BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
13:18, Неделя
21 Април 2019г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

Да прикрием дефектите!!!

chrissy|жена|25-35|N/A|Sofia
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пет Дек 23, 2005 12:55 pm

Да прикрием дефектите!!!

Да прикрием недостатъците!
Почти всяка жена има по някой недостатък, който й се иска другите да не забелязват: малка пъпка, грозно петно, тъмни кръгове, бръчки около очите...
Истински истории. За любов. За изневери. Приятелство. Предателство.


Всичко това може да бъде прикрито, като превърнете грима в своя най-добър съюзник.

Ако имате тъмни кръгове:
Най-често се получават от недоспиване и преумора.
Лесно могат да се прикрият с коректор за тъмни кръгове или с крем срещу петна.
Трудно е да ги заличите съвсем, защото, ако нанесете прекалено голямо количество покривен крем, той ще заседне във фините бръчици и ще влоши „картината" още повече. Ако сте решили да пробвате този вариант, трябва да притежавате изключително гладка кожа.
Покривният крем - най-добре в светъл цвят - се нанесете внимателно с потупващи движения над мейкъпа, така че да не се получи видима контрастна линия между тях.
Слоят крем трябва да е тънък и най-добре е да се положи два пъти, в случай че не е достатъчен.
Има и още един начин за прикриване на тъмни кръгове: да нанесете нормален фон дьо тен върху проблемните участъци и след това да ги запечатате с руж отгоре. Сложете руж не само на бузите, а изтеглете щрихи от него чак до слепоочията. Така не просто ще прикриете тъмните кръгове, а ще освежите цялото лице.

Ако искате да прикриете нежелани пъпки:
Добре е за тях да се използват подходящи продукти, чийто състав не влошава положението. Става въпрос за олекотени формули без мазни съставки /oil-free/. Ако кожата ви поначало е мазна, трябва първо да я почистите с гел или тоалетно мляко. В противен случай гримът не би издържал дълго. После прикрийте всяка пъпка със зелен коректор, който неутрализира червения цвят. Най-удобни са тези под форма на моливи, тъй като позволяват прецизно да се замаскира пъпката. После, за да получите равномерен цвят на лицето, използвайте компактен бежов фон дьо тен.

Ако имате рани
Ако са релефни, прикрийте ги с по-тъмен фон дьо тен, след което нанесете втори слой в цвета на кожата ви.
При вдлъбнати рани /дупчици от варицела/ направете точно обратното: фин слой светъл фон дьо тен, последван от фон дьо тен в цвета на кожата ви.

Бръчки
Обикновено започват да се появяват след 25-годишна възраст. Първите набраздяват зоната около очите, където кожата на лицето е най-нежна и чувствителна. Ето защо след една определена възраст жената трябва да започне да използва крем срещу бръчки.

Ако имате:

Кафяви петна
Независимо дали са резултат от старост или от бременност, кафявите петна се засилват при излагане на слънце - дори и през зимата, когато слънчевите лъчи не са силни. Понякога дори най-обикновената дневна светлина задълбочава проблема. Ето защо продуктът, с който ще прикриете петната, трябва да съдържа слънчеви филтри. Използвайте фон дьо тен, който е леко по-светъл от петната, които искате да замаскирате. После нанесете фон дьо тен в цвета на вашата кожа.


Червени петна
Те са най-трудни за прикриване. Малките петънца или точици не създават проблеми. Лесно и за секунди се покриват с фон дьо тен или пудра. С по-големите петна обаче трябва да процедирате на два етапа. Използвайте зелен коректор, но не спирайте дотук, защото кожата ви ще има ужасен цвят. После нанесете фон дьо тен на прах или течен в бежов цвят, но в нюанс, близък до вашия естествен. Накрая можете да приключите с пудра, за да постигнете матов ефект.


Синини
Понякога най-малката синина по тялото разваля очарованието от дори най-елегантното облекло. Ако ви се налага да облечете дрехи, които са изрязани точно на мястото, където е синината ви, можете без особени усилия да прикриете недостатъка с подходящ грим.
Нанесете дебел пласт жълт коректор /който неутрализира синия цвят/, разстелете го, като потупвате с пръст. После сложете компактен фон дьо тен, като не се ограничавате само със зоната на синината, а излезете около нея. Така ще разсеете контурите й. Внимавайте все пак да не изтриете фон дьо тена. Можете да прибегнете до същия способ, за да заличите тъмните кръгове около очите.
Не забравяйте... върху фон дьо тена да слагате пудра, за да бъде по-дълготраен.

Ако веждите ви са:

Прекалено редки
Липсващите косъмчета можете спокойно да „щрихирате" с помощта на остър, твърд молив за вежди. Щрихите ще са по-трайни, ако ги покриете с гел за вежди (нанася се със специална четчица) или просто ги напръскате с обикновен лак за коса.
Ако татуирате липсващите косъмчета, корекцията ще трае от две до пет години.


Прекалено светли
Много просто - боядисвате ги. Но за препоръчване е да направите тази процедура в козметичен салон. Цветът трае 2 - 3 седмици.
За кратковременно потъмняване можете да използвате четката от спиралата за мигли, като нанасяте туша по посока на растежа на косъмчетата, или пък специална пудра за вежди (нанася се с четчица).


Прекалено тъмни
Те придават на лицето уморен и твърде суров вид. Фризьора ви може да ги изсветли леко с боя за коса. Ако сте решили да се справите сама с проблема, трябва да сте много внимателна, тъй като кожата на лицето не понася особено агресивните изсветляващи бои за коса.

Ако очите ви са:

Зачервени
Чисто бял или светлосин мек молив ще свърши много добра работа.
Нанесете го директно върху „канта" на долния клепач. Така ще „разсеете" зачервяванията, погледът ви ще се проясни и ще засияе. Същият ефект се постига и с пласт розов руж (нанесен с тампон, чрез потупване) във вътрешните ъгли на очите. Разнесете го с апликаторна гъбичка малко нагоре към клепача, за да стои по-естествено.
Капките за очи с витамини и влажните, студени тампончета памук ще ви помогнат да се справите по-бързо с възпалените очи.


Прекалено близки
Можете да увеличите оптически разстоянието помежду им, като нанесете тъмен цвят сенки за очи на горните клепачи, започвайки от средата им. Изтеглете щрихите високо нагоре чак до края на веждите, като постепенно „разреждате" наситеността на цвета. Малко светла пудра върху вътрешните ъгли на очите и малко спирала за мигли (напластена повече откъм външните им краища) - и проблемът е решен. За още по-голям ефект изтеглете с мек молив за очи и по една линия от средата на клепачите, която да завършва с лека извивка нагоре в краищата им.


Прекалено раздалечени
Ще прикриете дефекта с тъмен цвят сенки, но този път нанесени от средата на клепачите към вътрешния ъгъл и разнесени чак до веждите и с малко светла пудра, напластена (чрез потупване) от средата на клепачите чак до слепоочията. С мек молив „заградете" външните ъгли на очите с по две линийки, образуващи тъп ъгъл.
Прекалено раздалечените вежди „дощрихирайте" внимателно към носа с кафяв молив за очи.


Прекалено малки
Подчертайте изцяло горните клепачи със светъл цвят прахообразни сенки за очи, като изтеглите щрихите чак до веждите. Съвсем незабележимо нанеси малко по-тъмен цвят точно в гънките на клепачите, който от средата трябва да изтеглите косо нагоре към веждите. По един нежен щрих изтеглете и от средата на клепачите смело навън, който да минава над външните ъгли на очите и даже да ги „задминава". С помощта на специален уред извийте силно миглите и нанесете няколко пласта спирала върху тях.


С увиснали външни ъгли
Върху горните клепачи разнесете светли прахообразни сенки за очи чак до веждите. От средата им с по-тъмен цвят сенки изтеглете много „стръмни" щрихи чак до краищата на веждите.
Нанесете и малко от тъмния цвят и върху вътрешните ъгли на очите.
С тъмния цвят прекарай внимателно и по една фина линия по продължение на ръбовете на клепачите, която да излиза извън външните ъгли на очите.
С помощта на специален уред извийте силно миглите и нанесете повече спирала по средата на клепките.
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia