exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с нас

exooo -> Деца/Родители

Отговори по темата

Пуснато на: Вто Май 17, 2011 1:40 pm

hope
Модератор

От: голямото село
N/A
35-45
жена

Япония не е изживяла този преход, който го направихме ние. Там си има традиции във всяко едно отношение. Ние какво точно имаме? Чалгата движението, която ни учи на морал, или новобогаташите на честност? Кого можеш да вземеш за пример? Родителя дето е объркан повече от детето ли? Нали ги виждам повечето от моето поколение неспособни да опарвят собствение си живот, камо ли да възпитават деца. Как точно да възпитават, кагато те самите са невъзпитани.
Само примера за почистването на страната е показателен. Защо се стигна до това превръщане на страната в едно голямо бунище? Защото нямаме възпитание. Защото смятаме, че някой ни е длъжен след като сме платили данък смет.

И все пак, в момента има доста млади хора, които не са се "изгубили". Аз залагам на тях.
Варвам и в това, че тези 12-13 годишни деца са съвсем леко залитнали в грешната посока и ще вземат правилно решение на къде да тръгнат. Просто в момента адски много искат да се докажат като самостоятелни личности, като големи, зрели хора, които сами разполагат с живота си.

Пуснато на: Вто Май 17, 2011 2:05 pm

Bodliva_Roza
философства за живота

От: София
несемейна
18-25
жена

това няма значение, и развитите страни невинаги са били богати и уредени, те някак са станали такива, а това че не сме водеща в света икономика не е оправдание за липсата на морал

Пуснато на: Вто Май 17, 2011 2:31 pm

hope
Модератор

N/A
35-45
жена

Кой говори за икономика? Тук става дума, че докато бай Ганьо в соц-а беше с потник на дупки и с жигулката с зеления китеник на задната седалка, сега забогатя, върти бизнес с верига магазини и кръчми, вози се в скъп автомобил и му дреме ти какво мислиш за морала му. Видял се в пари не може да се насити на живота, забравя за благоприличието и доброто възпитание на детето си, "пък и на кого му пука когато си плаща". А детето му все едно какъв гамен ще бъде, когато в днешно време всичко се купува.
Е това е ролята на прехода. Някои хора посто му отвързаха края. Това исках да кажа, което няма нищо общо с икономиката на страната или световната икономическа криза.

Пуснато на: Вто Май 17, 2011 3:27 pm

Drako89
излиза без придружител

От: Пловдив
N/A
18-25
мъж

hope

Добре ти как виждаш нещата? След примерно да кажем 10 години децата на тези бай ганьовци? Как те ще правят поколение и как ще го възпитат? И тези същите заради парите на татко и мама ще стават и депутати и министри, ами те как ще ни "управляват"?

Не е нападка или заяждане! Наистина виждам интересно мнение от твоя страна, и просто искам да го чуя и по тези въпроси!

Пуснато на: Вто Май 17, 2011 4:08 pm

hope
Модератор

N/A
35-45
жена

Моето виждане е, че децата ще се наситят на "лейди Гага, Азис и бай Ганьо", или част от тях и ще станат хора, такива за каквито се мислим ние. Просто винаги е имало пяници, наркомани и какви ли още не, но и такива с морал, принципи, добро възпитание и т.н. Някои от нас също се пробвали дрога, пушили са и пушат, пиели са и пият и пак са станали отговорни, здравомислещи хора. Винаги има два пътя...
Сега, дали ще ни управляват синове на новобогаташи изучили се в чужбина /или просто изучили се/, или преоблякъл се Илия пак в тия, зависи от нашия избор. Нали ние си избираме управлението? Ще избираме от това, което се предлага.
Не мога да предсказвам бъдещето, но искрено се надявам да вървим към по-добро. В края на краищата не можем да съдим за акъла на 13 годишните само по това, че се гримират, както и не можем да обобщаваме, че от цялото това поколение нищо няма да излезе. Искам да кажа, че и за нас се говореше същото.

Пуснато на: Вто Май 17, 2011 4:19 pm

Drako89
излиза без придружител

От: Пловдив
N/A
18-25
мъж

Донякъде съм съгласен! Ама просто съм видял такива гледки(преди време ме замъкнаха няколко пъти на детски дискотеки) и от тогава съм много скептично настроен, и мисля, че да винаги е имало пияници и наркомани ама сега са прекалено много наистина прекалено много! И виж гадното и арогантно държание на тези 12-18 годишни деца... Разбира се има и изключения!

Пуснато на: Вто Май 17, 2011 4:44 pm

hope
Модератор

N/A
35-45
жена

И пак стигаме до прехода, защото едно време нямаше толкова много изкушения. Нямаше ги дискотеките, кафетата, интернета и пр. Радвахме се на сладкарници "Захарно петле", стрелбищата с дъвки "турбо", някоя книжка и си седяхме на пейката пред блока. Нямаше начин да отидем с неподготвени домашни, защото имаше учители които прилагаха "бойни техники". Сега не знам дали учителите успяват да респектират и първокласниците. Затова е пълно с илитерати.
Но и сега има деца, които не висят по дискотеките, не се дрогират и са върл противник на тютюнопушенето.

Пуснато на: Сря Май 18, 2011 11:03 am

Bodliva_Roza
философства за живота

От: София
несемейна
18-25
жена

Норе извинявай, ама и ти си доста субективна. Едно време... твоето едно време - ти си мислиш, че едно време не е имало пропъдлъци? Ми и аз също си имам хубави и сносни спомени от детството и юношеството, но не заключавам, че повечето от моето поколение са били така. Има хора и хора, винаги е имало различни стандарти на живот, да речем че при соца разликите в доходите не са били толкова осезаеми, както сега, особено след като една прослойка забогатя набързо и неприлично много, но нали ние говорим и за възпитание, не само за материално благополучие.

А към това мислене, кой ще ни управлява... забравете! Напредналите общества отдавна са разбрали, че политиката е игра за политици, а управлението и начина на живот зависи от ОБЩЕСТВОТО и ОБЩНОСТТА, които в България засега предимно ГИ НЯМА!

НО!

се заражда Smile

Пуснато на: Сря Май 18, 2011 6:04 pm

Tacho
декламира Ботев

несемеен
25-35
мъж

Дам нашето поколение си искара страхотно детство изобщо не се прибирахме. То не бяха мачове, фунийки, стражари и апаши, дама, народна топка, крадене на череши, ловене на светулки, лаф мохабет до раонни зори на пейките, игри на филми, табли, училищни лагери абе изобщо супер си беше. След 8 клас обаче всичко се промени започнаха гелове, цигари, барове, дискотеки, побойща, алкохолни натравияния, наркотици ролетки, венерически болести... Някой малко или много упяхме до някъде да минем между капките, други си заминаха на млади години от този свят (бог да ги прости) трети се опитват неуспешно да се измъкнат я от проституция, я от наркотици, я от хазарт. Тъжно но нищо не излезна от моето поколение, както един по-възрастен приятел казва "ния нямахме право да говорим против партията, а вия сега като имате това право какво променихте ли нещо стана ли живота ви по добър" смея да твърдя че не напротив сегашното поколение дори нямат детството което имахме ние а за бъдещето им аз го виждам черно. Но това е просто едно мое мнение вие може да имате друг поглед. Колкото до това защо се гримират момичетата ами най-вероятно искат да изглеждат като 18 годишни те междодругото цял живот искат да изглеждат на18 Smile Аз предрочитам жени които използват възможно най-малко грим но пък може би затова и в момента съм сам. Да не говорим че съм прекратил няколко връзки само защото са се опитвали да ми продадът секс под една или друга форма но това е тема за друг разговор.

Пуснато на: Чет Май 19, 2011 10:47 pm

lynnn
излиза без придружител

N/A
N/A

Аз мисля че достатъчно се обобщава. Всеки си има своята истина. Аз също хванах от соца, малко ама пак имам спомен, и какво.. Соца няма никаква връзка с възпитание или каквото и да е. Аз лично си съдя по себе си - моите родители /живи и здрави да са ми още дълги години/ никога не се интересуваха от училищното ми развитие. Като ярък детски спомен са ми останали няколко.
Първият е, когато получих 5, дори не си спомням по какво е било, и се прибрах разплакана, просто защото не можех да се примиря, че съм знаеща по- малко.. какъв детски наивитет. И нашите цяла вечер се чудеха как да ме успокоят, че нищо чак толкоз не е станало.
Вторият ми спомен е когато учителят ми по математика ме удари по главата с един голям транспортир /за дъската/, защото не съм си купила и донесла малък. Нямам представа защо съм нямала, но когато пак се прибрах разплакана и казах на татко ми какво е станало, той избесня. На следващият ден баща ми дойде с мен, и с малък транспортир почукваше по главата на даскала с ръбчето, докато го питаше нужно ли е било така да ме излага или нещо от сорта. Сега.. дори и да кажа, че в момента намирам постъпката на татко ми за неудачна и неправилна, в онзи момент много се гордеех с него.
Третият ми спомен е, когато бях адски болна и не ми се разрешаваше да ходя на училище - ревах като магаре. Накрая майка ми се принуди да ми сложи антибиотиците и другите лекарства в чантата със заръката кога да ги пия - в 12 на обяд. Едва тогава спрях да плача и вече бях щастлива, че ме пускат на училище.

Просто искам да кажа, че не винаги родителите имат значение за това какъв човек ще станеш. Нито пък учителите. Или си го имаш в себе си, или не.

Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща