BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
4:50, Събота
20 Октомври 2018г.

EXOOO -> Сближаваме сеОтговори по темата

АЗ, ТОЙ И НАШАТА ВРЪЗКА

AlexG|жена|25-35|несемейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 5:05 pm

АЗ, ТОЙ И НАШАТА ВРЪЗКА

Влюбваме се и си мислим, че сме срещнали идеалния мъж, този, който цял живот ще разпалва у нас неутолимо желание и страст, който ще изпълва сърцата ни с трепет и очакване, който ще ни кара да се чувстваме щастливи.
Но след месеци или в по-добрия случай след години еднообразието ни връхлита.
И тогава въздишаме със съжаление: "Какво стана с живота мечта, който взаимно си обещавахме? Защо вече не излизаме така често, както преди, защо забравяме да си казваме "обичам те"? Защо вече не ми подарява цветя."
И дума не трябва да става да се примирим с това положение. Защото винаги можем да започнем отначало. Но как? Като се опитаме да отгатнем какво е премълчал или преглътнал партньорът ни, като престанем да очакваме от него онова, което не може да ни даде.

Общуване на “един език”.
Когато си омръзнем, обикновено търсим вината у другия. В началото не казваме нищо. Но после, един хубав ден, експлодираме:
"Не ми помагаш в нищо - крайно време е да се включиш в домакинството! Въобще не ме поглеждаш, дори не забелязваш новата ми прическа! Вече не ме водиш никъде."
Ами ако просто използвате първо лице единствено число вместо второ и казвате "аз" вместо "ти"? Това би променило много неща.
Партньорът ви няма да има усещането, че го смазвате с упреците си.

Проблемът е, че обикновено партньорите разговарят недостатъчно помежду си или общуват на различни езици.
Смятате, че не се грижи достатъчно за вас? Вместо да го обвинявате: "Би могъл да мислиш малко повече за мен", кажете му: "Бих искала да правим повече неща заедно." Или: "Ще ми е приятно да излизаме само аз и ти", което звучи като желание, а не като агресивна забележка.
Опитайте и ще видите, че това ще промени всичко. Впрочем нормално е понякога партньорите да не са на една и съща вълна и не е беда да си го признаят.
Понякога е по-добре да се скарате от време на време, за да си изясните какво е наред и какво не, вместо да се примирите.

Сексуалният ви живот никога не трябва да замре
След няколко години живот заедно сексът вече далеч не е празник. Особено ако сте родили и дете положението се променя. Нужно е време, за да могат партньорите да свикнат с новата ситуация, да се адаптират към новите си задължения. Всичко това е напълно нормално и нещата винаги влизат в релси, стига да не правите драма от това.
Колкото до присъствието на децата, нека поговорим за тях. Те малко затрудняват интимния живот на майката и бащата, които са принудени да дебнат подходящи моменти за любов. Когато тичаме от работа вкъщи, отбивайки се в супермаркета, а после бързаме да приготвим вечеря, да измием съдовете, да изперем дрехите, да помогнем на децата да си научат уроците и да си напишат домашните, не е лесно да сме в добра физическа и психическа форма и да имаме желание за плътски удоволствия.

Ако не успявате да намерите начин да си осигурявате интимни моменти, непременно го обсъдете с партньора си.

Ако и това не помага, потърсете помощта на психотерапевт. Трябва да знаете, че ако сексуалният ви живот замре, това може да бъде началото на края.

Близостта не означава пълно сливане
Мъжете и жените не очакват едно и също нещо от връзката.

Ако за жените животът започва, когато срещнат мъжа, с когото са решили да споделят ежедневието си, за мъжете предишният живот спира, щом изберат партньорката си. Те си задават много по-малко въпроси и откриват удоволствие в рутината.
Загрижени за общата хармония, копнеещи да получаваме доказателства за любов и нежност, ние очакваме много от мъжа до себе си, понякога дори прекалено, иска ни се едва ли не да се слеем с него.

Противно на това, което бихме могли да си помислим, формулата на щастливата двойка не е 1+1=1, нито 1 + 1=2, а 1+1=3 /ти, аз и нашата връзка/. Ако не се съобразяваме с тази аритметика на любовта, това ще означава, че двамата с партньора си не формираме едно цяло и че той не може да ни даде всичко, което ни липсва.

Всеки инвестира в любовта по малко от себе си, но си запазва и една лично своя територия. Иначе казано, понякога е добре да излизаме сами или с приятелки, да имаме различни занимания и да осъзнаваме, че това, което правим за собствената си личност, стимулира връзката между двамата.

Защо например ходим на фризьор - заради себе си или заради партньора си?
Естествено, че заради двамата. Заради удоволствието да бъдем красиви и заради желанието да му се харесаме.

Ако и вие разсъждавате така, няма да задушавате мъжа, който вероятно се нуждае от свобода, и няма да страдате, ако той закъснява вечер, защото се и срещал с приятели.

Най-добрият начин да обичаме някого е да му дадем нужната свобода.

Организирайте правилно ежедневието си, заедно!
Често ви налягат мисли като тези:
"Писна ми да се грижа за всичко вкъщи. Когато мъжът ми се прибере у дома, той дори не ме поглежда. Единственото, което го вълнува, е телевизорът."

Сивотата в общия живот започва да тежи, особено на жената, която по правило е по-чувствителна от мъжа. И по-натоварена с грижи. Тя иска той да й помага повече, да гледа на нея като на жена, а не като на кухненски робот.

Какво ви пречи да повдигнете този въпрос и да му кажете директно какво очаквате от него?
Какво рискувате? В най-лошия случай той ще ви откаже и това няма да промени кой знае какво. Но щом сте избрали този човек, то е, защото сте открили в него някакви качества.

А защо не помислите, че и вие носите своята част от вината за това, че нещата не вървят в желаната от вас посока?

Може би в началото той е искал да ви помага, но вие постепенно сте пресекли желанието му с думите: "Това не се прави така!" И сте го обезсърчили.

Или пък последния път, когато ви е направил комплимент за блузката, вие сте го погледнали възмутена: "Имам я от две години!"

Ако чувствате празнота в отношенията с човека, когото обичате, потърсете начин да излезете от това положение.

Кажете "да" на битовите и работните навици /организация, часови график.../, но изкрещете категорично "не" на автоматичната любов.

Всичко, което влиза в сантименталния и сексуалния регистър, трябва да продължи да бъде вълнуващо. Човек остава влюбен, ако постоянно вдъхва свеж въздух в компанията на своя партньор. Неочакван подарък, внезапна покана за излизане, инициативи от рода на: "Какво ще кажеш да угасим телевизора тази вечер?" - всичко това действа добре на любовната връзка. Изненадите в секса поддържат желанието по-дълго време. Не правете любов все по един и същи начин, разнообразявайте всеки път с нещо ново, ако искате човекът, когото обичате, да не поглежда встрани.

Покажете му, че връзката ви означава много за вас.
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia