BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
1:32, Събота
21 Септември 2019г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

Стриите

Огняна|Жена|18-25|несемейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 10:13 am

Стриите

предложено от neli
Те са атрофични белези, най-често вертикални линии, които при появата си са бледовиолетови, после стават белезникави. Образуват се по ханша, бедрата, седалището, корема и бюста. Дължат се на скъсване на нишките на съединителната тъкан при значително напълняване или бързо отслабване, когато кожата е подложена на силно опъване и свиване.
Стриите се образуват най-често при бременност, по време на пубертета, по-рядко при инфекциозни заболявания и синдроми на жлезите с вътрешна секреция. Хормоните на надбъбречната жлеза често пъти играят важна роля за образуването им.
С напредване на възрастта стриите стават по-видими и по-големи, затова положението трябва да се овладее в самото начало.
Доста жени се оставят да бъдат убедени да лекуват стриите с процедури в козметични салони. Но подобрение може да се получи само в началния стадий, когато белезите са бледовиолетови. Тогава положението може значително да се подобри чрез усилване на кръвообращението в засегнатия участък. Ако стриите са вече белезникави, се прибягва до други методи.

Грижи у дома
Всяка седмица махайте мъртвите клетки от тялото. Ползвайте мек ексфолиант, като го нанасяте върху суха кожа. Търкайте, без да разтягате тъканите. После се изплакнете обилно с вода и се подсушете с мека хавлия. Нанесете върху стриите активен серум за девитализирана кожа и пощипвайте леко с пръсти, за да раздвижите кръвта, чак докато серумът попие напълно. Една ампула по принцип стига за всичките бледовиолетови стрии по тялото.
След това нанесете подхранващ крем и масажирайте силно с цяла ръка по посока на тъканите, за да не се получи неприятно усещане. Внимавайте да не набръчквате кожата.
Всеки ден при сутрешния душ се търкайте с груба ръкавица за баня, най-добре от синтетична материя. Накрая се облейте с хладка вода, подсушете се добре, намажете се с подхранващия си крем и масажирайте.
Не спирайте с грижите, когато установите малко подобрение, правете процедурите възможно най-дълго време.
Превантивно с настъпване на пубертета, както и в началото на бременността овлажнявайте и ревитализирайте кожата с кремове и серуми, активизирайте кръвообращението. Консултирайте се с лекар, който евентуално да ви предпише медицински крем. Продължете с грижите три месеца след раждането, така няма да имате проблем със стриите.

Грижи в козметичен салон
В козметичните салони могат да се правят превантивни масажи против стрии или заплашените участъци да се третират със специални апарати, които стимулират кръвообращението. За бременните жени са по-подходящи масажите.

Медицински грижи
За да се елиминират напълно белезникавите стрии, се прибягва до инжектиране или до повърхностно намазване с препарат на всяка стрия. Подобни препарати ползват лекари и естетични хирурзи.
Ако кожата ви е податлива на разтягане, вземете превантивни мерки на възможно най-ранен етап. Загарът прави стриите по-видими. В този случай слънцето е лош приятел, защото прави по-крехки еластичните съединителни влакна и променя качествата на кожния колаген.
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia