exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Статии

Отговори по темата

Пуснато на: Чет Мар 21, 2013 11:55 pm

stidam
Гуру


От: София
Мнения: 798
семеен
25-35
мъж

Несподелената любов - има ли лечение за това мъчение


Не е познато все още хапче или ваксина против любовни терзания. Няма как да заспим влюбени и да се събудим разлюбени. Чувствата са далеч по-деликатна материя от физическите ни болежки, именно поради тази причина трябва да обърнем повече внимание на терзанията си и да се справим с тях възможно най-бързо. Душата, също като тялото, боледува, но понякога това боледуване може да трае месеци, дори години.

Жените и мъжете имат различни начини за справяне с несподелената любов. Често, мъжете преследват до дупка обекта на своите желания, докато тя не се предаде, но ако това не се случи я видят в прегръдките на друг, обикновено канализират енергията си и стават раздразнителни, затворени в себе си, а някои дори агресивни, което е честа причина за сбивания в заведения и т.н.

При жените четенето на книги, шопинг терапията и излизането на кафе с приятелки или записване на някакъв вид спорт, помагат най-много за по-леко преминаване през този болезнен период, след отхвърляне. За разлика от мъжете, при жените е по-нетипично да преследват своя любим, макар че в живота се срещат и такива случаи.

Всеобщ факт е, че жените са по-влюбчиви и по-чувствителни от мъжете. За тях несподелената любов е по-болезнена и има много трайни отражения, които отекват във времето. Всяко отхвърляне за жената е бич за нейното самочувствие, тя може да понесе да бъде просто жертва на забежка за една нощ, но не и да бъде напълно отхвърлена. Най-доброто решение за справяне с такава ситуация е да се отдаде на стотици занимания, които да не й позволяват да мисли за случилото се. Ако се предаде на депресията, тя може да стане хронична и да се превърне дори в истински здравословен проблем.

Всъщност никой не желае да бъде отхвърлен и нежелан. Когато човек е влюбен той вярва, че обектът на желанията му е създаден за него. При евентуален отказ, целият свят се стоварва върху него и се чувства, сякаш вече няма смисъл да живее и да диша. Тези усещания много зависят и от начина, по който човек е отхвърлен. Ако не са се смилили над нас и отказът е бил груб и още по-лошо – придружен с присмех, това може сериозно да се отрази на психическото ни здраве. В такива случаи, не бива да губим самообладание и трябва просто да си кажем „здраве да е, не е било писано“ или „така е трябвало да стане, сигурно има някаква причина“.

Има една много хубава мисъл, която аз често си повтарям, в такива случаи „Бог изпразва шепата ми сега, за да постави нещо по-ценно в нея в бъдеще“. Тази мисъл крепи мен и ми помага да минавам през трудностите и отказите с усмивка на лицето и да знам, че всичко е преходно, единственото нещо, което е от значение е това, което е тук и сега. Не се притеснявайте да се влюбвате, дори и да е несподелена любов, радвайте се ,че сърцето ви е способно на най-великото чувство на света.

Статията е в отговор на темата пусната от zdr_ivanova - Как да се излекуваме от несподелената любов