BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
2:01, Събота
21 Септември 2019г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

Гласът на кръвта

Огняна|Жена|18-25|несемейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Съб Окт 01, 2005 9:30 am

Гласът на кръвта

Понякога се вглеждаме в себе си и с любопитство и боязън откриваме, че не се познаваме така както бихме искали ... Защо харесваме определен човек, а друг инстинктивно не понасяме? Защо определени храни възбуждат апетита ни , а други просто не можем да погледнем? Защо нямаме добра памет за имена, но имаме чудесна за събития, но пък за сметка на това не можем да се организираме ? Защо ... ?Едва в началото на ХХ век учените научиха за различните кръвни групи. Първите различия в свойствата на различни кръвни проби откриха австрийският учен Карл Ландщайнер и чешкият лекар Ян Янски. Причината за възникването на тези различия обаче те не успяват да обяснят еднозначно. И днес все още се появяват нови и нови хипотези. Една от тези разлики е възникнала по пътя на еволюционното развитие на човека.
Най-древна е първата (О) кръвна група, която е текла в жилите на неандерталците и кроманьонците. След това идват втора (А) и трета (В) кръвни групи при представителите на племената, заселили се в Европа и Азия, които водели заседнал живот. А четвъртата, най-младата (АВ) е резултат от смесването на първите три.


Кажи ми коя е твоята кръвна група?
Изучавайки групите, учените не са подминали и особеностите на техните носители. И отначало с изненада, а после и по-уверено констатирали, че личността на човека и неговата кръвна група са пряко свързани. За всяка група са характерни някои вкоренени черти, които влияят и на това как протича живота на човека. Те са заложени в кръвта и се предават от поколение на поколение.

Първа группа (О)


Типичните представители на тази група са общителни, енергични и, като правило, екстраверти. "Нулата" лесно се приспособява към промените на околния свят и може съответно бързо и радикално да преразгледа своите възгледи. Хората от тази кръвна група говорят винаги искрено и вълнуващо, не се стесняват да покажат емоциите си и лесно намират общ език с всеки. Но тяхната адаптивност има и обратна страна - тези хора са най-склонни да извършат престъпление. Свръхприспособимостта им понякога ги превръща в ловки закононарушители. О са много амбициозни. Имат нагласа за успех и придават немалко значение на материалните ценности, които възприемат като материално разширение на своето вътрешно "АЗ".

Втора група (А)


За тази група са характерни сдържаност и хладнокръвие. В кризисни ситуации те никога не губят самообладание и нерядко поемат лидерската роля. Хората с кръвна група "А" са интроверти и обикновено се държат странно. При контакти с други хора понякога изпитват чувство на дискомфорт, но отдават голямо значение на мнението на околните. Те съзнателно се стремят да избягват острите ъгли във взаимоотношенията, и въпреки това постоянно имат усещането, че лошо се вписват в обкръжението. Оттук идват персоналните оплаквания от рода на "никой не
ме разбира". А обичат природата, а онези които предпочитат да живеят в града, обичат да се потопят в бзликата градска тълпа. Домът за тях е убежище, в което те допускат само най-близките. Често ги наричат песимисти - понеже много неохотно приемат всичко ново. Затова пък А компенсират това с творческа активност.

Трета група (В)


Представителите на тази група са родени организатори, рационални, дисциплинирани и прагматични. Те умеят и обичат да работят с уреди, машини и други сложни системи. И получават истниско удоволствие, когато всичко работи както трябва. поставяйки си ясна цел, те настойчиво вървят към нейното изпълнение— понякога тази целеустременост може да граничи с фанатизъм. В не обичат да работят в екип и предпочитат да отговарят само за своите действия. У дома при тях цари малък хаос, тъй като за тях е важно всички вещи да им бъдат под ръка -
предпочитат функционалността, а не външния ред. Могат да бъдат наречени единаци - но не по природа, а поради вътрешното им нежелание да попаднат под влияние на другите. И още: В не понасят сантименталностите. В резултат те не са особено късметлии в семейните отношения, понеже ги смятат за безчувствени.

Четвърта група (АВ)


АВ -- е най-интригуващата кръвна група. Нейните притежатели са едновременно сдържани и общителни, скромни и пробивни, замислени и дръзки. На пръв поглед представителите на тази група изглеждат спокойни, но под тази им външност се крият бурни страсти. В едни случаи АВ могат да бъдат екстраверти, а в други - интроверти. И са способни да преминават от един маниер на поведение към друг с невероятна бързина. АВ се отличават с творчески наклонности. Сложната им натура ги прави прекрасни художници и артисти. Привлича ги всичко неизследвано, непонятно и мистично. Много хора с кръвна група АВ могат да бъдат срещнати сред гадателки и пророчици. От тях се получават прекрасни религиозни лидери (според изследванията кръвта върху
Туринската плащеница е от тази група) или прекрасни дипломати и политици.
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia