exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с нас

exooo -> Приятелство

Отговори по темата

Пуснато на: Пет Яну 30, 2009 2:48 am

gerim69
декламира Ботев

От: Bg
??????/??
35-45
??

Привет! Как сте всички? Нека и аз се включа в дебата. Ивайла, ще ти го кажа от опит макар, че и в други теми съм го казвала, такова приятелство същесвува,НО то задължително включва и влюбване от страна на мъжа. Задължително в такава връзка момчето/мъжът е влюбен в момичето/жената - приятелка. Това обаче е такава любов, която е прикрита и може да излезе на бял свят само ако жената пожелае. Такива приятелства се крепят повече на силатана мъжа да си таи любовта. Той е доволен от това да е близо до обекта на емоцията си, макар чувсвата му да не са споделени. Обикновено такива мъже се страхуват да кажат, че са влюбени, за да не бъдат отхвърлени. Предпочитат да играят ролята на приятелки. Това не им е достатъчно, но смятат, че трябва да се задоволят с толкова, за да не изгубят всичко. Так, че Ивайла, колкото и да ти се иска приятелството не е така чисто както на тебе ти се ще. Просто това момче е влюбено в теб, но не смее да ти го признае, за да не те изгуби.

Пуснато на: Пет Яну 30, 2009 3:05 am

imagine_me
философства за живота

N/A
25-35
??

А защо непременно влюбването да е от страна на мъжа? Жената също може да е влюбена и да си има своите причини да не го сподели с мъжа/момчето......абе както и да го въртим - няма еднозначен отговор. И има и няма. Зависи от много неща.
За мен едно е ясно - ако момичето е обвързано, невиждам причина и смисъл да търси "най-добрия си приятел" в лицето на някой друг. Най-близкият ти човек би трябвало да е този с когото си, нали? Който обичаш.
А ако момичето си е свободно- тогава приятел, приятел ама какво пречи да се превърне в любим Smile

Изобщо- без да се засяга авторката на темата - мисля че този въпрос в основата си е абсурден..

Пуснато на: Пет Яну 30, 2009 3:08 am

imagine_me
философства за живота

N/A
25-35
??

Сетих се още нещо, което ще сложи край на дебата:

Има приятелство между момче и момиче - в детската градина!!!! Хайде сега само не оспорвайте и това, кой не си е играл с момченца/момиченца на чичко доктор и какво ли още не, без нито една задна мисъл Laughing

Пуснато на: Съб Яну 31, 2009 8:47 pm

ivaila_66
прохожда

От: Pazardzik
N/A
18-25
жена

...

Ок,а как един човек може да крие толкова дълго време чувствата си(ако изобщо има такива)?Вазможно ли е по никакъв начин да не ги показва?Мисля,че е много трудно един човек да крие такива предполагаеми чувства,аз лично не бих могла!

Пуснато на: Съб Яну 31, 2009 8:58 pm

ivaila_66
прохожда

От: Pazardzik
N/A
18-25
жена

...

Едно немога да разбера,защо повечето хора,които пишат са така скептично настроени едва ли не към мен?Аз просто търсех мнение и не съм казала,че искам да отговаряте така както на мене ми харесва,просто имаше хора,които с думите си по някакъв начин ме засягаха лично,поне аз така го чувствах.Нямам против мненията на хората,но някои ми се струваха доста засягащи.Съжалявам ако съм обидила някого!!!Мойе би прекалено силно вярвам,че има такова приятелство или просто неискам да повярвам,че човекът който прави всичко за мен изпитва някакви чувства.И аз незна,но искрено вярвам,че греша за чувствата.Благодаря все пак за мненията Exclamation Exclamation Exclamation

Пуснато на: Съб Яну 31, 2009 9:09 pm

gerim69
декламира Ботев

??????/??
35-45
??

imagine_me обикновено са мъжете тези, които приемат ситуацията. Жените, когато са влюбени искат всичко да е тяхно и не са съгласни да делят обекта на чувствата си с друга. Една жена, ако е влюбена в някого няма да го остави да и е само приятел. Да не говорим, че и другата няма да приеме присъствието на една такава приятелка да нейният мъж. Затова казвам, че мъжете са в позицията на влюбени и обикалят около жената закрилят я, стават нейна опора с тайната надежда един ден тя да ги забележи. Very Happy

Пуснато на: Съб Яну 31, 2009 11:43 pm

Anonimen_dude
прохожда

От: бяла

35-45
мъж

imagine_me и gerim69 sa napylno i na 100% прави.Аз съм един нагледен пример за това 8 години съм потискал тези чуства и сигурно още 80 щях да го праявя.Но друго е по интересното щом повечето жени го виждат това защо позволяват да продължава,или просто нямат съвест? Smile

Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 3:42 am

gerim69
декламира Ботев

??????/??
35-45
??

Не, че им лепсва съвест. Просто, понякога им става жал за момчето и не искат повече да го нараняват. Защото да ти кажат в лицето - "готин си, но не си мой тип" или "опора си ми, но не отговаряш на представата ми за мъжа до мен" - нали не е приятно? А на някои им харесва да са обгрижвани от много мъже и затова дават малки надежди на такива приятели. Това са вече кучките между нас Wink Very Happy

Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 2:00 pm

tedi_6061
вече тича

От: Асеновград

18-25
жена

Стига с толкова обиди!Не е нужо никой да обеждава другия в каквото и да е било!За тях не може да съществува - добре не може.Не вярват или просто не искат да повярват!Да има случай на да се влюбят и това не лошо!Но има и такива случай в коите не!Стига сте се карали за каквото и да е!Аз казвам че има защото най - добрия ми приятел е момче!И не не го обичам,защото той е копие на мен и той не ме обича защото е щасливо омъжен!Такче както виждате не винаги идва любовта при двама истински приятели от два различни пола!Но всичко си е до човека аз ако погледна на някой като на приятел просто няма начин да погледна по друг начин на него!Просто стига сте се карали за неща в които не искате да повярвате че има!Няма значение кой е прав и кой крив!За мен има и за други хора има.Това че някои не го разбират не значи че не съществува! Very Happy Very Happy Very Happy

Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 2:41 pm

hope
Модератор

От: голямото село
N/A
35-45
жена

tedi_6061

Това, че ти не гледаш на него като на сексуален обект, не значи, че той не си те е представял гола, макар и щастливо женен.
Разбира се, имаш право да не се съгласиш с това, но виждаш и мъжките мнения по въпроса.

Favorite_Dream за каква съвест става дума? Трябва да си много заслепен от собствените си чувства, че да не усещаш цели осем години, че жената няма афинитет към теб.
Има жени в това число и аз, които обичаме мъжкото внимание и присъствие, и не сме склонни да отблъснем грубо ухажорите си. Естествено, дали сме им да разберат, че нищо няма да се получи, ако не с категоричен отказ, то поне с жестове и действия. Но това да са мъченици си е техен избор. И да таят напразни надежди - също.

Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща