BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
16:23, Сряда
18 Септември 2019г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

7 МИТА ЗА ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ

Юлияна|жена|18-25|несемейна|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Окт 14, 2005 2:44 pm

7 МИТА ЗА ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ

Сред разнообразието от противозачатъчни средства (таблетки, глобули, кремове и пр.) най-надежден и до днес остава презервативът. Единствено той е способен да обезпечи над 90% защита. Отчитайки предимствата му обаче много хора продължават да се въздържат от употребата му. Вина на за това носят широко разпространените митове за презервативите, породени най-често от липсата на информация, от личния или чужд негативен опит и предрасъдъците.

Мит № 1 - “Презервативът е средство за защита характерно за мъжете” или “Който го използва, той го купува”

Това достатъчно широко разпространено мение е абсолютно неообосновано. Около 35% от хората, които редовно купуват презервативи са жени.

Мит № 2 “Сексът с презерватив е все едно да се къпеш с ботуши или да помиришеш цвете през противогаз”.

Съвременните латексни презервативи притежават високи физико-механични показатели (еластичност, гъвкавост). Едновременно с това те са изключително надеждни и се отличават с висока чувствителност. Да не говорим за новото поколение висококачествените презервативи: обработени със специална безсиликонова смазка на водна основа и абсолютно безопасни за здравето; текстурирани презервативи с високорелефна повърхност, обогатяваща усещанията на мъжа и жена, препоръчвани дори на хората с проблеми при достигането на оргазъм.

Мит № 3 - “С презерватив боли”.

На практика всички презервативи, които се продават са обработени със специална смазка на силиконова, полиетиленгликолова или водна основа, елиминираща болката при тяхната употреба. Преимущества на силиконовата смазка се явяват: абсолютната неутралност, добрите смазочни средства и ниската цена. Недостатъци – не се отмива с вода и не разтваря активни добавки. Полиетиленгликолът е вещество със широка употреба в козметиката в качеството на основа на редица кремове, добре разтваря много добавки, но е достатъчно скъпо. Смазките на водна основа лесно се отмиват с вода и лесно се извеждат от организма.

Освен това съществуват смазки с активни добавки – спермицидни (притежаващи допълнителни защитни свойства поради съдържанието си на сперимицид – вещество, неутрализиращо сперматозоидите, а също така и повечето редни вируси и бактерии) и анастетични (притежаващи свойства за удължаване на половия акт поради добавения локален анастетик, който понижава чувствителността на рецепторите на мъжа), както и смазки, обогатен със синтетични и ароматични вещества и хранителни добавки.

Болката, приписвана на презервативите може да послужи като сигнал за заболяване на половата система ипри поява следва незабавно да се потърси съвет от специалист.

Мит № 4 - “Сексът без презерватив е полезен за здравето на партньорите заради обмяната на хормони, например”.

Едва ли една нежелана бременност, аборт и полова инфекция могат да се нарекът полезни за здравето. По данни на Международния фонд за защита на майката и детето около 7 млн. съпружески двойки са безплодни, от които 55% от жените са не могат да имат деца в резултата на усложнения след аборт.

Единственият минус на латексните презервативи ( за разлика от презервативите от изкуствени полимери – полиуретновите и презервативите от естествени мембрани) се явява незначителното (по-малко от 1%) съдържание на белтък в натуралния латекс, който може да предизвика алергична реакция у някои хора. Физико-механичните свойства на полиуретановите презервативи и кондомите от естествени мембрани съществено отстъпват на тези на латексните. Освен това такива презервативи не предпазват от заболявания, предавани по полов път тъй като порите им са по-големи от всички патогенни вируси и бактерии, а цената им е доста по-скъпа от тази на латексните.

Мит № 5 - “Ние сме женени и сме верни един на друг, ето защо не ни е необходим презераватив”.

Дори ако сте женени, но не планирате бременност, а се осланяте на случайността, употребата на презервативи е препоръчителна. Вие можете да се заразите не само при полов акт с друг партньор. Инфекция можете да “пипнете” и в обществената баня, басейна или посредством лошо измита прибори.

Мит № 6 – “Да се употребява презерватив е срамно и неловко. Освен това партньора може да се обиди”.

Това твърдение е родено от слабо полово възпитание и лека-полека губи предишната си популярност.

Използването на кондом представлява допълнителна грижа за здравето на партньора и неговата безопасност. Едва ли нормален човек би се обидил от това, че друг проява загриженост към него. Самият процес на употреба на презерватив може да се превърне в интересен момент от любовната игра.

Мит № 7 – “Най-добре е да се използва презерватив с кремове, масла или интимни гелове”.

Категорично не! Освен че всевъзможните кремове, масла и прочее при попадане в чувствителните участъци на тялото и тъканите на единия партньор могат да предизвикат сърбеж, парене или алергична реакция, те могат да окажат разрушаващо въздействие на латекса или смазката.

По какви външни признаци може да се съди за качеството на презерватива:

а) Опаковката. Качественият продукт трябва да бъде опакован така, че опаковката, в която продуктът постъпва на лавицата да се разрушава при отваряне (принципът на необратимост при разопаковане е приет в много страни) т.е. кутийката или плика трябва да са запечатани в целофаново фолио или да са фабрично залепени

б) Маркировка. уважаваните производители поставят номер на партидата и срок на годност както на индивидуалната опаковка, така и на кутийката. Това става с помощта на фабрични принтери в момента на опаковане на продукта. Отсъствието на подобна маркировка може да се смята за сигнал за низкото техническо ниво на производителя и съответно на изделието.

в) Презервативът. Явните признаци за некачествено изделие са Неравномерността на дебелината на самия презерватив при оглед на светлина, наличие на остатъчна деформация, бръчки, неравномерност на пигментацията ( при цветните презервативи).


Неприятната миризма, ясно или слабо изразена свидетелства за употребата на нискокачествени органични талкови добавки, което пък говори за използване на остаряла технология на производство и за ниско качество на продукта.
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia