BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
8:01, Сряда
24 Октомври 2018г.

EXOOO -> НовиниОтговори по темата

Феминистки ...

stidam|мъж|25-35|семеен|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Пон Апр 24, 2006 9:45 pm

Феминистки ...

Френски феминистки срещу "госпожица", издавала семейното положение


Трудно е да се каже дали петицията им ще бъде приета от пазителката на френския език, коментира Би Би СИ

Френско феминистко движение настоява да се премахне обръщението "госпожица" и има петиция по този въпрос до френската министърка на социалното единство и равенството Катрин Вотрен, информира Би Би Си.

Инициативата е подета от неомъжена дама, която е шеф на френска фирма, но идеята за петицията е на най-голямата феминистка организация във Франция "Chiennes de garde" (в превод "Кучки пазачки").

Феминистките настояват хората да се обръщат към жените единствено с "госпожа", независимо от възрастта и семейното положение. Думата "госпожица" предоставя информация за семейното положение на жената, докато обръщението към мъжете "господин" не ги издава в това отношение.


Според феминистките французите държали да запазят обръщението "госпожица" единствено защото по този начин разбират дали жената е омъжена.

Трудно е да се каже дали петицията им ще бъде приета от пазителката на френския език - Френската академия (Academie-Francaise.fr), отбелязва Би Би Си.

Академията настоява да се запази обръщението "госпожо министър" към министърките. Може би въпросът за обръщенията към френските жени ще намери отговор едва, когато Франция се сдобие с "госпожа президент", коментира Би Би Си.Андреа|мъж|до 18|несемеен|София
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Съб Май 06, 2006 9:02 pm

Според мен би трябвало да се премахне. Нещо, което не е нужно на езика трябва да отпадне. А и би било много по-интересно за мъжете да търсят дали жената е госпожица или госпожа, разкриването и получаването на информация за човек, който харесваш, е много забавен процес, част е от флирта. По-добре е да бъде отстранено, поне според мен.StatusZero|N/A|N/A|N/A|
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Чет Май 18, 2006 2:44 pm

според мен не трябва да се премахва... напротив - трябва и за мъжете да се въведе - господин (т.е. за неоженените - свободните, ергените, волните птички, щастливите мъже и пр.) и чичко (за оженените, ангажираните, семейните, птиците в клетка, тъжните мъже и пр.) хехехеambr777|N/A|N/A|N/A|USA
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Съб Авг 19, 2006 12:03 am

Subject3

Greet all!
1. xanax - My Life!!!
My life activity is connected with medicine but since I love else and dance
that every time takes on disco here is this - TRAMADOL!!!
From it I straight in paradise get for hours 5,
and the main the following day all orderly, without side effect!
G'nightmedea|??|N/A|N/A|SOFIA
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 8:05 am

Изповедта на един ........

........... Very Happy
Феминизъм
Сибин Симеонов Майналовски

Навремето сред народа обикаляше един лаф: „Комунизмът измисли любовта, за да могат комунистите да си таковат жените безплатно”.
Комунизмът обаче умря. Заедно с него започнаха да берат душа и мъртвородените му, наплодени сякаш от брак между чернобилка и сифилистик отрочета от рода на 8 март. Започна да се задъхва и любовта, което пък показва, че авторите на горецитираната мъдрост са имали известно право. Мъжете не се трогнаха особено, тъй като винаги бяха предпочитали просто да обичат, вместо да измислят псевдофилософски термини, с които да легитимират обичта си. Жените обаче се изправиха на задни лапи и с рев на ранен тиранозавър (сравнение, удачно и поради факта, че безчувствеността им бе съразмерима с дебелокожието на въпросното животинче...) се втурнаха да търсят под вола теле, сиреч – обяснение на собствената си инфантилна сексофилия и обвързанофобия, наречана на техния професионален жаргон „любов”. Така се роди феминизмът: в казана на група подивели от плътски страсти вещици, нуждаещи се от оправдание за делата си и гаврите си с мъжките сърца. Рецептата му бе проста: промишлено количество самовлюбеност, щипка хедонизъм, нарцистично самовглъбение на вкус. След охлаждане обилно се поръсва с парченца от натрошеното вълшебно огледало, което било запитано: „Огледалце, огледалце, кажи ми коя е най-красивата на земята?”, а то отвърнало: „Ами мръдни да видя, ма!”.

И този зле сглобен хомункулус, този Франкенщайн, съшиг с бели конци, тръгна по света досущ като призрака на комунизма от Марксовите пияни бълнувания. Комунизмът обаче пони даваше видими жертви, които лесно можеха да бъдат преброени по книгите на концлагерте и по съдебните записки на така наречения „народен” съд. Феминофашизмът, за разлика от него, не води статистика на погубените сърца. А и злодействата на арийската раса в къси поли са далеч по-изтънчени от тези, извършвани „просто” с брадва и пистолет.

Мъжете обаче са слепи. Те и до ден днешен продължават да виждат в ухиленото като на Мунчо лице на феминизма единствено тоновете червило, фон дьо тен и руж, покриващи го като погребален саван. А налудничавият блясък в очите, стърчащите вампирски зъби, по които още не е засъхнала кръвта от прехапаното преди минути мъжко сърце, изпръхналите от лъст и похот устни... та дори и обилните младежки пъпки, наричани от народа „пъпки-недое*ки”, осеяли разкривената муцуна на звяра... всичко това остава скрито. Магията пада едва две секунди преди смъртта – когато осъзнаеш, че стиховете, които си писал, са били употребени вместо тоалетна хартия, сърцето ти отдавна е превърнато на дамска превръзка, а любовта ти е на едно място, за което дори хамалите се стесняват да приказват и се намира някъде на кучето около опашката. Тогава разбираш, че онова, което си виждал в очите на феминозавъра, не е било любов, понеже зварът не може да изпитва чувства, а разполага единствено и само с оскъдни страсти – плътски, греховни и смъртоносни. Тогава изведнъж ти се приисква да спреш да пишеш стихове и да тръгнеш по света подобно на феминофашисткия изверг – развявайки победоносно онази си работа като флаг на Четвърта хитлеристка дивизия.

Но тогава вече е късно. Ти вече си мъртъв. Любовта ти също. Сърцето ти е нахапано и захвърлено на боклука, а съзнанието ти – изнасилено.

А истерясалата феминокранта, стиснала в една ръка чантичката си за гримове, а в другата – вибратора, предназначен за запълване на „духовната” й празнота, прекрачва трупа ти и тръгва в нощта на лов за нови жертви.

Тя представя това като инстинкт за самосъхранение... като тръпка... като търсене на разбиране и топлина... Но все пак това си остава убийство по особено жесток начин.

Понеже човек може да покрие едно изпражнение с шоколадова глазура, но от това то не се превръща в торта, а си остава изпражнение, покрито с шоколадова глазура.
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia