exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Новини

Отговори по темата

Пуснато на: Вто Ное 08, 2005 11:03 am

stidam
Гуру


От: София
Мнения: 798
семеен
25-35
мъж

Американец основа онлайн радио за домашни любимци


Всеки ден независимият продуцент Ейдриън Маринес и негови колеги DJ-и водят 17-часова програма по DogCatradio.

От Лос Анджелис предава онлайн радио, което помага на домашните любимци да не се чувстват самотни в отсъствието на собствениците си.

Основател на ексцентричната радиостанция DogCatRadio.com е 34-годишният Ейдриън Мартинес - независим музикален продуцент и собственик на котка на име Сникърс.

Всеки ден Маринес и негови колеги DJ-и водят 17-часова програма от микробус, паркиран до едно от звукозаписните студия в града, разказва Би Би Си.

Те се обръщат директно в ефир към животинките и молят техните собствениците да изпратят на адреса на радиостанцията фотографии на своите питомци.

Една от любимите песни на четириногите слушатели, която се върти по DogCatradio, е Hound Dog на Елвис Пресли. В паузите радиоводещите дават разни практически съвети на притежателите на домашни любимци, а за музикални шапки използват мяукане и лай.

В интервю за американския вестник "Ню Йорк Таймс" Мартинес разказва, че идеята за създаване на радиото за животни му е дала неговата собствена котка. Тя сама ме помоли, шегува се той.

Наблюдавайки я, той разбрал, че музиката й действа много добре. Когато котката нервничела и не можела да си намери място, Мартинес включвал радиото по-силно и тя веднага се успокоявала.

Според уебсайта на радиостанцията около 8000 са слушателите всяка седмица.

Засега DogCatradio не заработва никакви пари, но Мартинес се надява, че с времето то ще привлече интереса на рекламодателите. Пазарът на услуги за домашни любимци в САЩ съставлява около 35 млрд. долара.