BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
15:48, Събота
20 Октомври 2018г.

EXOOO -> ТялотоОтговори по темата

Да изберем по-малката злина

ЧерешовЦвят|жена|25-35||Бургас
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Съб Апр 29, 2006 7:32 pm

Да изберем по-малката злина

Да започнеш ли деня си с понички или да не закусваш въобще? Да пушиш самата или да ходиш по места, където се пуши много? Да бъдеш пълничка и здрава или слаба, но болнава? На тези концептуални въпроси за съвременната млада покорителка на висини ще се опитам да дам отговор.
Да бъдеш здрава, но закръглена ИЛИ слаба и отпусната?
По-зле от това е само - да бъдеш кльощава и немощна.
Последните изследвания показаха, че здравите и набити, но не съвесм стройни девойки рискуват да получат сърдечно-съдово заболяване в доста по-малка степен, отколкото побъркнаните им на тема отслабване приятелки. "Резултатът е логичен - аргументира се Тимъти Весъл, кардиолог от Университета Флорида. - вместо да отслабвате чрез гладуване и да увреждате здравето си, по-добре правете най-обикновена гимнастика: тя снижава артериалното налягане и тренира сърдечния мускул".


Да изпушиш няколко цигарки ИЛИ да прекараш няколко часа в задимен бар?
Пушенето е по-зле, но не много.
"Няколкото часа, прекарани в задимено заведение, са не по-малко вредни за здравето, от няколко изпушени цигари" - това е мнението на директора на Центъра за изследване влиянието на тютеневите изделия към Университета Калифорния в Сан Франциско Стантон Глантц. Впрочем да димиш е все пак по-вредно. Даже периодичното пушене повишава риска от поява на рак на гърлото на 2000 (!) процента. Ако пък си само пасивен пушач, рискът се увеличава със смешните в сравнение с първата цифра 20%. Не забравяй, че активното пушене за разлика от пасивното предизвиква устойчива никотинова зависимост.


Да се печеш на слънце ИЛИ в солариум?
Солариумът е по-вреден.
Бронзовият тен, получен в соларуима, има и тъмна страна - изследванията са показали, че лампите на солариума отделят десет пъти повече вредни ултравиолетови лъчи, отколкото слънцето. С други думи, за 20 мин в солариума върху теб се стоварват три пъти повече вредно излъчване, отколкото за 1ч, прекаран на слънце. По-добре в хубав слънчев ден да се разходиш в памучни дрехи, отколкото да се въргаляш незащитена в солариума - твърди Джеймс Спеснсър, професор в нюйоркската дерматологична клиника Mount Sinai.


Да спазваш строги диети ИЛИ да ядеш фаст-фуд, като допълнително приемаш мултивитамини?
Даже с витамините фаст-фуд е по-лошият избор.
Мултивитамините са добра застраховка при недостига на хранителни вещества, но съвсем не могат да ги заместят. "Никакво хапче не може да укрепи имунитета по-добре от здарвословната храна", - казва диетоложката Олга Багрова от Москва. Хората, които се хранят от случай към случай, трябва да добавят недостигащите си витамини чрез пресни зеленчуци и плодове, които са богати на влакнини и калций. Като много е важно те да се консумират поне 2 пъти дневно.

Да закусваш с понички ИЛИ въобще да минеш без закуска?
Поничките са по-зле.
" Пропускането на закуската е неправилно, но в конкретния случай е по-добрият вариант - авторитетно се изказва Сюзън Робъртс, диетолог от Бостънския университет. - Даже ако имаме предвид, че по време на закуската скоростта на обмяната на веществата се ускорява, все пак няма да можем да изгорим 400 ккал и 24 гр мазнини, които се съдържат в едва 2 понички. А излишъкът на захар ще накара задстомашната жлеза да изхвърли в кръвта толкова инсулин, че скоро пак ще почувстваме глад".
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia