BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
22:07, Неделя
16 Декември 2018г.

EXOOO -> За всичко другоОтговори по темата

ЗА И ПРОТИВ БЛАГОРОДНАТА ЛЪЖА

AlexG|жена|25-35|несемейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 5:45 pm

ЗА И ПРОТИВ БЛАГОРОДНАТА ЛЪЖА

Има ли такава.Дали е по-добре да казваме винаги истината или има случай в който трябва да излъжем за да не нараним някого.И ако е така дали с лъжата си няма в последствие да го нараним повече. Какво мислите, кое е правиното Question - ЗА или ПРОТИВ сте Questionsexi|жена|25-35||Plovdiv
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 10:51 am

Ситуации при които е по-добре да излъжеш

Прочетох тази статия и мисля,че тя отговаря на въпроса кога е добре да лъжем.Аз личмо сам ЗА благородната лъжа.


И независимо че лъжците никой не ги обича, някои житейски ситуации изискват от нас да „по-излъжем", ето и някои от тях:

Приятелят те пита: “Правила ли си с някой друг по-добър секс отколкото с мен?”

Как ти се иска да му кажеш:
“По добър си от Петко, но много по-зле от Жоро.”

Вместо това казваш:
“Ти си най-добрият!”


Защо трябва да излъжеш?
Нищо не убива мъжкия ентусиазъм в леглото повече от съмнението, че любовницата му не го смята за нищо особено в секса. Ако му кажеш обаче, загледана с обожание в очите му, че за теб той е сексбог, невинната ти лъжа може да се превърне в самоизпълняващо се пророчество.


Мъжът ти или приятелят ти те пита: „Изневерявала ли си ми някога?"

Как ти се иска да му кажеш:
“Ами само веднъж, когато беше в командировка..."

Вместо това казваш:
„Разбира се, че не, ти за каква ме мислиш?!"


Защо трябва да излъжеш?
Заблуда е, че жените, които признават изневерите си, са зрели. Само прехвърлят тежестта на истината върху плещите на партньора си. Естествено, ако изневерите са твоята стихия, сериозно трябва да се замислиш. Ако в „досието" ти има само едно нелепо прегрешение на пияна глава, случило се ей така на шега, по-добре е да го запазиш в тайна завинаги.

Шефът те пита: „Какво стана с онзи доклад?"

Как ти се иска да му кажеш:
„Още не съм го започнала."

Вместо това казваш:
„Всичко е наред. Ще го имаш утре, както ти обещах."


Защо трябва да излъжеш?
Ако си признаеш, че имаш намерение да вършиш работата си в последния момент, ще се утвърдиш като немарлива, несериозна и мързеливка в очите на ръководството. Затова дори и да не мигнеш въобще през предстоящата нощ, напиши доклада, замаскирай на сутринта сенките под очите си и го накарай да си мисли, че си се трудила над него дни наред.
Майка ти е недоволна: „Звънях ти цяла вечер! Притесних се. Къде беше?"

Как ти се иска да и кажеш:
„На сексмаратон с новото ми гадже. Господи, дано не съм забременяла!"

Вместо това казваш:
„Бях навън с приятелки."


Защо трябва да излъжеш?
Въпреки че съвременните родители се правят на отворковци, винаги нещо в тях се пречупва, когато чуят, че „малкото им момиченце" е било с мъж в леглото. За да им спестите болката и за да не им позволите да се бъркат в живота ви, премълчете онези (най-вече сексуални) детайли, които биха ги разстроили.
Твоя приятелка се оплаква: „Толкова съм дебела! Погледни тези сланини!"

Как ти се иска да и кажеш:
„Наистина, задникът ти е направо огромен!"

Вместо това казваш:
„Глупости? Изглеждаш си много добре!"


Защо трябва да излъжеш?
Защото тя няма нужда от истината, а от съчувствие. Приятелката ти много добре знае, че прекалява със сладоледа и шоколада, но иска за момент да се почувства харесвана. Излъжи я нещо, без да се впускаш в подробности за прелестите й, защото рискуваш да се издадеш.

