exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Новини

Отговори по темата

Пуснато на: Нед Окт 09, 2005 11:43 am

stidam
Гуру


От: София
Мнения: 798
семеен
25-35
мъж

Високите жени мислят повече за кариера


Ако партньорката ви мисли повече за кариера, отколкото за семейство и деца, не винете нея, а... височината й. Високите жени са по-амбициозни, по конкурентоспособни и с по-слаб майчин инстинкт, сочи ново изследване, цитирано от британските издания днес.

Според учените причината е физиологична - това се дължи на по-голямо количество от мъжкия хормон тестостерон в организма им, а не, както се смяташе досега, на трудността да си намерят половинка.

Близо 700 жени от Великобритания, Америка, Канада и Австралия на възраст между 20 и 29 години са били попитани кога биха създали семейство, колко деца биха искали да имат и колко важна е професионалната реализация за тях.

Същевременно психолозите от университетите "Сейнт Андрюз" й "Стърлинг" пък интервюирали 540 жени над 45-годишна възраст, за да разберат каква е тенденцията в това отношение при по-високите сред тях.

Учените открили, че високите представителки на женския пол имали повече "типично мъжки" черти като агресивност, амбициозност, авторитарност, строгост и т.н.

"Гардиън" дава за пример моделката Джери Хол и актрисата Ума Търман, високи 1,86 м, както и бившият главен прокурор на САЩ Джанет Рино, висока 1,90 м.