exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с нас

exooo -> Семейството

Отговори по темата

Пуснато на: Вто Сеп 13, 2005 4:59 pm

dora
Почетен съветник

От: Бургас
семеен/ейна
25-35
Жена

За или против брака?

Интересно ми е как възприемате брака ,като "ненужна отживелица" или "съюз на любовта?Бихте ли сключили брак и защо или сте за свободно съжителство?

Пуснато на: Вто Сеп 13, 2005 8:06 pm

apppa
декламира Ботев

От: MapC
несемейна
18-25
жена

Лично аз смятам че брака не е отживелица... Разбира се че бих сключила..Въобще не одобрявам.. дълготрайни съжителства.... който продължават с години наред-8,9,10... без да има някаква озаконена в писмен вид връзка.Разбира се че брака е сериозна крачка и преди това може известно време да поживееш с човека и да видите дали нещата ще потръгнат... но след не повече от 2-3 години... не мога да го приема! Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Confused Shocked

Пуснато на: Вто Сеп 13, 2005 9:15 pm

Niki
Дон Жуан

От: Stara Zagora
семеен
18-25
мъж

Don Juan

braka e neshto mnogo seriozno i absolutno nujno.nebih kazal che e otjivelica,da triabva dvama da pojiveiat izvesno vreme da se razbere ajiba edin za drug li sme vsushnost...

Пуснато на: Вто Сеп 13, 2005 9:48 pm

mano
декламира Ботев

От: София
семеен
25-35
мъж

Бракът е изключително сериозна стъпка в живота на човек. Ако не си "дорасъл" (не ме разбирайте погрешно, някои дори и на 50 години не са дорасли) е най-голямото разочарование, а ако си "готов" е най-ценното съкровище! Разбира се това "съкровище" неминуемо ти донася някой ден и смисъла на цялата тази патаклама, а именно - детето. Обичайте се, женете се, плодете се... Wink

Пуснато на: Вто Сеп 13, 2005 11:15 pm

Niki
Дон Жуан

От: Stara Zagora
семеен
18-25
мъж

Don Juan

dobre kazano MANO,napravi jiva reklama Laughing

Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 9:32 am

jessica
декламира Ботев

несемейна
25-35
жена

един вид да живее ОБВЪРЗВАНЕТО! Wink

Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 10:23 am

my_feya
декламира Ботев

От: София
несемейна
25-35
жена

Много съм учудена!

Аз също споделям мнението на всички преди мен, но се учудвам че напоследък съжителството без брак е масово явление сред моето обкръжение. Много хора създават деца без да имат подписан брак, в което може би няма нищо лошо и както те се опитват да ни убедят - това са тенденциите на бъдещето. Приемат брака като отживелица, като тежко бреме, което само вгорчава съвместното съжителство и създава единствено пречки при евентуалното му разтрогване. Но за мен това е отговорност, която би следвало да се поеме преди още по-голямата отговорност, каквато е създаването на децата.Бракът е официално заявление пред обществото и близките, че ти се натоварваш с грижата за семейство, деца и любим, даваш своего рода обещание пред тях, че ще си отговорен и сериозен от тук нататък, показваш, че на теб вече може да се разчита, че вече си узрял.Сключването на брака е необходимо, за да се замислиш впоследствие доста сериозно, ако решиш да нарушиш това обещание и да развалиш сключения съюз, който Църквата дори определя като свещен. С една дума, за мен бракът е символ на зрялост и мъдрост. Затова и съм против ранното сключване на брака и конкубината /съвместно съжителство между мъж и жена без брак/.

Пуснато на: Сря Сеп 14, 2005 10:34 am

ГеоргиС
прохожда

семеен
35-45
мъж

Съгласен съм с Феята че всичко си идва с времето насила хубост не става но почувстваш ли се готов брака няма какво да те плаши Wink

Пуснато на: Чет Ное 17, 2005 3:32 am

moro
излиза без придружител

N/A
25-35
жена

има много примери за това как хората могат да съжителстват по между си и да са 6тастливи.ако не трябва6е да пътуваме с мъжа ми никога няма6е да подпи6ем,но мисля 4е е все тая...само при раздялата е разли4но...едното е с пари а другото без...колкото и жалко да зву4и....и на4ина на раздяла..и болката и бързината са все едни и съ6ти...вси4ко е една самоизмама..или вапроса пак опира до това кой как го разбира Very Happy аз не сам нито против брака, нито против свободното съжителство Smile

Пуснато на: Чет Ное 17, 2005 8:03 am

deana
излиза без придружител

От: varna
N/A
18-25
жена

az sam za braka.xexexe nqma po hubavo ot tova da pokaje6 na celiat svqt kolko mnogo obi4a6 maja si.da sklu4i6 brak pred boga...ne znam az li4no me4taia za brak svadba iskam go i mislia 4e e mn krasivo

Иди на страница 1, 2, 3  Следваща