BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
4:55, Вторник
17 Юли 2018г.

EXOOO -> За всичко другоОтговори по темата

Българи се подиграват с националната памет

stidam|мъж|25-35|семеен|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Сря Дек 04, 2013 1:40 pm

Българи се подиграват с националната памет

Още не преглътнал горчивия вкус от гаврата с трима национални герои – Левски, цар Симеон и цар Борис, българинът е изправен пред нова подигравка с трима от крепителите на нацията, пишат от ВМРО. Полето на изява отново е социалната мрежа, а извършителите на долното деяние засега тънат в мъгла. Но които и да са, каквито и да са, поведението им е недопустимо.

От няколко дни в социалната мрежа битуват три скандални страници – на Васил Левски, на Иван Вазов и на светите братя Кирил и Методий.

В страницата на Апостола на свободата той е изписан като „Васил ЛеСки“, а върху снимките се подвизават обидни надписи на латиница и с куп правописни грешки. Приписват му се реплики като „Убий турчин, спаси Майка България“, „Ако спечеля, печели цял нароТ, ако губя ще загуби БоклИк“, „ДолО турците“ и прочие.

Още по-обидно е отношението на мнимите творци към патриарха на българската литература Иван Вазов. Създадена е страница, озаглавена „Диван Газов“, а на профилната снимка след обработка поетът е с тъмни очила. Придружава го срамен надпис, гласящ „Аз сам бАлгар4е: гол по песъка да тичам“.

Върхът на наглостта на хората, които явно нямат друго занимание, че са стигнали до тази низост, е страницата за Св. Св. Кирил и Методий – първи просветители и създатели на българската азбука. Тя е именувана „Кирил Методий и брат му“, изписано на латиница, а на снимката Методий е облечен като Супермен, а на главата на Кирил се мъдри смешна шапка с щампа на английски.

Най-ужасяващото в случая е, че броят „харесвания“ на тези недопустими страници расте. Недоумение буди как 220 българи са натиснали бутона „харесвам“ на гаврата с Левски, а на тази със светите братя - 1852!
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia