|
Пуснато на: Пет Окт 22, 2010 7:10 pm |
hope Модератор
От: голямото село Мнения: 3735 N/A 35-45 жена |
|
|
Мисля да пусна една темичка, обединяваща - секса, презервативите, менструацията и Ескапел-а. Поучителна и лесно увоима. В нея като лелка ще им обясня за разни "фикс малки тайни". |
|
|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2010 12:02 am |
bebkaa прохожда
|
|
не съм искала да създавам такова впечатление е не знам нищо и съм супер бъзлива просто много се изплашихме още на другия ден ... не е само един ден ,, все още не ми е дошло , но не се притеснявам толкова много бях болна свалих килограми а това пречи да ми дойде специално при мен ,,, а преди да почнем да го правим не ми е идвало цял месец и за това не знам какво да правя .. не ме е страх да ида на гинеколог а ме е страх родители ми да не разберат |
|
|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2010 8:56 am |
hope Модератор
От: голямото село Мнения: 3735 N/A 35-45 жена |
|
|
Бебка, във възрастта до 18, цикъла може да е нередовен почти толкова, колкото и успеха в училище. Отслабването и болестта също оказват влияние. А самото отслабване, пък може да се дължи на емоциите които бушуват в теб. Така и така вече си правила секс, спокойно можеш да посетиш пъвият попаднал ти на погледа гинекологичен кабинет.
Вместо да седиш и да трепериш какво става с твоя организъм, и да чакаш от само себе си да се наредят нещата, по-добре се прегледай.
Не ти пречи нищо да споделиш с майка си, че цикълът ти е нередовен. Това се случва почти при всяко второ момиче и не е задължително да е бременно. А в кабинета при доктора едва ли ще ви пуснат и двете. За твое лично успокоение трябва да вкараш в релси цикъла си, за да можеш да го следиш.
Но не е зле все пак да ползваш презерватив, колкото и онзи да те уговаря в обратното. |
|
|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2010 10:04 am |
sladoled философства за живота
От: Сливен Мнения: 2562 N/A 45-55 N/A |
|
|
Бебка, родителите ти все един ден ще разберат. Това, че криеш известно време нито променя, нито изтрива фактите. Първо проумей, че ти си вече голям човек и си имаш своя личен живот, който трябва да отстояваш. Това, че родителите ти те издържат не значи, че си им подчинена. И не го допускай никога да е така!Защото подобна нагласа означава да позволяваш на всеки, който ти се наложи силово било с материални неща, било с емоционална зависимост - да се подчиниш, да вършиш нещата по начина, по който искат от теб. Това ще е пагубно за твоя живот!
Можеш да идеш при личния лекар сама и да поискаш направление за гинеколог, както и да помолиш да ти препоръча при кой да отидеш.Помолваш го да не споделя за твоето посещение с родителите ти, ако не искаш те да знаят. Майка ти дали ти споделя кога ходи на гинеколог?! Същото е и за теб.
И да знаеш, че това мнение съм го написала най-вече като майка и като човек, който дълги години е работил с момичета със сходни на твоите проблеми. |
|
|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2010 4:11 pm |
Razdvoena философства за живота
От: ??? Мнения: 1696 разведен/а 25-35 жена |
|
|
Бебка, ти на колко си години? |
|
|
Пуснато на: Съб Окт 23, 2010 10:23 pm |
bebkaa прохожда
|
|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2010 12:15 am |
lynnn излиза без придружител
N/A N/A |
|
|
Зависи къде живее момичето. Има малки градчета, където 14г. като отиде на гинеколог и от мухата правят слон.
Имам предвид "хорските приказки".
На мястото на момичето бих се обърнала към майка си, няма друг човек, който по- реално да прецени ситуацията от нея в този момент!
П.П. Сладолед- твоя пост ми хареса! |
|
|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2010 8:06 pm |
bebkaa прохожда
|
|
всичко е наред посъветвах се с майката на приятеля ми и тя ми взе тест който е отрицателен сега само ще ходя с нея да ме прегледат че имам хормонално разтройство и да ми предпишат хапчета |
|
|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 10:48 am |
mimi4 прохожда
zdr |
|
az sum na 14 i mi zakusnqva ve4e 2 meseca.n6 ne sum pravila .daite suvet
Аз съм на 14 и ми закъснява вече 2 месеца. Нищо не съм правила. Дайте съвет.
edit: aditu
Писането на кирилица е задължително. Не e сложно - просто използвай кирилизатора. Така и интересът към написаното няма да намалява |
|
|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 6:07 pm |
moeto_dupe философства за живота
От: ?? ???? Мнения: 1634 N/A N/A ?? |
|
|
Ами чакай. Щом не си правила "НИЩО", значи ще ти дойде. |
|
|
|
| |