exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Новини

Отговори по темата

Пуснато на: Вто Ное 01, 2005 9:32 am

stidam
Гуру


От: София
Мнения: 798
семеен
25-35
мъж

Проучване ...


Проучване: Милиони двойки не живеят, а просто 'съществуват' заедно.

Всяка пето семейство прекарва работната седмица без почти никакви разговори помежду си, сочи британско изследване.

Всяка пета двойка прекарва работната седмица без почти никакви разговори помежду си. Близо 1/3 от хората работят "от 9 до 8" вместо "от 9 до 5" и когато се приберат у дома вечер, половината от тях прекарват поне два часа в отделни стаи, приспивайки децата или говорейки по телефона, сочи проучване.

Милиони двойки не живеят, а просто "съществуват" заедно,

обяснява д-р Роджър Хендерсън, провел изследването.

Въпреки приказките за баланс между работа и личен живот, проучването сред 1074 възрастни, показва, че всеки пети е дотолкова отдаден на работните си задължения, че седмицата му преминава без качествено прекарано с партньора време, пише британският вестник "Дейли Телеграф".

Мнозина не съзнават размера и сериозността на проблема, вярвайки, че отделят необходимото внимание на близките си. Но макар 88% от анкетираните да твърдят, че посвещават първия час след завръщането си у дома на разговори с любимия, фактите говорят друго.

Половината от участниците в проучването прекарват най-малко два часа вечер в различни стаи,

като през първия ги разделят най-вече домакински задължения - 49%, разговори по телефона - 30%, занимания с децата - 30% и сърфиране из интернет - 24%.

Макар гледането на телевизия да е сред най-популярните начини за уплътняване на времето - 42%, според доклада телевизията всъщност "отлага интимността и пречи да се насладим един на друг".

2/3 (65%) от запитаните признават, че повече време, прекарано заедно, би освежило и заздравило връзката им.

Според д-р Хендерсън живеем в свят, в който животът става все по-бърз и напрегнат, и мнозина изглежда са забравили, че домът не е просто и само място, където изпълняваме семейни задължения, а и гнездо на уюта и любовта, в което можем да отдъхнем и да се порадваме на компанията на близките си.

"Можем да научим много от поведението на предишните поколения - най-вече от начина, по който са оползотворявали времето си. Много е важно партньорите да правят съвместни планове за времето след работа", обяснява той.

Ето няколко начина да прекараме пълноценно вечерта:

- Винаги се преобличайте, след като се приберете у дома - това отбелязва края на работния ден.

- Планирайте времето след работа заедно с партньора си - нещо, което и двамата да очаквате с нетърпение и на което да гледате като на награда за това, че се сте справили с тежкия ден.

- Забравете поне за малко за неизбърсания прах. Успешните връзки се случват само тогава, когато имаме време за тях.

- Правете компромиси. Ако децата не ви оставят на мира, когато се приберете у дома, отложете вашите неща за по-късно. Мислете за качеството, а не за количеството.

- Избягвайте да си "доработвате" у дома. Не носете работа вкъщи и освободете ума си от нея след края на работния ден.

- Определете приоритетите си. Щастливите хора поставят качествено прекараното време на първо място.

- Научете се да разрешавате конфликтите. Хората, които се дезертират при несъгласия с партньора, пренебрегват чувствата му си или се впускат в безкрайни спорове рискуват да провалят връзката си. Отделете време през вечерта, в което можете необезпокоявани да разговаряте за всичко.