BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
9:23, Петък
14 Декември 2018г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

Укротяване на апетита

ЧерешовЦвят|жена|25-35||Бургас
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пон Май 29, 2006 1:49 pm

Укротяване на апетита

И такa, ти си на диета. Или се придържаш към определена система за хранене. С една дума, с всички сили се стремиш към избавяне от ненавистните излишни килограм и сантиметри. Тогава много добре познаваш чувството на глад или разигралия се апетит. Струва ти се, че всичко вътре в теб протестира срещу начина, който искаш да изглеждаш. Как все пак да победиш атаката на разигралия се апетит? Няколко полезни съвета и военни хитринки за този, който стоически се сражава със собствения организъм.
Не пий газирана минерална вода. Въглеродният двуокис дразни стените на стомаха и събужда апетита. А пък негазирана минерална вода, напротив, пий преди хранене. Най-добре един час предварително.
Откажи се от подправките и солта. Помни, че твоят най-голям враг е натриевият глутамат. Това е усилител на вкуса, често добавян в храните и много силно възбуждащ апетита. Туршии и маринати ? не ги допускай към менюто си, особено на гладен стомах.
Не се старай да издържиш до момента, когато гладът става непоносим. Храни се често и на малки порции. От четири до шест пъти на ден. Не по-рядко. Нека порциите да бъдат малки. По този начин ще избегнеш пристъпите на вечерен глад.
Алкохолът ? ето какво може да те подведе по пътя на отслабването. Единственото , което може ? чаша две сухо вино.
Не яж права като кон. От храната, даже в микроскопичен размер трябва да се получава удоволствие и да се употребява в спокойна обстановка, без излишно бързане. Вслушай се в собствения апетит ? ако си се нахранила, не дояждай остатъка в чинията си. Колкото и съблазнително да изглежда.
Откажи се развлеченията, свързани с навика да се подъвчи нещо. Ако навиците ти са насочени към вечер, прекарана пред телевизора с купа чипс, то по-добре си намери компания за разходка, или ако такава липсва, замени чипса с ябълки или кисело мляко.
Не сядай на масата с лакомници ли с любители на доброто ядене, по-добре сподели обяда си с приятелка, също спазваща диета.
Не забравяй хобито си и любимите увлечения ? най-интересните занимания могат задълго да те разсеят преди да се появи апетитът.
Не пий и не яж кисело на гладен стомах ? апетитът ти само ще се усили
Сервирай си храната в неголяма порция, и не се пресягай към останалите ястия на масата.
Избягвай приготвяне на блюда, за които трябва дълго да се стои на печката. Мъчение за най-героичните духом
многочасово наслаждение от ароматите на готвещите се ястия.
Носи си на работа собствен ланч, приготовен в съответствие с диетата ти. Тов аше ти позволи да не зависиш от храната, предлагана в стола или кафето.
Не разказвай на околните, че си на диета. Прекомерното внимание на колегите или роднините ще предизвика раздразнение и... чувство за глад.
Не чети кулинарни книги и рецепти. Помниш ли кучетата на Павлов? Гладът само ще се усили. Отложи размишленията за кулинарните вълшебства до момента, в който организмът ти ще свикне с новия начин на хранене.
Не се отчайвай. За да се пренастрои и да свикне към новата схема на хранене организмът има нужда от един-два месеца ? след това всички тези съвети ще бъдат вече излишни.
А като цяло, най-важното в тази борба е желанието. Късмет в това начинание!
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia