BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
16:52, Сряда
18 Септември 2019г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

За ползата и вредата от промяната

Юлияна|жена|18-25|несемейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 6:17 pm

За ползата и вредата от промяната

Пигмалиони и Пигмалионки

Преди време Пигмалион се влюбил неудържимо в статуя от слонова кост( изработил я в уединение, което избрал пред компанията на паднали жени). Неговата любов била толкова силна, че той помолил Афродита да я съживи. На богинята и се скъсало сърцето от умиление и тя изпълнила молбата му, след което Пигмалион заживял щастливо със своето творение.
Този мит сигурно вие познат или сте го срещали някъде или просто сте били свидетел как днес с големи усилия и с голяма любов успяваме да превърнем нашата жива половинка в статуя и след това да я/го разлюбим.
Красивият стадий на всяка връзка е алтруистичен. Тогава двамата проявяват максимална толерантност към недостатъците на партньора си, щастливи са от незначителните му жестове, трогват се от откровените му глупости, преовеличават достойнствата му. Отдават му/и цялото си одобрение и всичката си любов, без да очакват нищо в замяна. Всички ние сме се сблъсквали с началото на една нова велика за нас връзка. Време на активна размяна на позитивни духовни съдържания и взаимно обогатяване. Единсвената ни цел в такъв момент е да бъдем допуснати отвъд чертата, за да се раздаваме още и още. И ако стане- поникват ни крила, ако пък не се влачим като пребити кучета.
Всяка двойка се разтапя и се вживява искрено в изречения като:"Създадени един за друг", "не мога да дишам без теб", "ще те обичам до края на живота си" и какви ли не още прибързани твърдения.Тогава отношенията се отличават с голяма стабилност, двамата доброволно се отказват от суверенитет и от глаголи в първо лице единствени число.Набляга се на първо лице множествено число:" Ние това/ ние онова/ ние...Тази силна принадлежност изразена към някого довежда до обрат,които много скоро им пречи да правят далеч по-приятни неща заедно.
Вече в условията на самодоволна сигурност партньорът възвръща образа си на нормално човешко същество, излиза от божесвената пяна, слиза от облаците и прочие. Връзката е достигнала до максимална центростремителност и партньорите се заемат с някои довършителни педагогически дейности. Тласкани от настойчив творчески импулс, те пробват да достигнат съвършенство. С любезните и не чак толкова любезни подканвания:"няма ли да.......", с директни сравнения:"а пък този/тази........", с манипулативни поощрения:"знам, че можеш, миличко......", обектът бива обеден да промени своите "вредни" привички и вкусове в името на пълната хармония и единство. Когато процесът на доизвайване завърши, настава ступор. Любимият/любимата са се превърнали точно в това, за което другият е мечтал. Говори така, както би искал да говори. Облича се така, както би искал да се облича. Харесва тази секс-поза, която трябва да харесва. Пъшка така, както трябва да пъшка. И тогава вече всичко е така, както трябва да бъде. Но какво, нещо не е наред ли или по скоро какво е наред. Е да малко се поовлякохте. Превърнахте живото човешко същество в собствена статуя. Познат ли ви е този момент? Той/тя вече е ваше произведение на изкуството. А вие сте неговата Пигмалионка или неговият Пигмалион наопаки. Остава ви да си го сложите в хола и да го показвате на приятели. За друго не става. На идеалната двойка и става непоносимо скучнои идва време за бягството. Той/тя хлътва в първия срещнат, абсолютно несъвършен откъдето и да го погледнеш екземпяр. Недоумения от типа- как можа да го/я смени, по грозен/ грозна е и по-глупав/ глупава е са напълно безмислени. Новият обект има едно предимство като жив е. А това е предизвикателство, тръпка. Започва нов цикъл: прелъстяване, любов, взаимно доусъвършенстване, ступор, бягство.
И така, докато Пигмалион не се измори и не реши да преоткрие своята Пигмалионка отново и всичко да започне отначало, но накрая без бягство.
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia