|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 1:39 pm |
Caramel Модератор
sladoled |
|
това е твоят начин, аз пак питам - мислиш ли, че това е добре за едно 12 годишно дете?
Всеки сам си избира как да се поддържа във форма/ или дали!/, ама айде без "универсални" решения, защото всеки организъм е различен. |
|
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 2:35 pm |
sladoled философства за живота
От: Сливен Мнения: 2562 N/A 45-55 N/A |
|
|
Мисля, да. Работата ми е свързана с подобни теми. По-добре глад докато отслабне, отколкото наднорменно тегло в ранна възраст.Пораженията са необратими. Гладуване не значи анорексия, булемия или нещо подобно. |
|
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 2:51 pm |
samotnata_x излиза без придружител
От: ????? Мнения: 614 undefined 18-25 жена |
Сладолед |
|
На нашата възраст гладуване значи точно това ... На 13 аз направих това нещо гладувах и се спуквах от фитнес ефект имаше, но след това 2 месеца не можах да си стъпя на краката. Всяка една по-строга диета или по-натовварващи упражнения са си репителни на тази възраст, така че съм против всякакви такива извращения на човешкия мозък. и не мисля, че килогремите са единственото нещо, което пречи в момента. А има еднва проказка, че ако джинса ти е такъв измъкване няма ... |
|
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 3:06 pm |
Caramel Модератор
|
|
аз съм съгласна, че наднорменото тегло е вредно - във всяка възраст, само че гладуването е тормоз за тялото и в един момент то започва да си го връща.
Едно е режим, ограничаване на храната, здравословен начин на живот и постепенно, но постоянно и безвъзвратно изгубване на излишните килограми, а съвсем друго глад, който води само до изтощение и в крайна сметка до болестно състояние. |
|
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2008 5:14 pm |
aditu Модератор
От: София Мнения: 2735 N/A 18-25 ?? |
|
|
Айде, айде. Много е правилно, че с глад и отслабване, после ставаш 300 кила! Не говорим за анорексия и булимия. Говорим за отслабване на детски организъм и постигане на нетрайни и некачествени резултати. |
|
|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 10:20 pm |
marink3 прохожда
От: ????? Мнения: 21
35-45 мъж |
|
|
ЗАТЛЪСТЯВАНЕ
Затлъстяването е натрупване на мазнини в организма, което води до излишна телесна маса с 20% повече от нормалните средни величини.
В зависимост от телесната маса съществуват затлъстяване I степен (когато телесната маса е с 29% по-висока от “идеалната”), II степен (когато излишната маса е 30-49%), Ш степен (когато излишната маса е 50-99%) и IV степен (когато излишната телесна маса е 100% или повече).
Затлъстяването е не само медицински, но и специален проблем, тъй като в развитите страни хората, страдащи от различни степени на затлъстяване са 20-30% от общото население.
Излишната телесна маса и затлъстяването възникват, когато постъпването с хранителния прием на енергия превишава нуждите от нея в организма. Това се увеличава с всяка изминала година и повишава риска от развитие на опасни заболявания: атеросклероза (2 пъти), хипертонична болест (3 пъти), ИБС (1,5 път), захарен диабет (4 пъти), холелитиаза (6 пъти), варикозно разширение на вените (2-3 пъти), полиостеоартроза (4 пъти), подагра (3 пъти). Основният механизъм на развитие на затлъстяването е увеличаването на количеството или обема на мастните клетки – адипоцитите и съдържанието в тях на липиди. Този процес може да се наблюдава през целия живот, но най-критични периоди за това са двата последни месеца от бременността, първата година от живота и периода на половото съзряване, когато количеството и размера на адипоцитите могат да достигат максимално значение. По този начин прекомерното хранене и излишната телесна маса в тези критични периоди представлява голям риск за развитие на затлъстяване в зряла възраст.
Днес съвсем явно липсват диети и курсове на лечение на затлъстяването. Знае се, че с първите свалени килограми се изхвърля само водата и малко количество от натрупаните въглехидрати. Още повече, че нискокалорийните диети, като заставят тъканите да освобождават белтъчините от производство на енергия като едновременно с това блокират така наречените липолитични, освобождаващи мазнините механизми. Мастните клетки се стремят да получават и да задържат дълго всяка нова молекула мазнина, тъй като тяхната задача, възложена от природата е да защитават организма от внезапни пристъпи на глад. Следователно, за да бъде човек строен, трябва да мобилизира от мастното депо мазнините, които са важен източник на енергия и да ги изпрати в тези клетки на организма, в които тази енергия ще бъде изразходвана според енергетичните нужди.
Редакция: За да рекламирате продукта си, се свържете с екипа на сайта |
|
|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 10:47 pm |
Razdvoena философства за живота
От: ??? Мнения: 1696 разведен/а 25-35 жена |
|
|
салата от всякакви зеленчуци
месо, кисело мляко, яйца, зехтин, маслини, сирене, дробчета, сметана....риба!
два пъти седмично въглехидрати, т.е. вторник варени картофи /само те може и със салата/ и четвъртък ориз може със зеленчуци
може и мъничко пловоде, например по една, две ябълки, банан, но пловодете да се ядат отделно от всички хранения....принципно заради захарите в тях дразнят стомаха и се чувстваш по-гладен, но ти трябва да ядеш и плодове.
ядки, най-вече орехи, малко бадеми.....
веднъж седмично нещо като гала вечеря и ядеш каквото искаш, баница, свинско със зеле, квото искаш.......но без да си сипваш допълнително и да не гладуваш на следващия ден, уж заради това че си се огощавала предния, тва е най-вредно.
Да се яде поне пет пъти на ден......храненето повишава метаболизма, глада го блокира!
най-важното е спорта...........можеш на твоята възраст да се запишеш на народни танци, спортни танци, плуване, аеробика, пилатес...
два литра и половина вода на ден, това изхвърля токсините и отпадъците, особено когато ядеш повече протеини.
Протеините /месо, яйца, сирене и т.н./ са важни, защото влизат в състава на мускули, коса, кожа, нокти и така кожата при отслабване не само не провисва, а изглежда и по добре.
Мазнините са важни за теб, заради нормалното протичане на женските процеси така да се каже...
От въглехидрати има човек най-малко нужда, защото организа сам си ги произвежда.
Ти си на 12, така че и тях трябва да ядеш. Тва са картофи, ориз, леща, боб, плодове.
Тва е от мен за сега! |
|
|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 10:50 pm |
Razdvoena философства за живота
От: ??? Мнения: 1696 разведен/а 25-35 жена |
|
|
и стига с тия хапчета за отслабване и разни там други чудодейни илачи............една съфорумничка май всичките ги пробва....
като ядеш като разпран и лежиш пред телевизора и феята на Пепеляшка няма да ти помогне! |
|
|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 9:16 am |
|
| |