BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
6:08, Събота
20 Октомври 2018г.

EXOOO -> Секс/ИнтимностОтговори по темата

Колко дълго живее истинската любов?

Bodliva_Roza|жена|18-25|несемейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 2:58 pm

Колко дълго живее истинската любов?

Здравейте!
Искам да ви разкажа моята история и, ако ви е интересно и имате сходен опит или мнение, да ми споделите. Виждам, че в този форум има доста теми за любовта и хора с философско виждане, зрялост и натрупан опит. Даже много ми е интересно да чета и други истории от форума, макар да са твърде различни от моя опит до момента.

Но както и да е. Преди 4 години срещнах едно момче - събрахме се, за мен това е първата толкова голяма и силна и истинска любов, а за него - и първата изобщо. Мечтаехме си и някак си имахме такава убеденост, че винаги ще сме заедно, че всеки е човекът за другия и че един ден, когато се изучим и си стъпим на краката, ще сме семейство. Но имахме и много проблеми - и двамата искахме да постигнем целите си да влезем всеки в любимата си специалност, за което трябваше да жертваме голяма част от нашето време. Бяхме свикнали да прекарваме почти по цял ден заедно, само дето не живеехме заедно, и това ни беше нужно - ако не можеше да се виждаме, се чувахме по 100 пъти. Затова много се карахме, когато трябваше да разрпеделяме времето си. Постепенно караниците утихнаха, вече нещата бяха по-уравновесени, бяхме станали по-практични.

Сега, вече след като 4 години сме заедно, на него му се наложи да прекъсне за 1 година следването си, за да му оперират ухото, преди да мине на лекарска комисия; при което стана тотално объркан човек - мисля че даже специалността, която си е избрал, не му харесва, не се чувства на място в нея. В момента преживява някакъв мораториум - има мечти, но те приличат на тийнейджърски грандомански илюзии за величие, че ще навлезе в политиката и ще промени света и т.н. запусна се физически и въпреки че на мен ми прави забележки, когато не съм се облякла хубаво или не съм се направила, той не иска да се подстриже, да се обръсне - изобщо не го интересува какво мисля и никак не мога да го убедя. Преди беше най-оптимистичния човек на света, здрава личност, стабилен човек, щастлив човек, който знае как да живее - отново с големи мечти, но те го караха да блести; а сега - пак се усмихва, но си личи, че отвътре не се чувства добре, че е объркан. Той ми се сърди, когато му кажа, че сегашните му убеждения са плод на неговата обърканост - и е прав, доколкото омаловажавам мечтите му и новото му Аз.

И аз навремето преживях такава криза и доста голяма част от връзката ни мина с моята криза в отношенията с приятелите и семейството ми - той беше силният, който ме успокояваше и ми повдигаше духа - и ме обичаше, въпреки всичко. Съзнавам колко зле се е отразило това - и върху връзката ни, и върху самия него. Сега той е усвоил доста от нещата, с които аз се борих.

Веднъж, преди 2,5 години, той скъса с мен (доста трудно) и няколко часа по-късно ми се обади, за да се сдобрим. Отново изживяваше някаква мини криза месеци наред и след това скъсване някак се оживи и разбра колко знача за него (поне тогава). Но след това аз станах по-резервирана и не можех да съм така сигурна и отдадена в него, както преди това. Тази раздяла преживях доста трудно и ми беше дошла като гръм от ясно небе.

Сега отново сме разделени. От месеци наред предусещах нещата и затова не ми е токлкова (даже изобщо) напрегнато и неочаквано, почти сякаш нищо не се е случило. Все пак той нямаше да се раздели с мен, ако аз не бях повдигнала въпроса.

Защо аз не скъсах с него, след като от месеци виждах нещата - просто не исках да му правя тази услуга - той да не проявява никакъв интерес и аз сама да се досетя какво да направя, да се махна възможно най-тихо и без изобщо той да поема каквато и да е отговорност за случващото се. Още повече, че знам колко му е трудно да се раздели с мен - той не може да си представи живота, без да ми се обади или да ме види. Усещах, че дълго време обмисля раздяла, но не подемаше никакви действия - именно заради това.
Разделихме се по телефона, вечерта преди да замине за няколко дни по работа до морето. Този път беше по-категоричен и дори използва такива думи като "никога повече" и т.н. Не знам точно кога ще се върне, но каза, че ще ми се обади, защото иска да изясни многото неща, които са останали неизяснени. Според двамата сме се провалили в усилията си да спасим връзката си.

Моят въпрос към вас е, дали според вас той още иска да направи усилие да оправим нещата; дали в момента го преживява по-зле от мен (аз лично не съм си променила ежедневието и се чувствам даже по-облекчена, отколкото когато не знаех как точно стоят нещата); дали ще му липсвам, дали според вас след време ще поиска да се върне - каквото мислите, според вашия опит или интерпретация на нещата.dora|Жена|25-35|семейна|Бургас
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 3:57 pm

Здравей, много харесвам историите с щастлив край и се надявам и вашата история да има красив завършек.
На въпроса "Колко дълго живее истинската любов?" искам да ти огтоворя винаги, но за съжаление понякога в живота не става така и не защото не се обичаме вече, а защото сме се променили и имаме други потребности и желания.След като момчето е в криза ,може би трябва да си до него и да му помогнеш да се оправи и излезе от нея ,стой до него дори и само като приятел, а не като любима, вярвам ,че това ще му помогне да се съвземе и още повече, той е бил до теб в труден момент.Дали ще иска да се върне ,най- вероятно да ,но какво искаш ти това е важното ,за любовта трябват двама,ако и ти искаш да сте заедно бори си за любовта си ,дори и временно да сте разделени ,това дори може да се отрази добре на отношениета ви, но ако той вече не е човека от мечтите ти ,няма смисъл да се измъчвате и да се събирате и разделяте.Помогни му да се съвземе и се разделете като приятели,който няма да забравят любовта, която са изпитвали един към друг.
Желая ти щастие и много любов и съм сигурна ,че ще я намериш ,където и да е в момента.Bodliva_Roza|жена|18-25|несемейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 9:37 am

Благодаря ти за съвета, наистина му дължа това да бъда до него в такъв момент, но той не ме допуска - той ме смята за още един от проблемите, които му причиняват това състояние. Обвинява ме, че не може да проведе един сериозен разговор с мен по въпросите, които го вълнуват и за нас, а всъщност ме отбягва и се прави на ударен ,когато аз поставям тези въпроси.
Снощи се върна в София и ми се обади. В разговора той потвърди, че е окончателен в решението си и аз му казах, че след като така мисли, това значи е правилното решение. Тогава пък ми каза, че това не е правилното решение, а просто слага край на безкрайни колебания - всичко, което ми каза беше двойствено - хем така, хем иначе, но едно е ясно - вече не сме заедно. Предложи ми да участвам на едно мероприятие на морето през август, но аз му отказах. Накрая ми каза, че съм голяма работа и много си е мислил за мен на морето - така мъжете да не дават нещо като утешителна награда за това, че зарязват жените ??Bodliva_Roza|жена|18-25|несемейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Вто Юли 04, 2006 9:40 am

Мислех си, да не би просто да се опитва да прехвърли част от отговорността за решението за раздяла, за да си облекчи съвестта, като изкарва (и то като изкривява доста неща) , че и аз в последно време не съм се интересувала от него... или това наистина го вълнува (което в момента ми се струва по-малко вероятно); според него е нямало да се стигне до раздяла, ако не съм била казала няки неща през последния ни разговор - което според мен е абсурдно..
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia