exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с нас

exooo -> Семейството

Отговори по темата

Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 4:35 pm

kaala
Модератор Статии

От: Varna
N/A
над 55
жена

Ще мога ли да продължа да живея?

Мили приятели,пиша ви с много болка.Напълно съм объркана,обезверена,съсипана ,смазана,унижена.Мога да продължа тирадата ,ама от това ми става още по-болно.Ако някой е следил всички теми,ще се сети за моя случай.Не винаги пиша,но винаги чета и следя темите.Колкото хора,толкова съдби - щастливи и нещастни.Не всички имат смелостта да разкажат за своите човешки мъки.На тези,които не са чели моите писания,ще обясня кратко.
Преди 22 год.се запознах с мъжа,който според мен беше човека с голямо "Ч".Силна ,красива любов.Рецитираше ми стихове на Евтим Евтимов.Не можехме един без друг.Дълго време връзката ни беше от забранения плод.Той /също семеен/ излезе на квартира ,а аз се разведох.След около10 месеца започнах да се съмнявам .че ми изневерява.Не задълбавах,обичах го много.Той започна да използва това и да командва порада.Няколко пъти се разделяхме и той се връщаше с думите "Не мога без теб."Разведе се и той.Дойде да живее при нас.Изгледахме чудесни четири деца.През първите 13 год.бяхме щастливи.Дойде голямата изневяра с моя приятелка .Остана при мен защото много ме обичал .Простих физическата изневяра.Предателството не можах.Закърпените ни отношения бяха на приливи и отливи.Непрекъснато конците на кръпката се късаха при най-малко опъване.Порадвахме се още 4-5 год.щастлив живот.Не знам поради каква причина започна сриване на връзката между нас.Правех всички опити за стабилизиране и след още 4-5 той се изнесе като изля купища мръсотия върху ми.Сега не знам от кое ме боли повече.Не знам дали искам да се върне.Само знам,че всеки ден без него за мен е черен.След 22 годишна връзка да останеш сама без да знаеш истинската причина за това.А и все още го обичам.

Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 5:41 pm

simira78
прохожда

От: Burgas
несемейна
25-35
жена

Трябва да продължиш да живееш въпреки всички и вси4ко,трябва да си силна и горда,да изправиш глава и да имаш сили да продължиш напред.В никакав случай не мисля че ще ти е лесно,но не мисля че ще ти е по лесно ако продължиш да живееш така,шом веднъж се е скъсала нишката....Бъди силна,желая ти го от все сърце...

Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 5:45 pm

kaala
Модератор Статии

N/A
над 55
жена

Всеки съвет ще бъде важен за мен.Да продължа ли да се боря за любовта на този човек/за нашата любов,ако смея така да се изразя/ или да се предам и да се съсредоточа за оцеляването си ?

Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 5:50 pm

kaala
Модератор Статии

N/A
над 55
жена

Благодаря ти,СИМИРА78?Сигурно ще са ми нужни много приятели за да затворя /ако въобще успея /тази страница от живота си.

Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 6:22 pm

simira78
прохожда

От: Burgas
несемейна
25-35
жена

Ли4но аз бих продължила да се боря за оцеляването си,не бих могла да простя за пореден път/както е при теб в слу4ая/....Но по важното е ти какво искаш и дали ще си струва твоята саможертва,дали ще ти е по добре след това,като гледаш повторно закърпените нишки как наново се късат...Ако си струвя да се бориш -бори се,ако ли не колкото и да е тежко продължи напред..Бих ти подала ръка и знаи 4е след всяка буря грейва слънце,след всяка връзка идва нова-по добра,по 4иста,по хубава...

Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 6:40 pm

kaala
Модератор Статии

N/A
над 55
жена

Много пъти през последните години си казвах "Не мога повече.той ме съсипва психически.ДОКОГА?И само капка внимание от негова страна крепеше надеждата ми ,че един ден ще се събудя и този проблем няма да тегне над мен.И така събудих се сама с още по-голям проблем.Не съм готова за категорично решение-не бих могла да живея без него,но и не бих могла да живея в ад.Всичко в мен крещи .Кой път да хвана?

Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 9:49 pm

sladoled
философства за живота

От: Сливен
N/A
45-55
N/A

Преди колко време се разделихте/т.е. той се изнесе/?А децата къде са?Защо мислиш, че не би могла да живееш без него?

Пуснато на: Нед Окт 01, 2006 10:29 pm

kaala
Модератор Статии

N/A
над 55
жена

Той се изнесе преди 5 дни.Сигурно ужасно звучи,но все още го обичам и от това окончателното ми решение е много трудно.Днес му се обадих и го питах как се чувства,дали е по-добре сам.Каза ми,че е виновен за просташкия разговор /от негова страна/предизвикал изнасянето му и че сега "ближе раните си "т.е.съвзема се .Казах му ,че искам да поговорим за това какво ще правим за в бъдеще-разделяме ли се или почваме от нула.Предложението за нулата беше негово по време на скандала,но както се беше набрал,увисна във въздуха. И днес отговорът му беше "Не съм готов още,размишлявам,но разговор ще има.Ние си оставаме най-добри приятели на тоя етап." и затвори.Това е .

Пуснато на: Пон Окт 02, 2006 12:25 am

ив4о
декламира Ботев

От: the best sity
несемеен
25-35
мъж

Здравей kaala

Бих искал само да ти кажа да се научиш да обичаш и да уважаваш СЕБЕ СИ на първо място!!! Както се казва в една поговорка: "Научи се да уважаваш себе си за да можеш да уважаваш и околните". Все пак няма нищо вечно в този живот. Хора ще влизат и излизат от живота ни постоянно. Ще срещаме и ще губим приятели, познати, хора, които обичаме, НО сме обречени да сме със себе си цял живот.
Всяка дума, премълчана на полето на любовта, се превръща в коренче на раздора. Нямаш право да мълчиш, защото в мига, в който не си изказала едно свое недоволство или една своя обида, ти вече си предала партньора си, вече си му казала: "Аз не съм с тебе. Няма да ти го кажа това, ще го кажа на някой друг." A ako хората си говореха достатъчно, нямаше да я има ерозията в отношенията. Животът е непредвидим и всяка грешка се заплаща. Taka че, ako си казваме нещата такива каквито са, с тази честност си даваме много повече шансове за взаимно оцеляване -като партньори и като отделни личности. Дори честността ти да коства раздялата с човек, когото много обичаш, много по-страшно е да се разделиш със себе си!

Пуснато на: Пон Окт 02, 2006 9:52 am

SILVA
декламира Ботев

От: Bulgaria
N/A
25-35
жена

Ще ти е безкрайно трудно да затвориш страницата. Ще ти е безкрайно трудно да си сама, но това не означава, че трябва да страдаш. Ивчо го е казал по - добре отколкото аз бих го казала. Обичай себе си и се уважавай за да ти се връща същото. Знам, че това не е отговора, който може би търсиш, но никой не е в състояние да отсече и да ти каже как да постъпиш. Ти си живяла с него, обичаш го и сама знаеш на какво сте способни двамата. Решението колкото и да е трудно си остава винаги твое, а ако той реши - ваше.
22 години са страшно много време и зная, че няма да ти е лесно. Желая ти от сърще мъдрост и сила за да се справиш по най - добрия начин с положението ! Успех!

Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща