BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
6:17, Събота
20 Октомври 2018г.

EXOOO -> НовиниОтговори по темата

Любов от 50 милисекунди

stidam|мъж|25-35|семеен|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 7:00 pm

Любов от 50 милисекунди

Колко бързо определяте харесва ли ви даден сайт или напротив? Според канадски учени всеки от нас решава този въпрос за не повече от 50 милисекунди (0.05 секунди).

Такива резултати дало наскоро проведено от тях изследване за навиците на Интернет-потребителите, съобщава списание Nature.

То протекло в два етапа. В първия от тях опитни уеб експерти дълго време оценявали дизайна на предложените сайтове според различни показатели. След това същите страници били показвани на отбор доброволци със скорост 50 милисекунди.

Това означава, че страниците са се сменяли на екрана с приблизително същата честота, в която се сменят кадрите в телевизионно предаване. Въпреки тази скорост, хората са успели да оценят сайтовете.

Резултатите се оказали неочаквани - оценките на юзърите практически напълно съвпаднали с предварителните рейтинги на експертите.

Според авторите на изследването резултатите още веднъж показват, че в пренаселения свят на Инетрнет дизайнът има огромно значение. Дори ако някоя компания предлага по-добри стоки от конкурентите си, тя може да загуби клиенти, само защото от дизайна на сайта й може да се желае повече.

Потенциалният клиент просто ще си замине, без да обърне повече внимание на страницата. И обратно - ако първото впечатление от сайта е положително, потребителят ще остане по-дълго.

Психолозите обясняват това поведение с т. нар. "ефект на ореола" - когато хората харесват даден сайт като цяло, те не обръщат внимание на дребните му недостатъци. Всички обичат да се чувстват компетентни - и ако харесат някой сайт от пръв поглед, те подсъзнателно се опитват да намерят в него все повече достойнства и да докажат пред себе си, че не са сгрешили в своя избор.
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia