exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Деца/Родители

Отговори по темата

Пуснато на: Сря Юни 01, 2011 10:02 pm

moeto_dupe
философства за живота


От: ?? ????
Мнения: 1634
N/A
N/A
??

Относно смесените връзки


Задавам това като тема, защото скоро в моя град се случи нещастие.
Под "смесените връзки" имам предвид бракове и връзки между хора от различни етноси. В нашата малка държавица има доста такива.
На 29-ти май в града се самоуби едно момиче.. Не бяхме много близки, само на "Здравей" - "Здрасти", но нейната смърт ме накара да се замисля... Причината това момиче да сложи край на живота си едва на 19 (на следващия ден, т.е. 30-ти май щеше да има рожден ден и да стане на 20) бе това, че е била изправена пред избор. Избор, който се оказва пагубно фатален за нея, семейството и и близките и.
Кика (това беше името и, но умалително) от три години ходеше с един мъж, който в момента е на 26 (1985 г. е роден). Мъж, женен с дете на тази възраст (около 3-годишно е детето) и от друг етнос (турчин).
Родителите на Кика не бяха съгласни, заради тези три причини, тя да ходи с него и са я поставили пред избора СЕМЕЙСТВОТО и ДОМЪТ или МЪЖЪТ, с когото са се обичали. Е, нейният избор явно е бил да се гръмне в главата.. Един куршум и край..
Разказах ви тази история, защото аз също имам този проблем, както и много други хора. Ходя с момче от турски произход, но защо са тези бариери между етносите, за какво са тези войни...? Защо, когато българка ходи с турчин (или обратното)се появява въпросът "Свършиха ли българите?" Нима да обичаш американец, африканец или какъвто и да е там е по - различно от това да обичаш турчин, циганин или копанарин?! Та нали всички сме хора, бе мамка му?! Нали за всички правата са еднакви. Нима можем да разделяме чувствата си и да кажем "А този човек е българин, ще го обичам повече, от онзи, който е румънец." или пък "На еди-си-кого-си ще се доверя повече, защото видиш ли, той бил българин.".
Не искам да коментираме толкова случилото се в моя град, отколкото въпроса между смесените връзки, защото случилото се се е получило И от закостенелите разбирания на по-възрастните българи.

Пуснато на: Сря Юни 01, 2011 10:19 pm

bambityy
декламира БотевМнения: 130
несемеен/ейна
N/A
жена


Ами в крайна сметка щом го обичаш.... за любовта граници няма.

Пуснато на: Сря Юни 01, 2011 10:26 pm

hope
Модератор


От: голямото село
Мнения: 3735
N/A
35-45
жена


На мен лично не ми пречи и не ми пука кой какъв е.

Но, предполагам, че битува такова схващане за етносите:
че са нечистоплътни (душевно и физически),
че са неграмотни,
че не желаят да се развиват интелектуално,
имат други традиции и начин на живот.

Може би нещо такова.

По тази причина, родителите и роднините изпадат в ужас, че детето им се "заробва" с един "ограничен" мъж, особено пък ако вече има и дете. В такъв момент си казват - "за какво отгледах такова хубаво и умно момиче, да отиде при онзи (еди какъв си), да я налага сутрин, обед и вечер. Да и спре развитието, като и направи едно дете. Да плаща цял живот издръжка на друго и т.н. и т.н."
Според мен това ги притеснява, а не вярата и етноса.

Пуснато на: Сря Юни 01, 2011 10:53 pm

moeto_dupe
философства за живота


От: ?? ????
Мнения: 1634
N/A
N/A
??


Да, но глупавото е, че този мъж, който ще я налага сутрин обед и вечер, който ще спира всякакво нейно развитие и ще и направи 1 или 5 деца, може да е от същия етнос..

Пуснато на: Сря Юни 01, 2011 11:59 pm

hope
Модератор


От: голямото село
Мнения: 3735
N/A
35-45
жена


Може разбира се, ама... обикновенно гледаш произхода на избранника, родата така да се каже и си вадиш изводи. Ако потеклото му е кофти, веднага се правят заключения, че и от него няма да излезе човек.

Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 1:29 am

Archangel
излиза без придружител


От: ?????
Мнения: 977
????????/??
25-35
??


може да има такива връзки аз не съм против само да не са заради това 4е бг мъжа зима 120 евро а другия 1000 да ре4ем.защото и това го има.вси4ко може да излъжеш,но стомаха не.като застърже.....

Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 2:54 pm

bambityy
декламира БотевМнения: 130
несемеен/ейна
N/A
жена


Нормално е да се притесняват родители са ти но в крайна сметка ти си знаеш къв е и ти си с него не ваще.Ти примерно може да решиш дали ще си снего до края ти ще живееш с него,а не ваще.

Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 5:25 pm

sexy_mace_zalavq_terorist
излиза без придружителМнения: 352

18-25
жена

...


моми'4ето е предприело твърде крайна мярка...аз мисля,4е няма зна4ение мнението на другите щом дадения 4овек желае другия... Confused хората рано или късно ше се примирят...

Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 6:58 pm

sladoled
философства за живота


От: Сливен
Мнения: 2562
N/A
45-55
N/A


Ето другата гледна точка: на 53 г. съм и не съм простила ва родителите ми, че не ме спряха когато тръгнах да се женя на 19. Щото нямах опит, нямах мъдрост, нямахи дея какво щ естан е с живота ми след два месеца, камо ли след години. Възрастните би трябвало да предвиждат и да предпазват. Както и мълчаливо да носят упреците на децата си от рода на"защо не ме спря?" или "защо не ми позволи да съм с него/нея?"
Ето какво щеше да се случи с приятелката на дупето: докато секса води връзката щеше да е добра, но после, когато се стигне до съвместно живеене неизменно ще се появят претенции на някоя от страните които ще съсипят всичко.Страстта полека ще се отдръпне. Това детеще расте, ще растат разходите му, потребностите му. В един момент младата жена ще почне да негодува, да "дърпа чергата" към себе си. Тя не познава особенностите на битието на другия етност. Ще върви неволно против правилата и така ще е два пъти по-нещастна.
Няма как да се изрекат тези неща и да се приемат от един млад човек.
Впрочем ако тогава, когато бях на 19 г. някой ме беше спрял да се женя щях да му издера очите! Е, строших си главата и не само моята ами и предопределих твърде нелек живот за синовете ми.Това е глупаво и можех да го избегна , ама....

Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 10:41 pm

lynnn
излиза без придружителМнения: 470

N/A
N/A


И какво излиза и в двата случая - родителите са виновни, че са позволили, или родителите са виновни, че не са спрели чедото и да му налеят акъл с голямата фуния.

Ми то в такива комплицирани ситуации знае ли човек как трябва да реагира!

Моите бяха пълна противоположност - майка ми с две ръце - супер, детето случи на мъж и рода. Баща ми беше на противоположното мнение. Прав е бил човекът - ама трябваше живота да го докаже.

Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща