exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Новини

Отговори по темата

Пуснато на: Пон Окт 20, 2008 9:44 am

stidam
Гуру


От: София
Мнения: 798
семеен
25-35
мъж

Съвместното готвене - лек при криза в семейството


Приготвянето заедно на ястията в кухнята може да пребори кризата в семейната двойка, твърди проучване на Mauri Lab, международната лаборатория за изследване на стила на живот.

Според проучването, публикувано в онлайн изданието Affaritaliani, наемането на къща на морето, в която мъжът и жената могат да готвят заедно, е прекрасен лек срещу кризата в двойката.

Лятото е сезонът, през който биват регистрирани най-много раздели в двойките заради скандали. Причина за това е, че „тя“, която готви през цялата година, иска през ваканцията да се храни само на ресторант (46%), докато „той“ не иска да плаща солени сметки (38%), съобщава ProntoSofia.

Според експертите най-доброто средство в такъв случай е двойката да пазарува и да готви заедно.

Съвместното готвене може да доведе до развиването на силно чувство на съпричастност в двойката, или поне така смятат 53 на сто от интервюираните. Според 45% от тях пък се ражда и желанието „за игра“ в кухнята, както и за диалог (39%).

Половината от анкетираните определят като „креативно и сексапилно“ приготвянето на ястията заедно. То е и като източник на ерос, твърдят още резултатите от проучването.