exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Деца/Родители

Отговори по темата

Пуснато на: Вто Сеп 11, 2012 12:12 pm

stidam
Гуру


От: София
Мнения: 798
семеен
25-35
мъж

Разочарована майка: МНОГО СЪМ ЯДОСАНА! НЕ, БЯСНА СЪМ!!!


1. Днес се замислих за детските надбавки и отново се върнах в един много неприятен за мен период:
Разведена майка с дете – ученик, до колкото си спомням на заплата около 500 лв и изведнъж държавата реши, че аз съм богата, е може би поне, че не съм бедна. Живееща на квартира и с наистина заплата каквато споменавам по горе.
- Колко ли става като ми удържат данъците ?!
Та тогава ми стана много неприятно, не защото не получавам тези мисля че бяха 18.00 лв., а че моето дете не е толкова БЪЛГАРИН колкото децата от малцинствата.

2. Детските градини – по скоро липсата на достатъчно места за всички деца и естествено моето второ дете НЕ Е БЪЛГАРИН (защото и за не го не получавам детски надбавки).
Със смирение изслушах как периода, в който детето ми посещава частната детска градина не се счита за посещаване на детско заведение по критериите на Република България, която е дала лиценза на същото частно детско заведение.
Та, това не ми дава повече точки за кандидатстване в държавните детски заведения, а също така не може от частното заведение направо да тръгне на училище защото трябва да посещава занималня, за която силно се надявам да има места (иначе как ще тръгне на училище не знам).
Учудих се на това, че всяка държавна детска градина получава по 200 лв. за дете и остатъка се доплаща от родителя. Замислих се ... АБЕ КАКВО ЛИ ПРЕЧИ ТОВА ДА СЕ НАПРАВИ И ЗА ДЕЦАТА, които посещават и частните градини. Тъкмо държавата ще подпомогне малкия и среден бизнес. АМА ЗАЩО ЛИ СЕ МЪЧА ДА РАСЪЖДВАМ, аз съм един средно статистически гражданин на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

3. Преди малко слушах новините и чух за дублиране на билети в БДЖ и се е наложило 150 пътника да пътуват правостоящи.
Помислих си – е ако имаше софтуер, който да може във всяко едно време да показва колко свободни места има във влака, и ако имаше компютри, на които да можеше да се инсталира този софтуер. Пък и друго ми мина през главата – ако имаше наредба, с която да се забранява на превозвачите да продават билети за правостоящи пътници поне за дългите разстояния... Да имаше ... ама явно няма.

Спирам да мисля, че мога да продължа и с 4 и 5 но съвсем ще се разстроя.


http://www.naseverozapad.com/2012/09/blog-post_9981.html

Чудя се кога ли държавата ще почне да цени или поне да не потъпква гражданите си?
Има ли вариант все пак да се съществува горе-долу нормално, или трябва всяка една стъпка да е борба за оцеляване?

Пуснато на: Вто Сеп 11, 2012 12:48 pm

sexy_mace_zalavq_terorist
излиза без придружителМнения: 352

18-25
жена


няма да е скоро ,булгарското си е българско.

Пуснато на: Вто Сеп 11, 2012 7:33 pm

hell4you
прохождаМнения: 1

N/A
N/A


Просто като видях това мнение и не се сдържах и се регистрирах за да отговоря. Впрочем изобщо не е удобно човек да се регистрира за да отговаря в някоя тема.
Та по въпроса за бясната жена. Ами всички сме на това положение и вместо постоянно да мрънкаме по-добре да направим нещо ползотворно за семействата си. Ами ако не се е класирало детето за детска градина и имате възможност за частна детска градина значи сте щастливци. Помислете за семействата които не могат да си го позволят. И що детето посещава частна детска значи държавата с право ви е поставила в графа не крайно нуждаещи се. И в общи линии постоянното мрънкане до никъде не води! От всичко написано си вадя извода че положението не ви е чак толкова лошо и не се замисляте колко по нуждаещи се семейства има от вас. Но такива сме си българите постоянно недовостваме.

Пуснато на: Пет Сеп 14, 2012 10:30 am

усмивка
декламира Ботев


От: София
Мнения: 120
семейна
35-45
жена


мисля, че преждеписалата не е разбрала точно болката на "побеснялата" жена, мисля че е напълно права да се възмущава - който не е минал този път не знае какво е. друг е въпроса за мрънкането и дали е широко разпространено... аз го приех по-скоро като споделяне

Пуснато на: Сря Сеп 26, 2012 4:56 am

Archangel
излиза без придружител


От: ?????
Мнения: 977
????????/??
25-35
??


ми що са занимава с глупости.цървули няма гайда иска.те с тея деца искат някой апартамент кола да земат издръжка.ама друг път. Very Happy

Пуснато на: Съб Фев 23, 2013 8:32 pm

myriad
излиза без придружител


От: Варна
Мнения: 554
семейна
25-35
жена

ТЕ С ТЕЯ ДЕЦА


Понякога е много лесно да се категоризират нещата и да се рамкират без въобще да се замисля човек дали е правдоподобно или не твърдението му.

Не искам да нападам никого, но истината си е истина.
Ние българите сме винаги много вещи по всички въпроси, но в реалност сме едни дървени философи и адски дупедавци и бъзливци, дето само удряме по масата и псуваме за щяло и нещяло, а не ни стиска да се емнем и да го постигнем. ПО лесно е да си го кажем ей така на ракийка със салатка и утре пак да наведем главици!

Тъй че нека жената изпусне малко пара - какво толкова, а и не единствената в това положение!