BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
17:13, Сряда
18 Септември 2019г.

EXOOO -> НовиниОтговори по темата

Доклад: Настъпва ерата на единаците

stidam|мъж|25-35|семеен|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Съб Окт 29, 2005 4:05 pm

Доклад: Настъпва ерата на единаците

До 2021 г. над 1/3 от домакинствата ще бъдат от един човек, а милиони ще носят на плещите си финансовото бреме на самостоятелния живот, сочи проучване.

Повече от всякога хората живеят сами и до 2021 г. над 1/3 от домакинствата ще се състоят от един човек, а милиони ще носят на плещите си финансовото бреме на самостоятелния живот, сочи доклад на британския Institute for Public Policy Research (IPPR). Според отчета промяната в начина на живот ще се отрази на всеки човек, на средата, на икономиката и дори на феминизма.

Хората без партньори ще плащат много повече за всичко, отколкото двойките - от наема и автомобилната застраховката до абонамента им за фитнес и почивките, пише "Дейли Телеграф".

Статистиката сочи, че броят на домакинствата от един човек е нараснал от 18% през 1971 г. на 29% и ще се увеличи до 35% през 2021 г.

Най-много самостоятелно живеещи има сред мъжете под 65-годишна възраст, като преди 30 години те са били три пъти по-малко.

В тази група най-увеличен е делът на 25 до 44-годишните, от които над 10% живеят сами в сравнение с едва 2% през 1971 г.

Мъжете страдат повече от този начин на живот, отколкото жените, които често виждат в него възможност за освежаване и независимост. Живеенето сами освобождава жените от домакинската работа, която се налага да вършат, ако живеят с партньор, докато мъжете, свикнали да се грижат за тях, се чувстват изключително уязвими.

Според повечето представители на силния пол самостоятелният живот е самотен живот. Само 26% от тях са на мнение, че той се е отразил положително на отношенията със семейството и приятелите им. Цели 38% от представителките на нежния пол се чувстват по същия начин, което показва, че

жените по-добре оползотворяват и запълват времето си.

Но докато мнозинството мъже и жени твърдят, че понякога се наслаждават на самотния живот, всички признават, че той представлява огромно финансово неудобство. Повече от половината са категорични, че ефектът върху средствата им е крайно негативен, като по-бедните хора по-рядко избират да са сами заради високата цена на живота.

Според друго изследване възрастните без партньор и деца съставляват най-голямата част от обществото, живееща в бедност, тъй като правителствената политика е съсредоточена върху бедността при децата и пенсионерите.

По отношение на жилищата е особено трудно за сам човек поради високите цени на квартирите и имотите. Тук следва да се добави и цялата тежест на наемите, данъците, сметките за консумативи и т.н. - планирани за типичното "семейно домакинство".

Дори и почивките се оказват нелеки за хората без семейство или партньор - много често двойките получават намаление и всичко, което е "за двама", излиза по-евтино и достъпно, отбелязват експертите.Lina|жена|N/A|N/A|
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Съб Окт 29, 2005 6:02 pm

Странен парадокс - уж светът става по-малък, всичко е по-достъпно, хората имат информация и избор, каквито предишното поколение не е имало... с една дума материалните неща са все по-достъпни, но хората все повече хора остават сами.
Sad Лоша работа
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia