BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
17:01, Сряда
18 Септември 2019г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

Абортът

Lilacor|мъж|18-25|несемеен|Sofia
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 5:55 pm

Абортът

Абортът – умишленото прекъсване на бременността е силно емоционален и широко дискутиран въпрос. Несъмнено решението за аборт е много трудно и отговорно. В никакъв случай обаче не бива да се мисли, че абортът е нещо, което лесно ще мине и ще се сложи край на затрудненията. Понякога именно след аборт, и то много често при първа бременност започват проблемите за цял живот. Съвременната медицина е достигнала до това равнище, абортът да се извършва при вземане на всички мерки за опазване на здравето на жената. Въпреки това, определен процент от жените развиват различни по тежест усложнения, които им създават сериозни трудности, а някои остават за цял живот бездетни. Акушер-гинеколозите твърдят, че няма друга област в медицината, където пациентките изпълняват всички предписания с такава педантичност и постоянство, както правят това бездетните жени.

От друга страна – при момичета под 16 години износването на плода и раждането при неукрепналия и недоразвит организъм може да причини по-голяма опасност за здравето, дори за живота на момичето, отколкото добре направения аборт. В България аборт на момиче под 18 години се извършва с подпис на родителя.
Това не е случайно. В нашата страна обикновено след 19-20 годишна възраст ситуацията се променя и мотивите за правилно решение са други. Предполага се, че след тази възраст повечето хора са достатъчно зрели и при наличие на бременност могат да предпочетат създаването на семейство пред аборта.
И пак ще ви напомним, че чрез използването на контрацептивни средства няма да се стигне до дилемата аборт или раждане.

След като решението за аборт е веднъж взето, времето става от особено значение. В нашата страна е разрешено прекъсване на бременността до 12 седмици по закон /или до третия лунарен месец/. До 18 годишна възраст момичето заедно с родител минава задължително през комисия преди аборта. Момичетата от 12 до 16 години имат право да прекъснат бременността до 20 седмици или 5 лунарни месеца. Прекъсването на бременността, независимо дали е извършена от лекар, след обозначения период, е престъпление.

Така че общо-взето няма много време за отлагане. Най-добре е след като е установена бременността от лекар – гинеколог момичето да сподели с майка си. Има семейства, където това се оказва невъзможно според момичето. В тези случаи със сигурност то има някой възрастен човек, на когото може да има доверие. Но както вече посочихме, невъзможно е да се извърши аборт без подпис на родител. Всъщност, ако се замислите, майката може да се ядоса, да крещи, да плаче, да вдигне скандал, но в крайна сметка тя винаги ще мисли за здравето и бъдещето на детето си. Практиката показва, че бурята много бързо отминава, защото няма много време и трябва да се действа.

Тук трябва да споменем, че предоверяването на по-големи приятелки в подобни случаи е довеждало до истински трагедии. Има момичета, които изпитват панически страх да не се разчуе, категорично отказват да отидат на лекар и решават да се оправят сами. Правят си сами хормонални инжекции, пият различни лекарства и отвари, използват други драстични средства, които биха предизвикали контракции на матката и изхвърляне на плода. В държава, където абортът е разрешен и се извършва с оглед здравето на жената, това поведение е безсмислено и опасно. Да не говорим за последствията – те могат да бъдат тежко осакатяване, даже и смърт. И когато се предприемат всичките тези неща, може да се изпусне срока за разрешен аборт, момичетата са принудени да износят плода и раждат силно увредени деца. Има хиляди такива физически и умствено увредени изоставени деца в специалните домове.

Ще си позволим да ви дадем един съвет: не си позволявайте подобно невежество, такова престъпно поведение към самите себе си и към детето , което можете да родите! Няма друго сигурно средство за прекъсване на нежелана бременност освен аборт в медицинско заведение. Още веднъж ви повтаряме, в нашата страна абортът е разрешен!
Бременността е едно от най-щастливите и най-важни неща в живота на всяка двойка. Направете така, че тя да бъде само желана!
Какви са противозачатъчните средства, подходящи за вашата възраст?

Ако сте момиче, за вас съществува само един сигурен начин да се предпазите от забременяване. Никога не позволявайте на мъжки пенис да прониква във влагалището ви! Що се отнася за момчетата – никога не прониквайте с пениса си в женско влагалище!

Това е съвсем сигурен начин да не забременеете, но ако все пак сте решили да водите или вече водите полов живот, ще изброим противозачатъчните средства, подходящи за вашата възраст. Преди това ще започнем с тези, които изобщо не вършат работа.
Някои хора мислят, че ако мъжът и жената правят секс изправени, тя не може да забременее. Или че ако жената прави секс за първи път не може да забременее. Или че ако жената вземе душ и изплакне влагалището си с някаква течност непосредствено след секса, не може да забременее.. Или че ако тя не стигне до оргазъм, не може да забременее. Или че ако уринира веднага след секса, не може да забременее. Всичко казано дотук не е вярно.

Много двойки се опитват да избегнат бременността чрез прекъсване на акта, т. нар. “пазене”. Преди еякулацията мъжът изважда члена си от влагалището на жената. Проблемът се състои в това, че никой мъж не е абсолютно сигурен кога ще настъпи моментът на изпразването и при всички случаи може да закъснее. Дори преди еякулацията известно количество семенна течност изтича през пениса му и във влагалището попадат живи сперматозоиди. Спермата може да проникне във влагалището дори ако мъжът се оттегли навреме и еякулацията настъпи в близост до влагалището.
Толкова за безрезултатните методи. Правилното противозачатъчно средство е това, което ви е препоръчано от лекар. Не разчитайте на нищо друго.

Винаги използвайте противозачатъчни средства! С най-добри пожелания - Лилакор!
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia