exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Философия

Отговори по темата

Пуснато на: Чет Май 17, 2012 8:07 pm

Sw3e7ka
излиза без придружителМнения: 882
undefined
18-25
жена

Устойчивите характеристики на българина


Народопсихологията може да бъде опрделена като една сборна дисциплина, обобщаваща фолклора, историята, изкувството на един народ във времевия обсег на неговото съществуване. Нейната цел е да открои устойчивите черти на националния характер и да проследи промяната им във времето.
Интересно ми стана обаче, според вас, кои са устойчивите български характеристики, които не са претърпели метаморфоза във времето? Готови ли сме да бъдем европейци, порастнахме ли достатъчно, осовободихме ли се от вътрешното робство, надживяхме ли го? Какво запазихме и какво изгубихме като нация? А, изобщо нация ли сме?

Пуснато на: Съб Май 19, 2012 6:22 pm

hope
Модератор


От: голямото село
Мнения: 3735
N/A
35-45
жена


В типично мой стил ще ти кажа какво мисля... Устойчива е само миризмата и простотията бълагрска. Така са си воняли едно време, така си вонят и сега.
Вчера беше кампанията "да изчистим БГ за един ден", днес вече се въргалят разни строшени чадъри из градинките, защото кошчето е далече, на около десет метра.

Какво има да си говорим за българина?! Те турците 500 години се бориха да ни направят хора, ама и на тях и писна и вдигнаха ръце от нас.

Пуснато на: Съб Май 19, 2012 11:03 pm

moro
излиза без придружителМнения: 566
N/A
25-35
жена


всичко ок ,ама това за турците не ми хареса.те пък да не са хора?и те миришат.иначе всичко в България е криво понеже много родители не са научили децата си ,че всичко/не само нашето собствено/е редно да се пази.нито пък хората се замислят как те самите са дали пари за еди кое си ,а то вече е развалено.но ето всички реват колко ни е мръсно ама не пазят.а иначе мисля че бай ганьо е още сред нас.да не говорим простащината.например като ходих да си вадя паспорт в ловеч там имаше едно сем.дето живеят в Белгия и бяха такива отвратителни,сякаш целия свят е техен и плюха по БГ.как не ги досрамя да искат БГ паспорт и да плюят така.и аз съм навън,но колкото и да не ми харесва,няма да си позволя да плюя България.нищо,че много неща ми взе.

Пуснато на: Пет Юни 01, 2012 12:18 am

lynnn
излиза без придружителМнения: 470

N/A
N/A

"А, изобщо нация ли сме?"


Ми не сме.
Според мода "турците 500 години се бориха да ни направят хора, ама и на тях и писна и вдигнаха ръце от нас."
След като самите българи мислят така, тогава нация ли са българите?

Пуснато на: Пет Юни 01, 2012 12:31 am

dude
излиза без придружител


От: Софето
Мнения: 743
несемеен/ейна
25-35
Мъж


Типично по български се счепкахте Laughing А ти Линнннн, какво направи за да промениш този факт... да бе, забравих, че ти само хленчиш и недоволстваш... пак уж типично българска черта Wink

Пуснато на: Пет Юни 01, 2012 12:43 am

lynnn
излиза без придружителМнения: 470

N/A
N/A


И точно тук тотално си се объркал, пич. Но нямам никакво намерение да обяснявам защо.

И само не мога да се сетя кога съм хленчила и недоволствала без да съм се обосновала за това!?

Но щом като зачепкваш и ти тази тема - ти какво направи, за да промениш този факт? Или само отбелязванията и мненията в разни коментарчета са ти повече от достатъчни? М?

Пуснато на: Пет Юни 01, 2012 6:10 am

Archangel
излиза без придружител


От: ?????
Мнения: 977
????????/??
25-35
??


оле колко е твърда линката.

Пуснато на: Пет Юни 01, 2012 10:17 am

dude
излиза без придружител


От: Софето
Мнения: 743
несемеен/ейна
25-35
Мъж


Когато човек е поставен в неловка ситуация от даден въпрос обикновено следва "Абе кво да ви разправям" или повтаряне на същия тоз въпрос без да се даде отговор на него.

А аз ще ти отговоря драга ми цупливке. Иронията ми от повърхностните хора, затворени в клетката на собствения си самодостатъчен свят се разбира само като такава, но надявам се повечето да са открили и нещо друго.

А при теб не е така. Гледам, гледам и освен обосновано от твоя си няква изкривена гледна точка мрънкане и жалки опити за заяждане друго не виждам.

Вземи и свали цъките на мрачното си настроение и ще видиш, че съществува цветен свят с много нюанси и пипълите не са разделени на лагери, а всеки прелива в различна гама сливайки се с останалите.

На кривата ракета, космосът й крив! А другите космически обекти, колкото и да реве таз ракета просто виждат един крив елемент сред прехвърчащите атоми водород.

И тъй като мразя псевдоинтелектуалщината вкарваща разни ЕН шитс, така де, л*йна за фешън луук... глей пак го направих Laughing ще побългаря една фраза дет е точно за случая - think about it! Демек, вкарай малко мисъл м*мка му! (хем побългарих, хем промених... чувствам се един вид новатор. ДЕНЯТ МИ Е ИЗПЪЛНЕН СЪС СМИСЪЛ!!!) Laughing

Наздраве! Very Happy

Пуснато на: Пет Юни 01, 2012 12:58 pm

Bodliva_Roza
философства за живота


От: София
Мнения: 3017
несемейна
18-25
жена

до lynnn


Норе не е точно българка.

Пуснато на: Пет Юни 01, 2012 1:01 pm

Bodliva_Roza
философства за живота


От: София
Мнения: 3017
несемейна
18-25
жена


ей така става, затова "не сме нация" - всякакви турци, помаци, руснаци, украинци, сърби, македонци, араби, арменци и каквито още там, неприети в собствените си общества, се приютяват в гостоприемното българско общество, намират работа, жилище, и после почват да плюят на простотията българска от името на българското си гражданство - това ако отговаря на въпроса по темата на Суитка...

Иди на страница 1, 2, 3  Следваща