BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
11:32, Вторник
15 Октомври 2019г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

Фетишизъм

Огняна|Жена|18-25|несемейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Вто Окт 04, 2005 6:26 pm

Фетишизъм

Фетишизмът е сексуално състояние, при което сексуално удовлетворение се постига в резултат от контакт с предмет, части от тялото (най-често женски крака), или съчетание от двете. На много места и от много хора фетишизма се разглежда като вид "сексуално отклонение", което е меко казано спорно.

Фетишизмът е свързан преди всичко с еротичното въображение. Той не носи вреда на никого, не води до престъпления, не предизвиква нежелано насилие, като в същото време обхваща много широка гама от сексуални обекти, които могат да играят ролята на фетиши.

Думата "фетишизъм" означава "идол" или "символ". Фетиш е всеки един предмет, който има за вас сексуално значение - високи токчета, латексово облекло, високи ботуши, кожа, униформа, коприна, парфюм - всичко, което ви привлича сексуално и ви възбужда, извън сексуалния акт се приема за фетиш. От тук идва и твърдението, че всеки от нас в една или друга степен е фетишист. Често неосъзнато.

Изразеният фетишизъм е предимно мъжко сексуално влечение. Според всички изследвания по въпроса, съотношението мъже/жени при фетишистите е 40/1 - на четиридесет мъже се пада по една жена. Възникването на фетишизма в човек се обяснява от психолозите с много различни подсъзнателни фактори. Фройд е считал, че фетишизма е изражение на мъжкия страх от кастрация. Учениците на Фройд за придавали голямо значение на влиянието от личността на майката при мъжете фетишисти, и на бащата при жените фетишистки. Според много автори, сексуалните фетишите имат и символически значения, освен чисто сексуални. Каприо е гледал на фетишизма като на изражение на символна мастурбация. И така нататък - както при много неща, свързани с човешката сексуалност, и тук мненията на специалистите са разделени и на противоположни позиции.

Според едно изследване, проведено в Лондон от Чокли и Паул, относно възрастта на фетишистите се оказва се, че диапазона е необичайно широк - от 12 годишни деца, до 60 годишни възрастни мъже. На първо място сред фетишите е кожата и латексовото облекло (58% от хората). Това е най-често срещания фетиш дори и в еротичната индустрия и това не е случайно. Просто огромно количество хора са привлечени и чувстват сексуална възбуда при вида на кожени или латексови дрехи, обувки или аксесоари. До голяма степен тази привлекателност на коженото и латексово облекло се дължи на тяхната еластичност, тънкота на материята, блясък и факта, че могат да прилепват плътно по тялото и да са нещо като втора кожа. Номер две в класацията несъмнено са високите токчета (23%). Колкото по-високи и по-тънки са те, толкова по-добре. Ако пък и обувките или ботушите с високи токчета са от черен латекс, нещата придобиват завършен вид.

Тук е мястото дa посоча известна връзка между high heels, foot domination, trampling and love of pain, причинена от обожаваните крака, обувки и токчета.Веднага след латекса, кожата и високите токчета идват телесните фетиши (15%). Пръстчетата на краката, стъпалата, ноктите и т.н.

Различните униформи също са много разпространен фетиш - полицейска униформа, затворническа, калугерска, ученическа, униформа на медицинска сестра, на стюардеса или на мажоретка и т.н. (10%). И накрая фетишът към непрано женско бельо, който е завладял 5% от фетишистите.

Има и много странни фетиши като "crashing" - фетиш, при който човек се възбужда като гледа как чупят предмети, газейки ги с високи токчета.

В повечето случаи човек е имал само един фетиш, при 1/3 от изследваните фетишите са били по три, а са се срещали и шампиони с над шест фетиша. По много разнообразен начин е било и използването на фетишите от фетишистите. Съзерцание, преобличане, галене и ласки, смучене, търкане, колекциониране, унищожаване, носене, разкъсване и т.н. При нито един от изследваните не е открито каквото и да било психическо отклонение. Почти всички от изследваните са имали постоянен сексуален партньор, и само някои са ограничавали своите сексуални нужди единствено чрез контакт с фетиша.

Всъщност при фетишизма... има една много тънка граница, която често ни пречи да определим доколко при определени прояви, става дума за фетишизъм, и доколко за нещо друго. Принципно фетишизмът се заключава в това, да се достигне сексуално удовлетворение при досег с фетиша, и той се явява главен сексуален дразнител.

Най-ерогенната зона на човека е съзнанието. Фетишите въздействат стимулиращо именно на съзнанието и това ги прави толкова мощен еротичен стимул. Не им се противете. Открийте своите фетиши, ако не сте го направили вече и не се свенете да ги споделяте и ползвате с партньорката си. Понякога може да срещнете негативна реакция, но това ще се изплати многократно, когато попаднете на партньорка, с която ще можете да освободите съзнанието си и да се отдадете взаимно на своите фетиши... преживяването е неповторимо... неoписуемо...!!!

Фетишизмът наистина е едно състояние, много богато на изразни сексуални форми и поведение. И отново подчертавам, че в него няма нищо лошо. Така че, ако се чувствате привлечен от някое от изброените неща, то - смело напред! Wink
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia