exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Статии

Отговори по темата

Пуснато на: Вто Апр 16, 2013 8:48 pm

stidam
Гуру


От: София
Мнения: 798
семеен
25-35
мъж

По-слаби с 5 кг за 5 дни!


Лятото наближава и желанието ни да изглеждаме безупречно по бански става все по-голямо. Все още имате време да се вталите и то без много усилия. Какво ви трябва? Просто следвайте нашите препоръки.

Сладките, пържените, мазните и калоричните храни са враг на стройната фигура. По-добре ги забравете, ако искате да бъдете здрави и красиви. Сутрин се нуждаете от повече енергия, затова си я осигурете с плодове, плодови и зеленчукови сокове. Запомнете, че процесът на храносмилане на нишестената храна обикновено трае около 3-4 часа. Поради тази причина оставете растителните каши за обяд, което пък ще ти гарантира ситост за няколко часа. За вечеря е препоръчителна белтъчната храна, тъй като усвояването й отнема около 4 часа. Не вечеряйте обаче след 18 часа. Късната вечеря само ще забави процеса на отслабването, а на сутринта ще се чувствате подпухнали и тромави. Вечерята в 18 часа пък ви гарантира настроение и самочувствие на следващия ден, когато ще се чувствате леки като перце.

Примерно меню:

Закуска: Хапнете плод по избор. Може да си направите фреш от плодове според сезона и да хапнете малко сушени плодове.

Обяд: Позволете си купичка овесена каша или 100 грама варени картофи. За десерт хапнете една ябълка.

Вечеря: Салата от домати и краставици и 50 грама сирене. Подправете салатата със зехтин.

През следващите дни разнообразете обяда със зелена и зелева салата. Хапвайте варени картофи през ден.

Препоръчително е да се храните в спокойна обстановка. Храненето на крак ви кара да ядете повече, отколкото имате нужда. Наслаждавайте се на храната, вместо да се депресирате, че не може да си позволите от любимия шоколад. По-добре хапнете едно парченце и гладът ви за сладко ще премине. Пийте много течности. Редувайте минерална и изворна вода. Намалете кафето и алкохола до минимум.

Стройната фигура е напълно постижима, но са необходими и известни усилия от ваша страна. Най-важното е да не превръщате храната в единственото си удоволствие и да отваряте хладилника при всеки провал. Успех!