Твоя колежка те пита: ”Мислиш ли, че е редно да крещя по този начин на шефа си?"

Как ти се иска да и кажеш:
„Съдейки по охраната, която чака да те изведе извън сградата, мисля, че не."

Вместо това казваш:
„Не се притеснявай, и двамата бяхте просто изнервени. Сигурна съм, че всичко ще се оправи."


Защо трябва да излъжеш?
Каквото е станало, вече е факт. Единственото, което можеш да направиш, е да не й позволиш да “скочи от прозореца”. По-късно, когато седнете да изпиете по едно питие, й кажи истинското си мнение: „Ти малко прекали и смятам, че трябва да се извиниш."

Потенциален работодател ти задава въпроса: „Как гледате на перспективата да напуснете настоящата си работа?"

Как ти се иска да му кажеш:
„Би било чудесно, защото настоящият ми шеф прилича на хунския вожд Атила."

Вместо това казваш:
„Бих искала да се развивам в професионалната си кариера и мисля, че това, което ми предлагате вие, е страхотна възможност."


Защо трябва да излъжеш?
Негативните коментари, още повече отправени към настоящия ти шеф, ще създадат впечатление у новите ти работодатели, че си нагла, недискретна и арогантна. Това твое изказване може да ги накара да затрупат папката с автобиографията ти с молбите на другите кандидати и никога повече да не се сетят за съществуването й. Освен това каква е гаранцията, че някой ден не би се изказала така лекомислено и категорично и за човека, който в момента ти предлага работа. И въобще кой всъщност се интересува от това дали шефът ти прилича на Атила, или не?
Най-добрата ти приятелка възкликва: „Не е ли супер моят приятел?"

Как ти се иска да и кажеш:
„Естествено, в случай че харесваш изроди..."

Вместо това казваш:
„Двамата изглеждате страхотно един до друг, а аз не съм те виждала никога по-щастлива от сега."


Защо трябва да излъжеш?
Когато става въпрос за мъже, красотата обикновено не е най-важното. Спокойно можеш да запазиш преценката си за годеника на своята приятелка за себе си, освен ако този „хубавец" не е някой грубиян. Тогава ще трябва да отвориш очите на дружката си, за да не дойде някой ден да ти плаче на рамото с насинено око.

Клиент важен за фирмата в която работиш те пита: „Би ли излязла на среща с мен някоя вечер?"

Как ти се иска да му кажеш:
„Никога. Дори да си единствената ми възможност да израсна в кариерата, не бих приела да изляза с теб."

Вместо това казваш:
„Поласкана съм, но не мисля, че приятелят ми би одобрил това."


Защо трябва да излъжеш?
Въображаемото гадже е сигурен трик да разкараш по-възрастен и досаден обожател. Когато включиш и измисления си приятел в играта, все едно казваш: „Вината не е нито в тебе, нито в мен. Просто обстоятелствата са такива", което ще ти позволи да запазиш добри бизнесотношения с обожателя си.
Предупреждаваме те обаче да не споменаваш името на „приятеля си", защото в някой следващ момент може и да го забравиш. Ситуацията ще е доста конфузна.


Гаджето ти те пита: „Намираш ли Брад Пит за привлекателен?"

Как ти се иска да му кажеш:
„Подкосяват ми се краката, като го видя!"

Вместо това казваш:
„Готин е, но не е мой тип."


Защо трябва да излъжеш?
Докато „единичните" хора лъжат по един-два пъти на ден, тези, които са обвързани в двойка, лъжат през 1/3 от времето през деня. Те правят това, за да не наранят чувствата на партньора си.
От признаването на истината няма никаква полза, но пък може да нанесе много щети. В такъв случай защо правиш? Лъжата би могла да се брои и за чиста проба алтруизъм.


Из опита на няколко изкусни лъжкини:

„Имах си гадже, но излизах и с друго момче, което моите приятелки нарекоха “Голямото нещо” заради това, че бе доста надарен. Един ден гаджето ми видя едно писмо от електронната ми поща, в което приятелка ме питаше дали “Голямото нещо” ще присъства довечера на купона. На учудения му поглед аз отвърнах с невинна лъжа: „Това е кодовото ти име, миличък, защото напоследък наблягаш на бирата и коремчето ти се е позаоблило."

