exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Новини

Отговори по темата

Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 3:55 am

stidam
Гуру


От: София
Мнения: 798
семеен
25-35
мъж

Най-кичозните подаръци за Коледа


Стивън Годард и Саймън Дженкинс, редактори на сатиричния християнски уебсайт Ship of Fools, съставиха списък на най-безвкусните подаръци за Коледа, съобщи в. "Дейли телеграф".

Тематиката на кичовете е предимно религиозна. Един от предпочитаните подаръци е календар, в който оскъдно облечени манекенки позират пред набор от дървени ковчези, изработени от погребална фирма в Рим.

Описан от уебсайта като "Календар Пирели за собственици на погребални бюра", коледният "подарък" се предлага в уебсайта срещу 3,50 евро. Гробовна е тематиката и на коледната изненада, наречена "Урна за гушкане". Това са играчки мечета с цип на гърба, където има кадифени торбички за прах от любими мъртъвци.

Обикновените мечета струват 99,95 долара. Има и по-луксозни - с ангелски криле, които струват 149, 95 долара. За богомолци, които клюмат по време на дългите църковни служби, е библията с форма на плоско шише "Hip Flask Bible". Традиционно подвързаната книга се отваря и в страниците й е скрита манерка от неръждаема стомана.

Само срещу 30 долара човек може да се подкрепя, докато се преструва, че изучава псалтира. За почитателите на модата са предвидени "прашки на възхвалата", върху които има изображение на Богородица с младенеца. Цената им е 12,99 долара на чифт. За по-сдържаните християни е подаръкът "Иисус Христос на мотоциклет".

Фигурката е с трънен венец и развяваща се пелерина. Моделът струва 30 долара и е един от серията подаръци, изобразяващи Иисус Христос в различни съвременни занимания - от каране на скейтборд до каране на сърф и от игра на футбол до родео.

За католиците е предназначен "Папски одеколон" с аромат на виолетки и лимон, за който се твърди, че е приготвен по формула, харесвана от папа Пий IX преди 150 години.

За хазартно настроените е подходящ Ватикански вариант на популярната домашна настолна игра "Монополи". Тя се играе от шестима "кардинали" и победителят се избира за папа.

За любителите на кулинарията е подходящ подаръкът "Свят тост". Единственото необходимо е специален печат, който оставя изображение на Дева Мария върху филията, преди да се сложи в тостера. Ерусалимският компас пък винаги сочи към Свещения град, така че човек може да бъде сигурен, че молитвите му отиват във вярната посока.

БТА