситуацията, в която усещат признаци на емоционална изневяра. Мъжете пък са определили като

истински удар сексуалната изневяра

Сексуалната изневяра не влияе върху функцията на размножаване при жените, обясняват причините за разликата специалистите. За жените сексуалната изневяра на мъжете може да бъде дори съвсем безразлична.

За сметка на това представителките на нежния пол реагират остро на всяко желание на мъжа да ги напусне, което в ранните етапи от еволюцията най-често е означавало

заплаха за живота и дори гибел за жената и потомството

Подсъзнателните страхове всъщност продължават да съществуват и днес и определят поведението в повечето подобни ситуации.

При мъжете еволюционната ситуация е напълно различна. Мъжът държи на сексуалната вярност на своята половинка, защото по този начин получава гаранции, че децата са именно от него. Много мъже и днес не желаят да участват в отглеждането на деца, които не са тяхно потомство, допълват немските психолози.

Пуснато на: Нед Сеп 10, 2006 4:17 pm

sladoled
философства за живота


От: Сливен
Мнения: 2562
N/A
45-55
N/A

Много интересно!


Това ми беше десерта днес!Наистина има голяма разлика между психиката на мъжете и жените.
Има ли хора с интереси в областа на психологията и психоанализата тук?

Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 1:30 am

moro
излиза без придружителМнения: 566
N/A
25-35
жена


може да се каже,че има такива

Пуснато на: Пон Фев 19, 2007 5:29 pm

Sexy
декламира Ботев


От: София
Мнения: 281
N/A
25-35
жена


Виж ти доста интересни факти,доста ме заинтригува Smile