exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Новини

Отговори по темата

Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 10:36 am

stidam
Гуру


От: София
Мнения: 798
семеен
25-35
мъж

Гимнастика и джогинг за по-дълъг живот


Гимнастиката, както и практикуването на джогинг са най-ефикасните начини за борба с остаряването и за дълголетие", твърди изследване, което се провежда в продължение на 25 години върху хора на повече от 50 години в САЩ, пише АФП.

Хората, които тичат редовно в продължение на години, страдат много по-малко от различни двигателни нарушения, водят активен живот по-дълго и намаляват с 50 процента риска да умрат по-рано, отколкото по-малко активните хора. Това е заключението на лекари от медицинския факултет в Станфорд, Калифорния.

Учените са учудени от благотворното въздействие на физическите упражнения, които са се оказали по-важни, отколкото са смятали, допълва БГНЕС. Според данните от наблюденията 19 години след началото на изследването 34 процента от участниците в групата на водещите заседнал живот са починали, а при по-активно занимаващите се с физическа дейност, те са само 15 процента.

Установено е, че тичането не само забавя физическите увреждания, свързани с възрастта, но цялостно и значително подобрява здравословното състояние на тези, които го практикуват, спрямо по-малко активните.

Пуснато на: Вто Авг 12, 2008 2:41 pm

zdr_ivanova
излиза без придружител


От: sofiq
Мнения: 358
разведен/а
35-45
жена


Shocked Добра статистика! Rolling Eyes Змислям се!!!