exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с нас

exooo -> Тялото

Отговори по темата

Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 9:30 pm

didona73
декламира Ботев

От: България
??????/??
25-35
??

За домашното насилие над децата!

Много мислих преди да попитам вас мили еховци, какво мислите за домашното насилие над децата, провокира ме да ви попитам това след като гледах един материал по телевизията свързан с тази тема.И само физическото насилие ли се зачита за такова.Просто искам да знам вие какво мислите.Ако детето бъде принуждавано против волята си например да учи или да спорува нещо също ли се зачита като насилие.Очаквам да ми дадете отговори които ще са от полза на всички настоящи и бъдещи родители.

Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 9:41 pm

slyn4ice
философства за живота

N/A
18-25
??

Това последното е психически тормоз според мен и амбиция на едни горди и с високо самочувствие родители.А лошото е,че ако пък детето е жертва на насилие в семейството то само или не го осъзнава в зависимост от възрастта или няма да знае как да потърси помощ пак поради същата причина.Тогава другият родител,който предполага се поне единия от двамата е наред ,трябва да потърси помощ от някоя институция.

Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 2:07 am

gerim69
декламира Ботев

От: Bg
??????/??
35-45
??

Хм, когато отказвам на детето да му купя ботуши с модерен ток, които струват 100 лв, а то е само 5-ти клас, или когато му казвам, че лятото ще поработи, за да му купим компютър като насилие ли се разглежда или като незачитане на мързела и безотговорността му, или просто са моите болни амбиции да го науча, че в живота всичко се получава с труд, а не даром?

Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 9:34 am

hope
Модератор

От: голямото село
N/A
35-45
жена

Под насилие разбирам системен побой, затваряне в тъмно помещение, връзване с вериги.
Аз самата съм яла бой за какво ли не, ама не ми е останала травма. Сега от позиция на годините си, виждам, че не винаги е било справедливо наказание, ама ето, че не съм умряла. Едно време това бяха мярките за превъзпитание. Сега станахме изведнъж европейци и не можеш да нашляпаш детето си. То ти скача трупешката на главата, а ти си траеш, че си знае правата.

Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 10:51 am

zdr_ivanova
излиза без придружител

От: sofiq
разведен/а
35-45
жена

Децата не са бездушни същества,които не си дават сметка на поведението!Те просто са деца!Разликата между възрастният човек и детето е отговорността,която възрастният може да носи!Не съм съгласна,че децата трябва да се бият с възпитателна цел!Децата трябва да се обичат и да им се посочват грешките когато грешат!Аз лично съм против побоят над деца независимо какво са направили!Децата са най-чистите създания на тази Земя и ние трябва да се грижим за тях,а не да ги обиждаме и нагрубяваме!

Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 12:15 pm

vanessa
вече тича

N/A
25-35
??

gerim69

,,,то е само 5-ти клас, или когато му казвам, че лятото ще поработи,,
5-ти клас да работи Shocked ,много е малко още...
за каква работа става въпрос...разбирам да помага в къщи нещо..ама чак пък да работи..за мен това е насилие!!!

Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 12:20 pm

vanessa
вече тича

N/A
25-35
??

geremi69

И в живота, не всичко се получава с труд а с акъл!!! 5 клас то още се формира като човек...ноучи го да цени парите и труда и вместо да го караш да бачка лятото го запиши на някакви уроци!!! Не му отнемай детството!!!

Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 2:18 pm

parnie4
прохожда

От: ???
??????/??
25-35
??

Клкото до помагането в къщи и аз съм съгласна на мойте деца съм им позволявала да ми помагат още съвсем малки само ако те пожелаят сами разбира се така се чустват полезни и необходими.Н за тормоз било то физически или психически това би било гадно Детето се не се научава да се защитава и така го мачкат цал живот.Остава с чуство за безащитност и дори да не виновно то отказва да се бори за правота си защото знае че няма смисъл .Озлобяването и омразата вече са другата и по тежка форма .Въпреки че повечето родители не осъзнават че нанасят травми на децата сии си мислат че всичко е за тях но добро кото сложим и страха че се провалят ко то родители и какво ще кажат хората . Да си признаем честно че няма родител който да не нказвал дете по накъв начин но трябва да има граница хем детето да не чусвта безнаказано за деиствията си и да се научи да носи отговорност за тях хем да не се трамира.С две думи детската психика е много сложно нещо и зависи от мого неща като среда на живот пример за подражание и т.н но от това зависи що за човек ще станеш в бъдеще .

Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 2:51 pm

hope
Модератор

От: голямото село
N/A
35-45
жена

Може би първо трябва да се уточни кой и как разбира насилието. За едни това да те карат да си събереш чорапите от пода е насилие, да те накарат да учиш против волята ти - също.

Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 3:35 pm

didona73
декламира Ботев

От: България
??????/??
25-35
??

Към derim69!

Скъпа зависи за какъв вид труд говорим, труд в къщи да наистина помага и е много възпитателно.Ние с брат ми когато бяхме малки почти всеки ден ни се даваше някаква задача която трябва да свършим, но в къщи и естествено бивахме възнаградени за труда си и това ни стимолираше да продължаваме да го правим. Но за труд извън дома и дума неможеше да става детството е едно и то никога няма да се повтори има време за всичко. Детето е дете да се забавлява и учи, а не да докарва доходи на родителите си. Аз поне така мисля.Нагледах се на родетили с болни амбиции на всяка цена да наложат на децата си неща които не са по силите и ума им само и само да блеснат пред другите.Небих постъпила така, то може да е дете , но и то си е личност, така че има право на избор.

Иди на страница 1, 2  Следваща