„Отговорих на обява, в която студентка си търсеше съквартирантка вегетарианка. Излъгах, като уверих момчето, че не ям месо и не консумирам животински продукти. Получих квартирата, но всяка сутрин трябваше да се промъквам и да обличам коженото си яке (от телешки бокс) чак в трамвая. За нещастие обаче усилията ми отидоха напразно, защото веднъж тя ме разконспирира как ям сандвич със свински котлет, и естествено трябваше да напусна апартамента."

„Веднъж един досаден тип се опитваше да сваля приятелката ми. Аз го излъгах, че тя е от Англия (понеже и аз, и тя владеем перфектно английски) и не говори български. Изненадан, той ме помоли да му превеждам. Аз започнах да й говоря на развален испански, а тя ми отвръщаше по същия начин. Накрая обаче развали всичко, като заяви на чист български: „Хайде да се махаме оттук."eva_gogova|жена|25-35|семейна|
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 11:35 am

Мисля си, че има такива лъжи. Например, когато нещо е безвъзвратно в миналото, няма смисъл да се обсъжда. Или, ако признанието на някакъв факт, би навредило на отношенията между двама души, понеже някой е склонен да прави от мухата слон. Или когато някой ще умре, но ти му казваш: спокойно, ще се оправиш. Ей такива неща.deana|жена|18-25|N/A|varna
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 12:46 pm

За благородната лъжа съм.Защото понякога е по добре да спестим истината,по различни причини,дали защото не искаме да нараним,дали за да вдъхмен надежда на някои няма значение,понякога истината наистина може да нарани много тогава е по добре да я скрием SmileAlexG|жена|25-35|несемейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 1:48 pm

i az SEXY pro4etox tazi statia i tova me nakara da se zamislia i da sazdam temata.
I az poniakoga kato DEANA si mislia 4e e dobre da prikriem iztinata , no se 4udiA NAPOSLEDAK DALI NE PRAVIM ME4E6KA USLUGA NA TEZI KOITO UG PAZIMjust_me|жена|18-25|несемейна|
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 6:08 pm

az su6to sum ZA blagorodnata luja , ponqkoga naistina e po dobre da si premul4i6 nqkoi ne6ta otkolkto da gi kaje6. ne mislq 4e pravime me4e6ka usluga na tezi hora, ponqkoga naistina ima situacii v koito ti se kusa surceto samo kato si pomisli6 4e trqbva da klaje6 ne6to na nqkoi i zatova go premul4ava6. no razbira se samo v opredeleni situacii trqbva da se pribqgva do blagorodna luja , za6toto ako postoqnno lujeme nqkoi za ne6to , to togava nqma ni6to blagorodno , prosto sa si luji i si uspokoqvame sobstvenata suvest kato si kazvame 4e sme izlugali za dobro. za predpo4itane e istinata makar ponqkoga da e grozna i boleznena , ponqkoga e prosto neponosimo i ne4ove6ko da q kaje6 na nqkoi v o4ite , prosto trqbva da se zamul4i. de da znam az li4no sum za blagorodnata luja, naistina izpitala sum go i povqrvaite ima momenti v koito sum iskala da me bqha izlugali vmesto da minat s tank prez du6ata mi.erika|жена|18-25||
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 7:39 pm

Преди време исках да знам всичко,предпочитах да ми се казва всичко-дори и това много да ме нараняваше Crying or Very sad .Но този принцип не го спазвах винаги.Много пъти съм премълчавала,много пъти съм се правила на луда,за да спестя лъжата и накрая съм лъгала,но съм и наранявала хора..Във връзките си с мъже,в отношенията с приятелите си,вече разбрах,че е по-добре да кажа "благородната лъжа" защото истината понякога наранява ближния жестоко и му дава отражение с години. ЗА ,съм! Но все пак не трябва да става навик..и си зависи от ситуацията...субективно е Confused
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia