exooo - споделете с нас
exooo - споделете с нас exooo - споделете с нас Artdeviser
exooo - споделете с насexooo -> Статии

Отговори по темата

Пуснато на: Чет Апр 25, 2013 7:46 pm

stidam
Гуру


От: София
Мнения: 798
семеен
25-35
мъж

Ето как да запазите любовта завинаги!


Бързо ли ми омръзват интимните партньори? Имате ли чувството, че любовта ви се изплъзва и не можете да я задържите? Защо той/тя вече не ви привлича и ви е скучно? Ако си задавате тези въпроси, означава, че трябва да преосмисляте отношението си към романтичните връзки, а може и да означава само едно – не сте срещнали подходящия човек.

Любовта е капризна и непредсказуема, не се подчинява на житейските закони. Днес я има, утре – не, но в крайна сметка всички се стремим към нея. Дълготрайната любов от своя страна се развива и расте през годините и от време на време има нужда от радикални мерки. Ако знаете на практика как да съхраните чувствата си, може и да ви изглежда лесно. Всъщност, обаче, това е трудно и изисква усилия и жертви. Трябва да помните, че не винаги ще бъдете тийнейджър. Вие ще се развивате и израствате, както и партньорът ви.

Повечето двойки предполагат, че не трябва да разговарят интимно и да споделят мислите и вижданията си за живота, защото знаят всичко един за друг. Но това, което много хора не разбират, е, че всяка личност расте и се развива, а това променя и навиците, предпочитанията и мечтите ни.

Любов и секс

Любовта и сексът са определящи в една връзка. Докато можем да поддържаме тези две емоции, ние ще живеем доволно и щастливо с другарчето си. За целта трябва да запазим изненадата и приятните вълнения във връзката си, въпреки рутината и скуката.

Как да запазим любовта жива?

На първо място не приемайте партньора си за даденост. Започнете ли да го правите, връзката ви ще стане скучна и еднообразна. Един от недостатъците на дългосрочни взаимоотношения е фактът, че интимните партньори започват да се приемат за даденост взаимно. Те предполагат, че знаят какво харесва партньора им и какво не. От друга страна, дори и ласките и специалните жестове се приемат за даденост, тъй като годините минават. Ако един съпруг подготвя закуска в леглото за жена си всяка неделя сутрин в продължение на няколко месеца, това е специален жест в началото. Но тъй като минават месеци, съпругът в един момент решава, че всичко това е излишно. Първо ще бъде разстроена съпругата и самата тя ще спре със специалните жестове. Не допускайте това да се случи!

Любопитството в една връзка пък е движещата сила, която запазва любовта жива в дългосрочен план. Когато решите, че знаете всичко за партньора си, любовта започва да стагнира и се появяват различията, дори и ако не споделяте притесненията си. В края на краищата, и двамата растете като личности с всеки изминал ден.

Ако държите на човека до вас, не се страхувайте да му го показвате всеки ден. Не си повтаряйте колко ви е омръзнал, а погледнете на него с други очи – с тези на любовта!