exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с нас

exooo -> Деца/Родители

Отговори по темата

Пуснато на: Пон Май 09, 2011 2:48 am

Drako89
излиза без придружител

От: Пловдив
N/A
18-25
мъж

Напълно си прав, сегашното поколение няма никакви ценности и никакъв морал, страх ме е да видя бъдещето какво ще излезе от тях... А за рима просто казах това защото ставаше въпрос за това, това ми е мнението по темата!

Пуснато на: Пон Май 09, 2011 7:16 pm

sladoled
философства за живота

От: Сливен
N/A
45-55
N/A

Леле! Laughing Laughing Laughing ако пък знаете какви са ценностите и морала на момичетата от моето поколение Laughing Laughing Laughing голям смях! а те сега са на 50 и нагоре години. Моето поколение жени утвърди битовата проституция, която пък беше въведена от поколението на майките ни.
Когато говорим за морал и ценности по-добре да е само по отношение на отделната личност. Щото всяко поколение има твърде нелицеприятни страни в морала си.

Пуснато на: Вто Май 10, 2011 1:05 am

Drako89
излиза без придружител

N/A
18-25
мъж

Сладолед, не че искам да споря с теб, ама не съм съгласен... Кажи ми само едно друго поколение което да се доближава до това което е сега! Те нямат и капка разум и капка акъл, НИКАКВИ морални ценности, могат ли те да различат доброто от лошото... НЕ! Не мислят ама грам, нима осъзнават какво правят, нима осъзнават как си вредят като пият, пушат, ДРОГИРАТ СЕ, те се смеят на нещастието на хората ненавиждат добротата, ако някой се опита да покаже доброта те го мачкат съзнателно и целенасочено! За тях е важно да са гримосани да са в час с модата да са яки готини т.н. а не да са умни, да мислят и да имат цели, да имат мечти, те сега мечтаят за пари за слава, само това гонят...

Съжалявам ама не мога да приема, че това е нормално!

П.С.

Учители по български не харесвам!

Пуснато на: Вто Май 10, 2011 10:10 am

Bodliva_Roza
философства за живота

От: София
несемейна
18-25
жена

Адиту, много готино го каза за себепосегателството в огледалото Laughing дори признавам, че на моменти и мен ме дърпа Razz само че аз не си направих деца, като бях на 16... и да, Марто, и ти си прав, едно време по друг начин са гледали на нещата, но наистина си е до човек, а не до поколение. "Битовата проституция" на Сладолед е много вярно явление за всички славянски култури, не знам по какви причини, от много поколения насам... изобщо, да, съгласна съм с всички ви.

Пуснато на: Вто Май 10, 2011 10:15 am

Bodliva_Roza
философства за живота

несемейна
18-25
жена

Добре де Драко, според теб, фактът, че някоя женичка е успяла да се омъжи, за да си роди дете, поправя ли факта, че "се е продала" и е подменила собствената си еманципация като личност срещу това да размени битовото осигуряване от родителите срещу битово осигуряване от мъж извън родата? Мисълта ми е, едно и също е както и при безразсъдните хора от предишни поколения, само че вече нещата са открити, всичко е ясно и лицемерието отдавна вече е излишно...

Пуснато на: Вто Май 10, 2011 8:23 pm

aditu
Модератор

N/A
18-25
??

Sladoled, много вярно Smile

И още нещо... Забелязала съм, че щом се стигне в разговор до тия теми и било то от гримиране, от червилиране или бебешката количка още, ако щете, българинът веднага се юрва: "Е, те тия малките с'я кви са... почват да се гримират на 12, ама мани ги, че и секс пра'ят... лилийййй..." ТА НЕМА ЩО!

Не, че и аз не споделям, че дребните са плод на няколко поколения "злета", че след едни грешки идват други и става омагьосан кръг от "негодни" родители, които са пример децата им не само да ги повтарят, а и да ги задминават като още по-големите к**воляци, пияндури, друсалки, комплексари, невъзпитаници недодялани и т.н., и т.н. НО... щом това не ни харесва, да се погледнем малко и да се запитаме не сме ли ние такива и не правим ли такива и нашите деца (или един ден ще ги направим). Но най-вече трябва да си гледаме себе си. Щото то на българина му е най-лесно да плюе отстрани и да "прай нещата за хорските приказки".

Ей затова се гримират, еВат, шият и т.н. от "малки", щото е мнооооо важно да си кат' друите, копеле. Щото т'фа е колективно мислене.

Дайте да си седнемЕ на дупетата и нас си да гледаме, и да се научим за себе си да живеем, не за оня, дет' духа. И да не се правим на интересни кой бил крив и кой прав. Мене като не ми харесват малките К., просто не контактувам с тях. А някое свестно, все се изнамира.

(А и още нещо да кажа, че ми е дошла музата, а тоалетната след Гергьовден само кат' ме види бяга, че да не ѝ бълвам :Д)//
Някога, в "далечното" и не дотолкова далечно минало, как па са се женели на по 12-14-16 години? Как пА са създавали семейства. И са имали по куп деца. (И естествения прираст си е бил по-ок Wink )
И не са били от малцинствата, а са били наш'те (пра)баби и дедета Smile

Плюс това момичетата съзряват по-рано от момчетата, факт. На 12 години вече има менструация, цомбалар бостан пораства...

И да си отговоря: Разликата с преди 70-90 години обаче е, че сега на същата възраст децата са малоумни готованки и готованковци, разлигавени и т.н., съзряващи само телесно, но не и умствено... което пак води към скъпите им родители и как обществото се е изменило и самонас*ало.

Аъуъъъ, и аз се оплетох, ей :Д

Пуснато на: Сря Май 11, 2011 12:16 am

Drako89
излиза без придружител

N/A
18-25
мъж

Bodliva_Roza

Аз говорех за поколението което е сега от 10 до 18 години. То че лицемерието, наглостта, и всички тези страшно гадни качества никой вече не ги крие е така, но аз просто исках да кажа за тези който сега изграждат характер, изграждат личности, изграждат нравствени възгледи и т.н.

Вие виждали ли сте поколение в което момичетата да са по-лоши и по-озлобени от момчетата? Аз не съм, и в историята няма такива примери... Явно за вас всичките тези меко казано грозни картинки на пиещи, пушешти, развратни ДЕЦА, без грам акъл, който ако видят старец на улицата повече биха го заплюли от колкото да му помогнат, са нормални и няма нищо нередно в сегашното поколение...

Е прекалено много сте се примирили с ненормалния свят в който живеем!

Пуснато на: Сря Май 11, 2011 12:27 am

lynnn
излиза без придружител

N/A
N/A

Аз пък като в притчата, че моето гардже си е най- хубаво, ще кажа, че моите принцеси изобщо не спадат към изброените екземпляри. Те са умни, добри, отговорни и изстрадали дечица. И въпреки, че и двете са тинейджърки в момента, в много случаи се оказват по - умни от мен, за което мога само да се радвам!

Пуснато на: Сря Май 11, 2011 12:41 pm

Bodliva_Roza
философства за живота

несемейна
18-25
жена

Да, Лин, и аз искам да кажа, че виждам страхотни деца около себе си, така както и горе-описаните пропадлъци... светът е шарен и винаги е бил... просто параметрите се променят. Гаусово разпределение...

Пуснато на: Сря Май 11, 2011 12:43 pm

Bodliva_Roza
философства за живота

несемейна
18-25
жена

Относно това също ще кажа, че аз бях както от "добрите" деца, така и по едно време в университета бях тръгнала да залитам в доста недобра посока... ценностна/личностова криза, липса на ориентири в живота ли, но бях на път да стана доста цинично същество... но се взех ръце - въпрос изцяло на личен избор. Това е да, и възпитание, но най-вече лична нагласа и отношение към живота и света

Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща