BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
5:13, Събота
20 Октомври 2018г.

EXOOO -> НовиниОтговори по темата

В Харвард клонират стволови клетки на човешки ембрион

stidam|мъж|25-35|семеен|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 10:02 am

В Харвард клонират стволови клетки на човешки ембрион

Ако експериментът е успешен, лечението на много заболявания, като детски диабет, левкемия, генетични нарушения в кръвта, Паркинсон и практически неизлечимата болест на Лу Гериг, може да стане реалност

Учени от университета в Харвард съвместно с Бостънската детска болница обявиха, че започват експеримент за създаване на първите в света клонирани стволови клетки на човешки ембрион.

Ако той е успешен, лечението на много заболявания, като детски диабет, левкемия, генетични нарушения в кръвта, Паркинсон и практически неизлечимата болест на Лу Гериг, може да стане реалност, съобщава Би Би Си.

Болестта на Лу Гериг е прогресивно заболяване, което се изразява в атрофия на поразените мускули. До три години това води до мускулна дисфункция и недееспособност, а накрая до смърт или постоянна зависимост от спомагателни средства за дишане.

Харвардският проект бе подложен в продължение на две години на експертиза от осем университетски комисии, в това число и по етика, защото въпросът за нравствената страна на човешкото клониране в САЩ още не е решен.

Експериментът се провежда с частни средства, тъй като през 2001 г. президентът Джордж Буш забрани на правителствени структури да финансират от бюджета всякакви изследвания, които може да доведат до създаване на стволови клетки на човешки ембрион. Така фактически беше въведен мораториум върху научните опити за клониране на човек.
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia