BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
2:46, Вторник
23 Октомври 2018г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

Тя и той заедно за пет минути или за цял живот

ЧерешовЦвят|жена|25-35||Бургас
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 5:59 pm

Тя и той заедно за пет минути или за цял живот

Вълшебната дума любов кара да потръпва всяко човешко същество. Кой не иска да я срещне? ,,Жените са по-сантиментални и с повече трепет очакват да срещнат любимия, докато мъжете все повече се оставят да бъдат харесвани, потънали в преследване на кариерата си” , казва руската психоложка Тамара Лучникова. Тя се занимава от 17 години с проблемите на интимния живот и води статистика – описва подробно любовните истории на всички свои пациенти – мъже и жени.
След обобщение на резултатите от изследванията си Лучникова е стигнала до извода, че всяка връзка е прогнозируема от самото начало. Стига да знае възрастта на партньорите, ситуацията, в която се срещат, и някои други фактори, специалистката може да определи и колко време ще продължи тяхната любов – пет минути, три месеца, седем години или цял живот.,,Тъй като жените са ми по-близки като психика, по-лесно ми бе да проследя пътя на чувствата от техния ъгъл” , обяснява психоложката. Ето нейните изводи.

Любов от пръв поглед
Вие го срещате в автобуса, трамвая, на улицата. Харесва ви от пръв поглед и почвате да си мислите: “Този горещ, предизвикателен поглед ме пронизва и май съм влюбена”. Но в действителност, ако се поопознаете с типа, ще разберете, че е плах, неуверен в себе си фукльо и съвсем не толкова чаровен. В най-добрия случай той ще е весел сваляч, а в най-лошия – самовлюбен красавец. За щастие вие слизате на следващата спирка и никога повече не се срещате. Така моментното ви петминутно увлечение остава несбъднат блян, който след седмица забравяте.

Взаимно влечение
Срещате се на приятелско парти, на гости или рожден ден. И си мислите, че свободата на желанията, нравите и поведението е велико завоевание на демократичното общество. След като пийвате, повеждате разговор с харесвания тип и малко по-малко започвате да флиртувате.
Какво да очаквате? Разочарование. То ще настъпи веднага, след “бягството” на двама ви в празната стая, в която сте се усамотили за няколко минути и сте се отдали един на друг. Ако влечението е било взаимно, ще почувствате необходимост да си побъбрите още малко. Но изведнъж ще осъзнаете, че май няма за какво да си говорите с този младеж. И след купона ще искате час по-скоро да забравите за случилото се.

Курортна историйка
Срещате го на плажа, в хотела, на екскурзия. Предварително си казвате, че курортният роман не е нищо сериозно, че вкъщи ви чака предпочитания начин на живот (децата, семейните задължения) и че един флирт за развлечение не би объркал нищо. Харесвания от вас тип е обаятелен – две седмици ви развлича с вицове и шеги, кани ви на романтични вечери, смеете се.С него се чувствате неповторима и впечатленията от почивката обещават да бъдат незабравими. Но отпуската свършва и любовната ви историйка също.
Не се опитвайте да продължите отношенията – мъжът на вашите мечти бързо ще се превърне в много зает от работата и семейните си задължения еснаф, който още първия път като му звъннете по телефона, ще ви каже: ,,По-добре аз да ти се обадя”. И никога повече няма да звънне. Затова не бъдете глупачка – останете си с красивия спомен.

Три месеца
Срещате го в института, на улицата, у приятели, в бара. И мислите: ,,Ние отлично се разбираме и сме идеалната двойка – освободени, модерни, перспективни”.
Движейки се в света на изложбите, новите филми и партитата, вие трудно можете да се впишете в реалния живот, където жената прекарва свободните си часове в кухнята, а мъжът – пред телевизора. И в случая е по-лесно да смените приятеля, отколкото да променяте навиците си. Така след три месеца се разделяте. Срещнали сте друг, той ви привлича повече, защото е нещо ново, неоткрито... Рано ви е за обвързващи връзки и така бившия любовник се превръща в поредния партньор.

Семеен мъж – безнадежден случай
Запознавате се на работа, в кафето, на опашката в банката и решавате, че той е обаятелен, уверен в себе си, солиден. Нищо няма да изгубите, ако го опознаете отблизо. Забелязвате, че има халка на пръста си. Е, не е беда – нали няма да го отмъквате от семейството му, нямате такива амбиции. Все пак сте на 26 години и имате още време за “сериозната крачка”.
Да, всичко протича толкова вълнуващо, но...До момента, в който ситуацията стане абсурдна – той не иска да ви загуби, но и не се жени за вас, даже не ви предлага да живеете заедно и в края на краищата започват скандали. Защото ви е омръзнало да бъдете “удобната”, скрита жена. С тъга си мислите: ,,По коя ли ще започне да тича сега?” И колкото и да ви е тъжно и все още да го обичате решавате да се разделите. Тези три години са оставили немалко приятни спомени във вашата душа, но за съжаление всичко все някога трябваше да свърши.

Провинциален роман
Срещате се на главната улица на града, в магазина, на пазара. Започвате да се виждате тайно. Мислите си: ,,Не е кой знай какво, но е мой! Друг и без това не мога да намеря. При това изкарва някакви пари, не пие, става за любовник. Той е разведен, аз съм разведена – няма да се женим”.
Обикновено такава връзка продължава дълго. В провинцията кратките романи не се приветстват, Освен това всичко се вижда – една караница и за нея вече знае целия град. За това съвместния живот обещава да бъде напълно спокоен. Да, обаче рано или късно парите ще започнат да не стигат и той ще си потърси работа в големия град. Или вие ще заминете. Лесно ще поставите край на отношенията си, защото са минали цели седем години. Даже да заминете заедно, отношенията ви ще излязат от обичайното русло и да се върнете към стария си начин на живот ще е почти
невъзможно.

След 20 години
Мястото на срещата вече сте забравили. Казвате си: ,,О, ужас! Кога беше?” Така е след 20 години съвместен живот. Суровата действителност е около вас във всеки миг – децата са пораснали, познавате и кътните зъби на мъжът си, той с нищо вече не ви изненадва. А животът продължава. Искате да усетите отново младостта и да станете толкова освободена и съвременна колкото са и децата ви. Решавате да се разведете и го правите. Или поне се разделяте.
Следват няколко неуспешни опита за любовна връзка и...ентусиазмът ви напуска. На тази възраст не можете да се влюбите ей така, като хлапачка. Изискванията ви са големи и вие не можете да отстъпите от тях, защото знаете какво търсите. В крайна сметка си казвате, че да изживееш толкова години с един човек и да завършиш живота си сам, е доста глупаво. Затова след известно време отново се връщате един към друг. Този път завинаги.


На някои тази зтатия ще се стори странна, няма да им хареса, други даже ще се възмутят / особено мъжете/, но така или иначе, не се сме длъжни да сме съгласни с казаното дотук. Нека всеки приеме нещата както му харесват или както не му харесват. Накрая - все пак има доста верни думи макар и малко крайни..........
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia