exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с нас

exooo -> Деца/Родители

Отговори по темата

Пуснато на: Чет Май 12, 2011 12:16 am

krem4e
философства за живота

От: ruse
несемейна
35-45
жена

Аз пък, все си мисля, че новите поколения ще намерят пътя. Ние се изгубихме, но вярвам, че те ще успеят.

Пуснато на: Пет Май 13, 2011 10:33 am

hope
Модератор

От: голямото село
N/A
35-45
жена

Ай стига сме нищили поколенията. Във всяко стадо има гнилоч.

Едно време... дет ше си говорим за нашите мили баби, за какво мислите са се плющяли? За да има кой да им върши работата, демек за кинти. Сега се плющят пак за същото... да изклинчат некой лев от богатия мутренски син.
Това е относно секса, а кой колко акъл има, пак не може да се прецени, защото дори майките ни са по-неграмотни от нас (в някои отношения). Далеч по-малко знаят за половите органи от нас. Smile

Единственото ми притеснение е, че децата сега са много по-агресивни. Колко убийства станаха сред младежта...

И пак е много важно да споменем, че децата са огледало на нашето възпитание, на нашия морал. Важно е в каква посока ще насочиш детето, пък той ако има глава на раменете си ще хване правилния път. Ако майка му е фльорца играеща кючек по масите, няма как малката принцеса да си пада по Бах. Защото виджа как майка му си пада по еБах и това и се вижда абсолютно в норма.

Пуснато на: Съб Май 14, 2011 11:12 am

tedi_6061
вече тича

От: Асеновград

18-25
жена

Няма виновни деца има виновни родители!

Няма смисъл да се спори какво им има или няма да днешното поколение.Голяма час от тях за "зарязани" от родителите им да се спасяват както могат.Дават им пари и другото...ами не има пука е прекалено силно,но май си е така!Щом на родителите им не им дреми с извинение ама на кой да му пука?Трябва им възпитание,а кой ще им го даде? Rolling Eyes

Пуснато на: Нед Май 15, 2011 9:18 am

ELI.K
излиза без придружител

несемеен/ейна
25-35
жена

абе,според мен са виновни приказките,които четем или ни четат като малки....Както каза наскоро една моя приятелка-как да очакваме децата да са нормални,като за пример имат Тарзан,който живее полугол,Аладин,който е цар на крадците,Пинокио,който лъже през цялото време,Пепеляшка,мръсницата,живее със седем момчета,Спящата красавица е мързелива,батман кара със 320,Алиса прекалява с халюциногените,Червената шапчица,с извинението,че отива да навести баба си,се скита сама из тъмните гори и си го търси....Тъй че,цялата работа е в приказките Razz

Пуснато на: Нед Май 15, 2011 12:38 pm

Drako89
излиза без придружител

От: Пловдив
N/A
18-25
мъж

По твоята логика, Андерсен и Братя грим са най-големите злодей на нашето време!? Това са приказки за да могат децата от малки да започнат да правят разлика м/у добро и зло! А това е може би най-важното нещо което трябва да научи едно дете!!!

Пуснато на: Нед Май 15, 2011 1:40 pm

moeto_dupe
философства за живота

От: ?? ????
N/A
N/A
??

Виж, Драко... Много си краен, ми се струва... Когато бях на 12-13 и аз правих много простотии и всичко ми се струваше супер нормално, считах, че съм достатъчно голяма и т.н., и т.н., НО както някой беше казал всичко си е до човека...
Когато си тийн, се чувстваш едва ли не велик, сякаш, че нищо не може да ти се опре и забраните от родителите дори нямат значение... Така е с 90% може би от населението по света, а не само в БГ. Има страни, в които женят децата си на по 8-10 години и на тази възраст те вече не трябва да са девствени, а напротив, дори трябва да са имали много партньори и ако си на 11 и си девствена е срамно...
Сладолед го каза много правилно това за битовата проституция.
Когато минеш тийн възрастта и бошуването на хормоните отшумее ставаме по-зрели (въпреки че отново има изключения). За всяка възраст (и всяко поколение) си има простотии, дори и възрастните ги правят, така че нека не сме ние тези, които ще съдят останалите. Ако всеки един от нас има достатъчно будна съвест, ще прозре грешките си и просто няма да ги повтаря.

Пуснато на: Пон Май 16, 2011 7:44 am

Bodliva_Roza
философства за живота

От: София
несемейна
18-25
жена

Хахахахахааха ЕлиК тия ми харесаха Laughing Laughing Laughing Laughing
според мен обаче една поправка, не Братя Грим или Андерсен, според мен Дисни са виновни Razz Razz

Пуснато на: Пон Май 16, 2011 9:20 am

ELI.K
излиза без придружител

несемеен/ейна
25-35
жена

ами,Розичке,аз реших да сдраматизирам,ама Драко ме клъвна веднага Laughing А иначе,ако трябва сериозно-не мисля че само възпитанието играе роля,по-скоро заобикалящата среда.И тъй като обичам да си служа с примери,ще дам два-Имам една племенничка,която е голяма симпатяга и сладурана,не само щото е нашето жабче,та е най-убавото...Та въпросната фръцла е на 13,но от сега се клепа,лакира,прически,къси полички и т.н,и чака само да стане на 18 и да се махне от вкъщи,не иска да учи,нито да работи,мисли само как ще си намери приятел,който ще я издържа и не се притеснява от факта,че ще е тъпо красиво парче,което ще служи за красив фон на някого си.Не мога да кажа,че е възпитана неправилно,баща и е без жена,трудно му е,но има здрава ценностна система,която се опитва да предаде на децата си,учител е,и макар да е понякога строг и взискателен,не е лош и агресивен баща,има добри отношения с децата си.Та според мен в случая вина има заобикалящата среда и немотията.Момичето си мисли,че да си красива е достатъчно,за да си и богата,известна и глезена принцеса...

Пуснато на: Пон Май 16, 2011 9:25 am

ELI.K
излиза без придружител

несемеен/ейна
25-35
жена

Втория случай е с дъщерята на една моя позната-тая жена няма спирка,парашутник от всякъде,та се мъчи да набие в главата на щерка си,че е достатъчно да имаш катеричка между краката и да си живееш добре.Ама момичето си е поставило за цел да учи,да се образова,да се реализира по някакъв начин,от сега разсъждава за морала на майка си,за достоинството и гордостта на една жена....Та така...не винаги възпитанието е в основата

Пуснато на: Пон Май 16, 2011 9:58 am

Bodliva_Roza
философства за живота

От: София
несемейна
18-25
жена

готина темичка се заформя и се кефя, че хората имат наблюдения за такива неща... Smile

Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща