BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
1:17, Събота
15 Август 2020г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

Алфа-самците са родени лидери

stidam|мъж|25-35|семеен|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 10:36 am

Алфа-самците са родени лидери

Че човекът е бозайник, помним още от ученическата скамейка. При това приликата ни с животните е голяма. Тя не се ограничава само с кърменето, а стига и до поведението. Специалистите са убедени, че всички зверове и хора се делят на три групи ­ алфа, бета и гама. А основният фактор, според който се разделят на тези типове, е поведението, тоест маниерите в обществото. За да се научите да отличавате "А" от "Б" и правилно да разпределите мъжете по групи, изучете характеристиките на всеки подвид.

Група "алфа": Ще го познаете сред хиляди

Алфа-самците са родени лидери. В животинския свят те са водачите на стадото, в човешкото общество винаги заемат почетно място. Техните качества се виждат от детството ­ те са буйни, целеустремени, рано започват да се интересуват от жени (дърпат съученичките си за косите и ги мерят с химикалки), чести гости са на директорския кабинет в компанията на родителите си.

Не винаги са добре образовани, но са достатъчно мъдри, за да се обградят с умни момчета, които да компенсират проблема им. Те са генератори на идеи, девизът им е "Разделяй и владей". Алфа-самците не си правят труда да се отличават от другите мъже ­ превъзходството им се чувства отдалече. Не е нужно да носят ярки вратовръзки или пък да са с огромен ръст ­ техните козове са съобразителността, моментната им реакция, твърдият характер и авторитетът им. В световния бизнес и в политическия елит ­ ето къде са съсредоточени те.

Успешни, самодоволни, умеещи да рискуват, уловете такъв мъж и няма да съжалявате. Това обаче не е толкова просто. Медалът си има и обратна страна ­ алфа-самците са полигамни. Те са готови да даряват любовта си навсякъде, склонни са към изневяра и имат леко отношение към разводите. Освен това от тях не бива да очаквате да ви ухажват дълго, пърхайки около вас. Брачният танц приключва с напориста атака и почти мълниеносно предложение да прекарате нощта заедно. Ако набелязаната дама откаже, мъжът няма да се разсърди и тутакси ще обърне поглед в друга посока, където го чакат още сума ти жени. От една страна бракът с алфа-самец е приказка, от друга, трябва да правите множество компромиси. Ако трудностите не ви плащат, действайте, няма да скучаете.

Рицарските доспехи на "бета"-мъжете

Малко по-далеч от алфа-самците са отишли рицарите от групата бета, отстъпили позициите в лидерството, но развили се по други показатели. В стадото те са по-скоро съветници и помощници. В човешкото общество се характеризират с доста висока образованост и професионализъм, но с по-малка целеустременост. Тези мъже обитават всички социални слоеве, а най-добрите им представители съставят научния елит.

В отношенията си с дамите са истински джентълмени. За разлика от алфа-събратята си, те възприемат отказа на жената като лично предизвикателство и с удвоен ентусиазъм се стремят да завоюват сърцето й. А ако предметът на страстта им е бивше гадже на алфа-самец, бета-кавалерът е готов да положи много усилия да получи благоразположението му. Той е убеден, че така ще се приближи към групата на лидерите. Водещи при тези мъже са устойчивите семейни ценности, затова бета-самците рядко стигат до развод. Те са идеални съпрузи и бащи, но има едно "Но". Най-добре е да не ги подлагате на екстремни ситуации.

"Гама"-образът: Новият Пикасо и Дали

В природата гама-самците често са гонени от стадото. За това си има причина ­ те не могат да ловуват и не желаят да се размножават заради ниското си хормонално ниво. Получава се странна комбинация ­ здрави по всички показатели особи постоянно изпитват страх, а повишеният адреналин им пречи да се радват на живота, в това число и да създават потомство. За гама-мъжете единствената възможност да устроят благополучно живота си е да се скрият под крилото на силна и волева дама. Те и сами чувстват това и по тази причина се стремят към фаталните жени, с години оставайки верни на недосегаемия идеал. Ако случайно владетелката им отвърне с взаимност, те осъзнават собственото си безсилие и вина за това има същото онова ниско хормонално равнище. По тази причина гама-самецът най-често пребивава в два статуса ­ разведен или вечен ерген.

Но ако звездите им са се подредили сполучливо и те успеят да разкрият своя потенциал, светът ще получи нови гении от рода на Пикасо и Дали. Почти мистичното виждане на реалността им запазва място в елита на изкуството. А по-малко щастливите им събратя са обречени цял живот да се подвизават като "свободни творци". Интересни, своеобразни личности, но абсолютно неподготвени за семеен живот.ЗА ЖЕНИТЕ И САМЦИТЕ

Прието е да се смята, че алфа взима самката на бета (гама), така, както му взима храната. Това отнемане обаче в повечето случаи е излишно. Самката сама, подчинявайки се на заложената в нея инстинктивна програма, предпочита по-добре котиращия се самец. Неслучайно, когато говори за представата си за идеален мъж, жената използва думата "принц". Истинският принц съвсем не е някой бачкатор, а обикновено е почти реален претендент за короната.

Алфа-самците са тези, които обират вниманието на дамите, въпреки грубостта и нетактичния начин, по който ги свалят. За жената фактически няма голямо значение как мъжът ще си поиска. За нея е важно кой ще направи това. И ако този мъж е с висок ранг, то тя ще му прости едва ли не всякакво поведение и недостатъци. А ако е от по-нисък тип, няма да му помогне дори и безупречност във всичко.


[ur=http://tatyana.hit.bg]Татяна Томова[/url]
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia